Travel Reasons logo

Marokko

Papieren voor Marokko

Papieren

Marokko

Wie naar Marokko trekt moet wel wat in orde maken. Denk maar aan al je papieren die je nodig hebt. Al valt dit eigenlijk wel mee voor een land van een ander continent. Wij leggen je hier uit welke papieren en  je voor Marokko nodig hebt.

Internationaal paspoort

Een internationaal paspoort is eigenlijk het enige document dat je nodig hebt dat je vooraf in orde kan maken om naar Marokko te reizen. Heel simpel dus, al moet je wel op een paar dingen letten. Dat je paspoort bijvoorbeeld nog wel genoeg plaats heeft voor een stempel. En dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Vraag je paspoort ook op tijd aan bij je gemeentehuis. Op tijdbetekent ten laatste een maand voor je op reis vertrekt. Want een gewone procedure kost je maar 65 euro en een versneldeprocedure, omdat je deze te laat hebt aangevraagd, is 250 euro en heel dringende procedure zelfs 350 euro. Meer vragen omtrent je paspoort? Kijk dan zeker eens op de site van de overheid.

Papieren voor Marokko
Straatbeeld Marokko

Douane formulier

Bij het arriveren op de luchthaven moet je wel nog een douane formulier invullen. Op zich niets waar je bang voor moet hebben. Je moet gewoon al je gegevens noteren, zoals je geboortedatum, paspoortnummer en je beroep. Het enige wat je echt moet hebben bij het invullen van deze documenten, is geduld. Want de rijen die voor deze controles staan zijn vaak heel lang. En de werknemers bij de grenscontrole in Marokko werken erg traag. Verder moeten er dus geen papieren voor Marokko in orde gemaakt worden.

Rijbewijs

Het enige wat je moet meenemen om te kunnen rijden in Marokko is jouw rijbewijs van thuis. Dit is ook geldig in Marokko dus hiervoor moet je geen extra papieren aanvragen of in orde maken. Controleer wel je verzekering goed.

Categories

Uitstappen

Hotels

Booking.com

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles