Travel Reasons logo
Marokko

Wat te doen in Marrakech?

Een paar weken geleden gingen wij voor het eerst naar Marrakech in Marokko. Vorige week kon je al lezen waarom je deze stad als citytrip moet doen. Deze bruisende stad heeft heel wat te bieden en we laten jullie deze week dan ook graag kennismaken met de beste bezienswaardigheden. Wij maakten deze lijst met wat te doen in Marrakech. Veel plezier op jullie volgende stedentrip!

Wat te doen in Marrakech?

1 souk

De souk (markt) is het symbool waar Marrakech om bekend staat. Hier kom je toch voor naar deze stad? Deze leuke, maar drukke winkelstraten geven je de indruk dat je in een heel andere wereld bent. Je kan hier werkelijk alles vinden. Van kledij tot souvenirs tot eten. Hou een beetje rekening met een aantal onbeschreven regels om nog meer te genieten van je bezoek aan de soeks.

2 Medersa Ben Youssef

Medersa Ben Youssef is een prachtige Koranschool die toegankelijk is voor toeristen. Als je één beeld van Marrakech hebt, dan is het wel een muur met verfijnde details en tegels uit deze school. Wij wilden deze school heel erg graag bezoeken, maar spijtig genoeg was het gesloten wegens verbouwingen. We moeten hier nog eens voor terugkomen!

Wat te doen in Marrakech
Stadscentrum in Marokko

3 Djemaa El Fna-plein

Djemaa El Fna-plein of kortweg El Fna-plein is het bekendste plein van Marrakech. Alle wegen in Marrakech leiden letterlijk naar dit plein. Hier komen alle toeristen en verkopers samen en dit geeft een typisch beeld van de stad weer. Je ziet er vooral verkopers, slangenbezweerders en henna-tatoeëerders. Vooral ‘s avonds komt dit plein tot leven. Je kan niet in Marrakech geweest zonder over dit plein gelopen te hebben.

4 De Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee is de meest aanwezige en grootste moskee in Marrakech. Je ziet ‘m van overal in de stad staan. Hij is niet alleen groot maar ook indrukwekkend mooi, omgeven door een tuin en vlakbij het Djemaa El Fna-plein. Spijtig dat je deze moskee als niet-moslim niet mag betreden.

5 Het Bahiapaleis

Je mag het Bahiapaleis niet verwarren met het El Badi-paleis. Beiden zijn heel verschillend. Het Bahiapaleis is enorm groot en is geen vervallen ruïne. Dit paleis is ook omgeven door mooie tuinen en de typische kleurrijke tegeltjes uit Marokko.

Magische marrakech

6 Kamelentocht

Je kan vanuit Marrakech ook een kamelentocht doen. Je kan ervoor kiezen om een daguitstap (of meerdere dagen) te maken naar de woestijn, maar je kan ook kiezen om  een paar uur een kamelentocht te maken dichterbij Marrakech, maar dus ook buiten het drukke centrum natuurlijk. Wij kozen voor dat laatste, en hoewel het niet de echte avontuurlijke versie is van een kamelentocht door de woestijn, hebben we ons toch geamuseerd. We raden echter af om kamelenritten te maken gezien de meeste organisaties niet diervriendelijk zijn.

7 El Badi-paleis

Het El Badi-paleis is een oude ruïne van een paleis dat nu enkel nog gebruikt wordt als monument voor toeristen. Het is er groot en de ideale locatie voor mooie foto’s. Kom ‘s morgens en je bent wellicht de enige die er rond loopt. Vergeet zeker niet om de trap naar één van de torens te nemen voor een prachtig zicht over de stad en het paleis zelf.

8 Riad

Als je graag op een mooie locatie verblijft, is een riad een goed idee. Dit zijn kleine hotels in echte Marokkaanse stijl met meestal een mooie binnenplaats of tuin. Voor de perfecte Instagram-foto’s kan je hier ook terecht. Er zijn verschillende riads in Marrakech dus kiezen wordt zonder twijfel moeilijk.

Kamelentocht Marrakech
Sigrid en Bryan Marokko

9 De Saaditombes

De Saaditombes, of de Tombeaux Saadiens in het Frans, is een plek waar allerlei graven te zien zijn. Het is niet zomaar een “kerkhof” zoals wij het kennen, maar een mooie versierde plek, met marmer en kleurrijke tegels, waaraan een hele geschiedenis verbonden is. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van Marrakech geworden.

10 Daguitstap

Je kan vanuit Marrakech nog veel verschillende daguitstappen maken naar andere steden of plekken net buiten Marrakech. Hiervoor kan je terecht op verschillende websites of in Marrakech zelf bij je hotel of een informatiepunt. Zo is bijvoorbeeld een uitstap naar Ouzoud watervallen zeker een aanrader.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Marokko

6 Reistips voor wie naar Marrakech wil

Papieren voor Marokko

Waarom jij het magische Marrakech als volgende citytrip moet doen

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles