Travel Reasons logo

Zuid-aFRIKA

7 Hotspots in Zuid-Afrika

Hotspots in

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is één van de mooiste landen dat wij de afgelopen jaren hebben bezocht. Natuurlijk is er in dit land zeer veel te doen en misschien is het moeilijk om de juiste keuze te maken naar waar je wil trekken. Daarom lijsten wij hier voor jullie de hotspots van Zuid-Afrika even op. Zodat wij jullie een beetje kunnen helpen in die zoektocht. Deze lijst is vooral gebaseerd op eigen ervaringen en voorkeuren.

Kaapstad

Bij een bezoek aan Zuid-Afrika mag een citytrip in Kaapstad niet ontbreken! Deze stad heeft heel wat te bieden. Zo kan je hier lekker gaan eten in één van de talrijke uitstekende restaurants of gaan shoppen aan Waterfront. Hier vind je zowel grote ketens als lokale winkeltjes waar je de townships mee steunt. Daarnaast is een bezoek aan één van de 7 natuurwonderen, de Tafelberg, zeker de moeite waard! Of wat dacht je van de een helikoptervlucht boven Kaapstad? Een van de leukste uitstapjes die wij in Zuid-Afrika gedaan hebben. Voor wie dan weer wat meer over de geschiedenis van het land wil te eten komen, is een bezoek aan Robbeneiland de moeite. Hier werd Nelson Mandela gevangen gehouden tijdens de Apartheid. Al is de echte hotspot van Kaapstad in Zuid-Afrika ongetwijfeld Kaap de Goede Hoop en zijn Nationaal Park. Hier kan je prachtige wandelingen langs het water maken met een adembenemend uitzicht.

Hotspot in Zuid-Afrika
Strand Kaapstad

Kruger

Het Krugerpark is misschien wel het bekendste safaripark van heel Afrika. En dat is ook niet zo verwonderlijk want in dit Nationaal Park in Zuid-Afrika kan je 148 geregistreerde soorten zoogdieren terugvinden, wat dit het meest gevarieerde safaripark van Afrika maakt. Zeer indrukwekkend dus en iets wat je zeker moet bezocht hebben in Zuid-Afrika. Hoewel een selfdrive hier perfect mogelijk is, raden wij toch een gids of een georganiseerde tour aan. Dit park is namelijk 352 kilometer lang en ongeveer 60 kilometer breed. Je weg hier vinden is makkelijker met een ervaren iemand.

Drakensberg

Ben je op zoek naar het wandelparadijs? Dan moet je ongetwijfeld naar Drakensberg. Dit bergachtige landschap dat net uit een film lijkt te komen is gewoon adembenemend. Al is het absolute hoogtepunt van een trip naar deze regio letterlijk en figuurlijk de Sentinel Mountain Drive. Wat een pad is dat je naar de top brengt van de gelijknamige berg. Om de top van deze berg, in de vorm van amfitheater, te bereiken moet je op het einde een kettingladder op. Je krijgt voor deze avontuurlijke tocht wel één van de mooiste uitzichten die je in Zuid-Afrika of zelfs de wereld zal terugvinden! Drakensberg met de Sentinel Mountain is dus ongetwijfeld een hotspot in Zuid-Afrika!

Garden Route en De Whale Coast Route

De Garden Route die in Ado start is een schitterende route langs de kust en brengt je bij enkele Nationale Parken en prachtige stranden en eindigt in Kaapstad. Stops die je op deze route zeker moet maken zijn Hermanus, Addo Elephant Park, Tsitsikamma National Park, Alexandria Sand Dunes en natuurlijk Plettenbergbaai waar je kan zwemmen met zeehonden. Natuurlijk heeft deze route nog veel meer te bieden dan deze stops alleen. En we raden je dan ook aan om je hier genoeg over te informeren. De Garden Route, of in het Nederlands de tuinroute, loopt op het einde over in de De Whale Coast Route. En op deze weg zijn er verschillende plekken waar je kans maakt om walvissen te spotten, wat deze weg nog spectaculairder maakt. Een hotspot in Zuid-Afrika om op te schrijven dus!

Zuid-Afrika - Safari

Karoo

Deze regio temidden Zuid-Afrika is bergachtig half woestijnlandschap waar je niet zoveel menselijke beschavingen zal terugvinden. Wat deze plek natuurlijk wondermooi maakt. Plaatsen die je in deze regio absoluut moet gezien hebben zijn de Swartberg Pass (een van de mooiste steenslagpassen van Zuid-Afrika) en de stad Bloemenfontein (de grootste stad van het land). Daarnaast is een bezoek aan Suterland en SALT sterrenwacht ook een leuke uitstap. Je kan hier namelijk heel wat sterren spotten omdat er hier amper lichtvervuiling is.

Johannesburg

Johannesburg wordt wel eens het kloppend hard van Afrika genoemd. En dat komt dan vooral omdat de economie van hieruit wordt gestuurd. Vooral de goudindustrie is hier zeer belangrijk. Als je naar deze stad reist is dit minder voor de natuur en meer voor de geschiedenis van het land. Zo zijn Freedom Square, waar het Vrijheidsrecht werd aangenomen, en enkele huizen waar Nelson Mandela gewoond heeft echte trekpleisters. Ook het apartheidsmuseum, de nieuwe populaire wijk Maboneng en Soweto waar je kan fietsen zijn absolute aanraders. Je kan bovendien vanuit Johannesburg ook een uitstap maken naar het Pilanesberg national park waar je enkele gamedrive’s kan maken. 

Soweto in Zuid-Afrika

Stellenbosch

Stellenbosch is de mooie wijnstreek van Zuid-Afrika waar je de lekkerste wijnen kan proeven in één van de talrijke wijnhuizen. Een uitstap naar deze regio is perfect te doen vanuit Kaapstad. Een activiteit die je hier zeker moet doen is de wijntram nemen. Deze tram brengt je langs verschillende proeverijen en rijdt langs de prachtige maar ook indrukwekkend grote wijnvelden. Naast wijn proeven en lekker eten kan je hier ook enkele mooie wandelingen maken maken of genieten van een heerlijke wellness. Staat deze regio (wat zou moeten!) op je planning? Dan moet je zeker ook een bezoek brengen aan Franschhoek. Wat de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika wordt genoemd. Een echte hotspot in Zuid-Afrika dus!

Hotspots in Zuid-Afrika

Dit waren de hotspots in Zuid-Afrika die wij aanraden. We hopen dat we jullie met deze lijst hebben kunnen helpen en hopelijk zorgt dit voor een fantastische reis in dit prachtige land! Meer informatie nodig? Kijk dan zeker eens in onze gratis reisgids voor Zuid-Afrika. Of contacteer ons via onze Facebookpagina voor andere vragen.

Categories

Uitstappen

Hotels

Booking.com

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles