Travel Reasons logo

Algemene Reistips

Deze 6 bestemmingen moet je nu aan je bucketlist toevoegen!

Besparingstips

voor op reis

Wellicht is jouw bucketlist -een lijst met landen die je in je leven nog bezocht wil hebben- enorm lang. Dat is bij ons niet anders. We kunnen de keuze voor jou een stukje gemakkelijker maken door een paar landen aan te bevelen die omwille van verschillende factoren een must visit zijn. Minstens een keer in je leven moet je deze landen bezoeken. Waarom? Dat lees je hier!

1 Zuid-Afrika

Als je nog niet eerder in Zuid-Afrika was, weet je niet wat je ervan kan verwachten. Iedereen spreekt er positief over en jij denkt misschien dat dit overdreven is. Maar dat is echt niet zo. Je kan eigenlijk niet uitleggen hoe mooi Zuid-Afrika werkelijk is. De uitzichten zijn er adembenemend mooi en de dieren in het wild zien geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Verder zijn steden zoals Kaapstad een openbaring voor mensen die niet zo van steden houden. Er is zoveel te zien en te doen dat je wellicht na een eerste keer nog eens terug wil naar Zuid-Afrika.

2 Mexico

Het verbaasd wellicht niet als we zeggen dat Mexico onze favoriete bestemming ter wereld is. De prachtige stranden en indrukwekkende cultuur maken samen dat dit een bijzonder land is. Nergens anders ter wereld komt deze enorme gastvrijheid en specifieke cultuur voor. Het eten is er heerlijk, de temperaturen meestal warm, de sfeer altijd goed en de natuur en Maya-ruïnes onvoorstelbaar. Een reis naar Mexico is een totaalbeleving.

foto's op reis bucketlist

3 Jordanië

Nog niet eerder hebben we al iemand gevonden die iets negatief te zeggen heeft over Jordanië. Iedereen is laaiend enthousiast. Ook wij. Dit onderschatte land heeft zo veel te bieden en hoort ongetwijfeld thuis op jouw bucketlist! Van een heel gastvrije cultuur tot de meest fotogenieke plekken. Er is ook een wereldwonder – Petra – te bezichtigen. En dat is zonder twijfel een van de mooiste plekjes op aarde. Een klein land met veel indrukwekkende uitzichten die je moet ontdekken.

4 Italië

Als er één land in Europa is dat je moet bezoeken en op je bucketlist plaatsen, is het volgens ons Italië. Er zijn miljoenen redenen te vinden waarom je naar Italië moet gaan maar de meest overtuigende zijn het voortreffelijke eten, de fantastische steden en de meest gezellige dorpjes aan de kust. In Italië kun je zo veel verschillende landschappen en seizoenen ervaren dat het er op elk moment van het jaar heerlijk vertoeven is. Het Zuiden is helemaal verschillend aan het Noorden en beiden zijn prachtig. Een land dat je minstens een keer in je leven moet gezien hebben en het liefst door middel van een adembenemende roadtrip. Zo zie je nog veel meer in een keer!

5 Peru

Onlangs reisden wij naar Peru en die ervaring zal ons voor de rest van ons leven bijblijven. Het is een prachtig en divers land. Er zijn zo veel verschillende klimaten en landschappen te ervaren. Van woestijn tot zee tot bergen. Het minste wat je van Peru kan zeggen is dat het een uitdagend land is voor alle liefhebbers van natuur, wandelen, bergen, trektochten, etc. Ook is de Peruviaanse keuken een echte aanrader! En natuurlijk kan je hier ook een wereldwonder bezoeken. Redenen genoeg om Peru aan je bucketlist toe te voegen.

6 USA

Een van de eerste verre reizen die wij ooit maakten, was een rondreis in de USA. We huurden een auto en hebben zo een paar van de mooiste plekjes in Amerika gezien. Onze aanraders? Vooral San Diego, Las Vegas, New York en San Francisco. En natuurlijk de Nationale Parken die een once in a lifetime experiencezijn! Een roadtrip in Amerika? Zet alvast op je bucketlist!

Jouw bucketlist

Welke van deze bestemmingen zet jij op je bucketlist? En welke kan jij al afvinken? Of heb je nog een waslijst aan andere bestemmingen? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles