Travel Reasons logo

Jordanië

Wat te doen in Jordanië?

Wat te doen in

Jordanië

Jordanië is zonder twijfel één van de mooiste landen waar wij al geweest zijn. En dat komt dan vooral door de prachtige natuur, geschiedenis en gastvrijheid van de bevolking. Lees hier wat te doen in Jordanië. En droom weg van dit prachtige land!

1 Petra

De meest bekende plek in Jordanië is ongetwijfeld het wereldwonder Petra. Dat je deze magische plek moet bezoeken bij een bezoek aan dit land staat buiten kijf. De archeologische site is zo indrukwekkend. Het is er zelfs zo groot dat je meerdere dagen nodig hebt om alles te zien. Wij raden twee tot drie dagen aan. Let wel op! Op de site zelf wordt veel gewandeld. Bereid je hier dus op voor met goede wandelschoenen. Petra bezoek je het best door een Jordan Pass te kopen waar ook je visum voor dit land in zit.

2 Dode Zee

Een andere bezienswaardigheid dat je zeker niet mag overslaan in Jordanië is ongetwijfeld de Dode Zee. In de Dode Zee, dat eigenlijk een meer is, zit zoveel zout dat je erin kan drijven. Op veel plekken moet je betalen om in de Dode Zee te gaan. Maar als je net voorbij de inkom van Wadi al Mujib rijdt kom je op de rechterkant het mooiste stukje van de Dode Zee tegen waar je gratis in kan drijven. De Dode Zee is trouwens het laagste plekje op het vasteland ter wereld.

Wat te doen in Jordanië
Petra wereldwonder

3 Ma’in Hot springs

Iets wat minder bekend is maar wel iets wat je zeker moet gezien hebben is de Ma’in Hot springs. Naast prachtige watervallen heb je er ook warmwaterbronnen waar je heerlijk kan ontspannen. Het is een zeer mooie en unieke plek, vooral omdat je hier weinig toeristen tegenkomt in vergelijking met andere warmwaterbronnen ter wereld. Aan deze watervallen heb je ook een mooi en uniek hotel waar je kan verblijven in een sfeervolle setting. Verblijf je in hotel dan mag je gratis naar de hot springs en ook na de openingsuren. Dit hotel staat met zekerheid in onze top 5 van uniekste hotels ter wereld. In dit hotel ben je ook op 20 minuten rijden van de Dode Zee.

4 Wadi Mujib

Wadi Mujib is een natuurreservaat waar je een hike kan maken tussen de kloof en doorheen een rivier. Een hike door deze rivier is een unieke ervaring die je in niet veel andere landen kan doen. Helaas is Wadi Mujib in de wintermaanden wel gesloten om de fauna en flora te beschermen. Maar ook omdat het bij regen redelijk gevaarlijk kan zijn om door deze kloof te trekken. Deze hike is iets dat je in de zomer zeker moet doen in Jordanië. Helaas zit toegang tot dit natuurreservaat momenteel nog niet in de Jordan Pass inbegrepen.

5 Wadi Rum

In Wadi Rum overnachten zou op iedereen zijn bucketlist moeten staan. In deze vallei waar je alleen woestijn en rotsblokken kan terugvinden, lijkt het wel of je op een andere planeet terecht gekomen bent. Daarnaast kan je tijdens de nacht door de weinige lichtvervuiling een mooie sterrenhemel zien. Je kan overnachten in één van de vele tentenkampen of in één van de prachtige luxehotels, waaronder het Ufo Bubble Luxehotel. Bij een bezoek aan één van de hotels rij je eerst naar de parking van het hotel. En dan brengt een jeep je naar je hotel.

Wadi Rum
Wadi Rum Ufo hotel

6 Jerash

Jerash is een overblijfsel van de Romeinen. De stad zou volgens verschillende bronnen één van de grootste en best bewaarde Romeinse archeologische sites in de wereld zijn. Bij een trip naar Jordanië wordt deze plek helaas vaak overgeslagen. En als je maar een week naar Jordanië komt is dit begrijpelijk omdat je hier wel even voor moet omrijden. Maar heb je een planning van 10 dagen? Dan hoort deze site absoluut op de planning ‘wat te doen in Jordanië’.

7 Mount Nebo

Mount Nebo (Neboberg) is de berg vanwaar Mozes het beloofde land zou gezien hebben. Je kan je dus wel voorstellen hoe mooi het uitzicht vanaf de top van Mount Nebo is. Je kan deze berg het best bezoeken als je van Amman naar de Dode Zee trekt of in de omgekeerde richting gaat. Onderweg zal je nog vele mooie plekken tegenkomen waar je even halte wilt houden.

8 Badplaats Aqaba

De kustlijn van Jordanië is met zijn 29 kilometer niet bijzonder groot. Maar dat maakt de badplaats Aqaba niet minder leuk. Hier kan je enkele watersporten uitoefenen aan de Rode Zee en genieten van de zon en het strand. Je kan hier dan ook enkele resorts terugvinden waar je een fijne vakantie kan doorbrengen. Een bezoek aan de souks in Aqaba zijn zeker de moeite.

De dode zee
Wat te doen in Jordanië?

9 Amman

Wijzelf houden niet van de drukte die steden als Amman met zich meebrengt. En bij een verblijf van een week vinden wij Amman ook niet de moeite om te bezoeken. Maar heb je iets meer tijd dan mag deze wel op je lijstje met dingen om te doen in Jordanië. Zo heb je in Amman het indrukwekkende amfitheater, enkele mooie moskee’s, Rainbowstreet en nog enkele andere leuke spots. Let wel op, deze stad is iets drukker dan andere steden in Jordanië. Hou hier dus rekening mee als je met de wagen bent.

10 Wadi Bin Hammad

Wadi Bin Hammad is net als Wadi Mujib een kloof met een rivier in waar je een hike kan maken. Ook hier zal deze wandeling door dit natuurreservaat een zekere indruk nalaten. En deze Wadi Bin Hammad is misschien niet even groot als Wadi Mujib, maar dat maakt deze kloof niet minder mooi of indrukwekkend. Daarnaast is het toerisme in deze kloof veel minder als bij zijn concurrent. Wat natuurlijk ook leuk is. En zeker als je enkele mooie foto’s wil maken.

Wat te doen in Jordanië

Natuurlijk is er nog veel meer te zien dan deze 10 tips. Maar volgens ons zijn dit de tien dingen die je absoluut moet gezien hebben in dit prachtige land. Laat ons gerust in de comments weten wat jij zo speciaal vindt aan dit land.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles