Travel Reasons logo

USA

Wat te doen in San Diego?

Wat te doen in

San Diego

Na de reeks “wat te doen in Mexico” beginnen we nu aan de reeks “wat te doen in Amerika.” En de eerste in die reeks die we bespreken is de lijst met ‘wat te doen in San Diego’. En volgens ons is dat een heleboel. Want wij hadden in onze week in San Diego eigenlijk tijd tekort om alles gedaan te krijgen. Dit is misschien wel onze favoriete stad van Amerika. Kom nu te weten wat er te doen is!

1 Balboa Park

Het Balboa Park heeft zoveel te bieden. Prachtige gebouwen in Spaanse stijl, een prachtige indoor plantentuin, het grootste openlucht orgel ter wereld en een heleboel workshops die je kan volgen (tegen betaling). En dat zorgt voor een erg gezellige sfeer die je misschien niet meteen verwacht in Amerika. En het grootste voordeel aan het Balboa Park is dan nog is dat toegang volledig gratis is (buiten de workshops). Als dat niet leuk is!

2 San Diego Zoo

De San Diego zoo hoort niet alleen thuis in de lijst wat te doen in San Diego maar vooral ook in de lijst wat te doen in je leven. Want dit is zonder twijfel de mooiste en leukste zoo ter wereld. Het aanbod van dieren is hier gewoon indrukwekkend met panda’s, nijlpaarden en zelfs ijsberen. Al is het in dit park meer dan alleen dieren spotten. Zo heb je er ook kabelliften die je over het het park vervoeren of een 4D-film. Mensen die regelmatig een dierenpark bezoeken kunnen we alleen maar aanraden deze ook te bezoeken. Het enige nadeel is wel de kostprijs, want met zijn 54 dollar voor een dagticket is dit absoluut niet goedkoop.

3 Downtown San Diego

De straten van Downtown San Diego zijn in één woord gezellig te noemen en dan vooral naar de avond toe. Waneer al de muziek en lichtjes van de bars aangaan. Al is het overdag zeker ook de moeite om te bezoeken. Vooral bij de Fashion Valley Mall kan je goed shoppen als je wil. En richt je dan vooral op de zijstraten, want daar heb je soms echt een paar parels van winkels.

San Diego ZOO Panda

4 San Diego Padres

Wie aan Amerika denkt, denkt aan sport en bijgevolg aan honkbal. En dat is ook precies wat je absoluut moet gaan zien in San Diego. Zelfs als je niet van sport houdt want honkbal is meer dan alleen sport. Het is een totaalpakket, van het zingen van het volkslied voor de match tot de overdreven grote cola’s en hamburgers tijdens de match en de leuke sfeer rond het stadion na de match. Deze sport ontdekken kan je nergens beter dan hier in het Petco Park, de thuishaven van de San Diego Padres. Het is een reusachtig stadion waar 42 000 plaatsen zijn en waar het vooral ook meestal goed weer is. Hier zijn wij echt van baseball beginnen houden.

5 Stranden

Eén van de dingen die wij helaas door tijdgebrek niet hebben gezien in San Diego zijn de stranden. Maar er is dan ook zoveel te doen in San Diego. Wat we je wel kunnen meegeven is dat de stranden van San Diego een aanrader zijn omwille van zijn mooie rotsen die er op sommige delen van het strand zijn. Leuke stranden in San Diego zijn Pacific Beach, La Jolla Beach en Mission Beach.

6 Old Town

In de lijst ‘wat te doen in San Diego?’ mag Old Town niet ontbreken. Deze stad katapulteert je een paar jaar terug in de tijd. Met momenten is het net of je loopt door een western filmset om dan een 100 meter verder in een oud Mexicaans dorp te belanden. En het is niet alleen het decor dat deze plek uniek maakt, maar ook de authentieke winkeltjes en barretjes dat in deze bijzondere huizen gevestigd zijn. Ook dat Old Town volledig gratis te bezoeken is, maakt het een echte topper!

Petco Park San Diego
kleurijke Balboa Park

7 USS Midway Museum

Wijzelf hebben het USS Midway Museum niet bezocht omdat we niet zo geïnteresseerd zijn in het leger en alles wat hier mee te maken heeft. Maar langs buiten was dit wel een indrukwekkende plek om te zien. En bij Tripadvisor  staat dit zelfs op nummer één bij uitstapjes in San Diego. Een bezoek kan dus niet slecht zijn volgens ons. Een ticket kost je wel 21 Dollar al kan je bij de online aankoop wel 2 dollar uitsparen.

8 Seaport Village

Misschien minder bekend maar zeker wel eens te bezoeken wanneer je een week in San Diego verblijft, is Seaport Village. Dit is ideaal te combineren met het USS Midway Museum omdat dit op wandelafstand van elkaar ligt. Seaport Village is een klein openlucht shoppingcenter waar je leuke unieke winkels vindt. Zoals bijvoorbeeld een kerstwinkel die heel het jaar door open is of een zaak waar je heerlijke cupcakes vindt van de winnaar van het bekende tv-programma Cupcake Wars.

9 Walvissen spotten

In San Diego kan je op walvissen-expeditie gaan. De kans dat je hier een walvis gaat spotten is dan ook zeer groot. Zo krijg je bij veel aanbieders de garantie op walvissen. Wanneer je er dan toch geen zou spotten mag je de volgende keer gewoon gratis mee. De meeste tours vertrekken vanuit Mission Bay.

10 Fietsen San Diego

San Diego met de fiets verkennen is ook een uitstekende manier om de stad beter te leren kennen. Vooral aan de haven, aan zee en in parken fietsen is zeer aangenaam. Bovendien kom je in  deze wijken een heleboel leuke stops tegen waar je iets kan eten of drinken. Je zou het dus niet verwachten maar fietsen hoort dus ook zeker thuis in de lijst wat te doen in San Diego.