Travel Reasons logo

Peru

Vegetarisch eten in Peru - Onze bevindingen

Vegetarisch eten

Zuid-Amerika

Sinds 2020 van start is gegaan, vonden wij het tijd om onze levensstijl ook te veranderen. Thuis aten we al amper vlees, maar op reis was het vaak een hele zoektocht naar vegetarisch eten waardoor we er meestal niet in slaagden om geen vlees, gevogelte of vis te eten. Daar brengen we in 2020 verandering in en we gingen meteen van start in Peru! Lees hier onze bevindingen over vegetarisch eten in Peru. Is het mogelijk? Dat lees je hier!

Over het algemeen kan je stellen dat Zuid-Amerika een vleesetend continent is. Vooral kip is er zeer populair omwille van de goedkope prijs. In Mexico (een beetje vergelijkbaar met Zuid-Amerikaanse landen) hebben we dat al gemerkt. Daar kan je heel moeilijk vegetarisch eten als je buiten de toeristische zones gaat. Denk maar aan taco’s of burrito’s. Die zijn steeds gevuld met vlees en in uitzonderlijke gevallen met vis. We dachten dan ook dat het moeilijk ging zijn in Peru om vegetarisch te kunnen eten.

Beetje zoeken

De eerste dagen was het zoeken naar restaurants die ook vegetarische gerechten serveren. De meeste plekken die we de eerste dagen vonden, waren fastfoodrestaurants met alleen kip of rundvlees op het menu. Of lama of cavia, want dat zijn echte traditionele gerechten in Peru. Zelfs bij de lokale McDonalds serveerden ze alleen vlees. Daar waren geen salades of zelfs visgerechten te vinden. Het was dus een beetje zoeken. Ook omdat we nog maar net begonnen waren met onze nieuwe levensstijl. Dan is het zonder twijfel een hele zoektocht. Zeker als de menukaart in een andere taal is. Van de Spaanse menukaarten konden we weinig opmaken, maar de obers in de restaurants zijn erg behulpzaam en kunnen je dan ook meteen de vegetarische opties (platos vegetarianos) tonen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker.

vegetarisch eten in Peru
Eten plein

Vegetarisch eten in

Peru

We hadden dus duidelijk wat vooroordelen voor we naar Peru gingen. We dachten dat er geen of nauwelijks vegetarische keuzes waren maar daarin bleken we het mis te hebben. Zeker in de toeristische zones, de stadscentra en de moderne buurten waren er tal van opties. Wij vonden bijvoorbeeld de buurt San Blas in Cusco enorm verrassend op vlak van eten. Het is een paradijs voor (vegetarische) foodies. Ga zeker langs bij Ethnika restaurant voor de vegetarische risotto. Die is overheerlijk! En op de Plaza de Armas in Cusco vind je allerlei restaurants met vegetarische pasta’s, pizza’s en salades. Ook vis, een vooral het gerecht ceviche, wordt veel gegeten in Peru en is een optie als je graag een uitzondering wil maken op het vegetarische dieet.

Diverse keuken

De keuken in Peru is vrij divers en met een hoofdmaaltijd heb je voldoende. De gerechten zijn altijd groot waardoor je ook voldaan bent bij bijvoorbeeld een salade en een soep. Wij hebben gevarieerd vegetarisch kunnen eten in verschillende zaken en waren natuurlijk niet enkel aangewezen op soep en salades. We konden genieten van een diverse keuken met veel smaak. Zo waren we vooral onder de indruk van Raw Cafe waar ze heerlijk veganistisch eten serveren. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn om voldoende vegetarische en veganistische opties te vinden in Peru!

Vragen over vegetarisch eten in Peru?

Heb je nog vragen over vegetarisch eten in Peru? Laat ze achter in de comments, op onze Facebookpagina of Instagrampagina en wij beantwoorden ze spoedig!

Categories

Uitstappen

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles