Travel Reasons logo

USA

Alle Nationale Parken in Amerika

Nationale parken

Alaska

Denali

Denali National Park and Preserve dat al in 1917 opgericht is, is een nationaal park dat de hoogste berg (Mount McKinley 6194 meter) van Noord-Amerika heeft. Naast deze berg kan je hier ook enkele zoogdieren spotten waaronder de beer, wolf en zelfs rendieren.

Gates Of The Arctic

Dit park ligt het meest noordelijke van alle Nationale Parken in Amerika en is ook nog eens het op één na grootste park van Amerika. Het is maar net iets kleiner dan Zwitserland. Ook hier kan je beren, wolven, rendieren en nog vele andere dieren spotten. Ook de Alaska State Highway 11 kan je hier terugvinden.

Glacier Bay

Dit park is ongetwijfeld één van de mooiste maar ook moeilijkst te bereiken parken. Je kan hier namelijk enkel geraken via het water of door de lucht. Er loopt namelijk geen enkele weg naar dit Nationaal Park. In dit park vind je vooral prachtige gletsjers en ijsformaties waarvan je dacht dat ze niet bestonden.

Katmai

Katmai is een prachtig stukje natuur waar je een grote diversiteit aan dieren kan terugvinden. Daarnaast heeft dit park ook 15 vulkanen waarvan er nog 5 actief zijn. Voor de rest bestaat dit park uit dichte bebossing met vooral naaldbomen. Zoals op meerdere plekken in Alaska.

Kenai Fjords

Voor de mooiste ijsvelden van Amerika moet je ongetwijfeld naar de Kenai Fjords. Al kom je vooral naar dit Nationaal Park voor het onderwaterleven. Zo heb je hier de kans om een orka of bultrug te spotten. Wat zeer indrukwekkend moet zijn.

Kobuk Valley

Ook Kobuk is een prachtig stuk natuur waar geen paden doorlopen, wat dit park nog unieker maakt. Je kan dan ook enkel te voet, met een hondenslee of een luchttaxi dit park bezoeken. Vooral de 65 km² grote zandbank Great Kobuk en het grote aantal rendieren maakt dit park zo speciaal.

Lake Clark

Dit Nationaal Park in Amerika dat het best te bereiken is met een watervliegtuig of helikopter kent vooral mooie bergketens. Waaronder Chigmit Mountains, het Alaskagebergte en de Aleutian Range. En hoewel dit park zeer mooi is, is dit toch het minst bezochte park van Amerika.

 

Wrangell–St. Elias

Voor de op één na grootste berg van Amerika moet je in Wrangell–St. Elias Park zijn. Al heb je naast deze berg natuurlijk ook een ruim aanbod aan fauna en flora. Daarnaast is dit park het grootste Nationaal Park in Amerika met zijn  53.321 km². Dit park staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Alle nationale parken

Nationale Parken in Amerika

Arizona

Grand Canyon

De Grand Canyon is misschien wel het bekendste Nationaal Park in heel Amerika. En dat is ook niet zo verwonderlijk want deze brede en rode diepe kloof is indrukwekkend en prachtig! De Grand Canyon is in totaal 435 kilometer lang en trekt elk jaar meer dan 5 miljoen bezoekers.

Petrified Forest

Niet zo bekend als de Grand Canyon, maar tevens in Arizona gelegen, is Petrified Forest Park. En hoewel dit park momenteel vooral bestaat uit een klein stukje natuur, is het toch leuk om dit eens te bezoeken. Op voorwaarde dat je lang genoeg in Amerika bent. Anders kan je beter de voorkeur geven aan enkele andere parken in de buurt.

Saguaro

Ook dit Nationaal Park bevindt zich vooral in de woestijn maar dan wel met een ruim diversiteit aan fauna en flora. Dit park is vernoemd naar de cactussoort Saguaro, wat tevens ook het symbool is van de staat Arizona. Een zeer leuke uitstap als je iets anders wil dan alle andere toeristen.

 

Hot Springs ( Arkansas)

In dit Nationale Park kan je verschillende warmwaterbronnen terugvinden die een helende werking zouden hebben. En hoewel een warmwaterbron zeer speciaal is, is dit park naar onze mening niet de moeite om te bezoeken. Ben je toch in de buurt dan kan dit altijd natuurlijk.

Nationale Parken in Amerika

Californië

Channel Islands

Dit Nationaal Park beschermd vijf van de acht Channel Islands en bestaat ook meer uit water dan uit land. Dit beschermd gebied is vooral uniek door zijn grote diversiteit aan dieren en planten. Je hebt hier namelijk meer dan 2000 verschillende soorten van beiden.

 

Death Valley

Voor de warmste plek in de wereld moet je ongetwijfeld in de woestijn van Death Valley zijn. Dit bekende Nationale Park in Amerika is buiten de warmte ook het laagste punt van heel Noord-Amerika. Namelijk 86 meter onder de zeespiegel. Wat deze plek alleen nog maar specialer maakt.

Joshua Tree

Ook Joshua Tree Park is wereldbekend en dat is niet verwonderlijk aangezien deze plek prachtig is! En vooral ook zeer fotogeniek door zijn speciale landvormen. Zo heb je hier een stuk woestijn afgewisseld met mooie beplantingen wat deze plek zo uniek maakt. Deze plek is gelegen tussen Los Angeles en San Diego.

 

Kings Canyon

Kings Canyon is niet zo bekend en dat komt vooral omdat hij juist naast het grote broertje Sequoia National Park ligt. Hoewel dit park ook zeer mooi is en ook enkele prachtige bomen heeft, is het niet echt de moeite om te bezoeken als je Sequoia National Park bezoekt. Beide parken worden samen beheert.

The gran Canyon
Nationaal park Amerika

Lassen Volcanic

Het grootste kenmerk van dit onbekendere Nationale Park in Amerika is de 3181 meter hoge kegelvulkaan Lassen Peak. Dit park is in vergelijking met andere parken in deze regio niet de moeite om te bezoeken. Al is dat een persoonlijke mening.

Pinnacles

Pinnacles is een Nationaal Park dat in bergachtig gebied gelegen is. Het bestaat grotendeels uit wildernis. Wat voor sommige hikers juist zeer interessant is omdat het aantal toeristen hier aanzienlijk minder is dan in andere parken in deze regio.

Redwood

Redwood National Park is ongetwijfeld één van de mooiste Nationale Parken in Amerika en dat komt dan vooral door de imposante bomen dat dit bos rijk is. In deze bossen vind je de mammoetbomen wat de grootste bomen ter wereld zijn. Zeer indrukwekkend! Een leuke route om hier te wandelen is ongetwijfeld de Coastal Trail.

 

Sequoia

Nog zo’n prachtig Nationaal Park in Amerika waar je een adembenemend bos kan terugvinden is het Sequoia park waar je net als in Redwood de mammoetbomen (Sequoia-bomen) kan spotten. Dit park werd het tweede Nationale Park in Amerika. In dit park vind je de General Sherman boom die al 2700 jaar oud is en daarmee zou hij één van de oudste levende dingen op aarde zijn!

Yosemite

Yosemite National Park is ongetwijfeld één van de mooiste en indrukwekkendste Nationale Parken in Amerika. Het prachtige gebergte en de mooie bekende waterval maken van dit park een echte trekpleister. Om dan nog maar te zwijgen over de mooie groene natuur waar je de mooiste wandelingen ter wereld kan maken. Als je een roadtrip doorheen Californië gaat maken dan is dit park het eerste wat je bovenaan je lijst moet zetten. Dit park is het hele jaar open en kamperen is hier mogelijk mits het volgen van strenge regels.

Nationale Parken in Amerika

Colorado

Black Canyon of the Gunnison

De Black Canyon is misschien niet zo bekend als de Grand Canyon. Toch is deze Canyon even imposant. Deze canyon is gevormd door een zijrivier van de Colorado River die de Grand Canyon heeft gemaakt. Het enige verschil is dat je bij deze kloof niet het mooie en speciale rode gesteente hebt.

 

Great Sand Dunes

Voor de grootste zandduinen in Amerika moet je in dit Great Sand Dunes National Park zijn. Sommige van deze duinen zijn zelfs 230 meter hoog en behoren daarmee tot de hoogste duinen in heel het continent. Dit park wint elk jaar aan populariteit met minstens 250 000 bezoekers per jaar.

Mesa Verde

Mesa Verde is dan wel een Nationaal Park, toch is het niet bekend vanwege zijn prachtige natuur. Maar wel door zijn goed bewaarde klifwoningen waar er tussen de 11de en 13de eeuw indianenstammen zouden gewoond hebben. Je kan deze woningen en enkele andere ruïnes bezoeken en terug in de tijd keren. Ook het museum over de stammen die hier gewoond hebben is zeker de moeite!

 

Rocky Mountain

Misschien is de Rocky Mountains wel één van de parken met de meeste diversiteit van alle Nationale Parken in Amerika. Met zeer gevarieerde omgevingen en een constant veranderend klimaat. Al is het uitzicht op de indrukwekkende bergtoppen wel een constante wat deze plek zo speciaal maakt! Dit park is vooral geliefd bij wandelaars en kampeerders.

Nationale parken in Amerika
Yosmite Park

Nationale Parken in Amerika

Florida

Biscayne

Biscayne bestaat uit iets meer dan 95 procent water en kan je terugvinden op enkele kilometers van Miami. Dit Nationaal Park is vooral populair bij duikers. Wat niet zo verwonderlijk is aangezien je hier mooie koraalriffen kan terugvinden.

 

Dry Tortugas

Dry Tortugas bestaat uit enkele onbewoonde eilanden in de Golf van Mexico en enkele prachtige koraalriffen. Dit Nationaal Park in Amerika is vernoemd naar de vele schildpadden die je hier tegenkomt. Wat dus ook één van de redenen is voor een bezoek aan dit park.

Everglades

Het Everglades National Park is ongetwijfeld het meest bekende Nationale Park in Florida. En dat is waarschijnlijk door de programma’s over krokodillen die hier opgenomen zijn. Deze gevaarlijke dieren kan je hier in verschillende groottes spotten. Daarnaast is dit park ook gewoon zeer indrukwekkend en speciaal om te bezoeken. Verplaatsen doe je namelijk met een moerasboot die aangepast is aan de omstandigheden.

Nationale Parken in Amerika

Hawaii

Haleakala

Haleakala is een zeer grote schildvulkaan van 3055 meter hoog en behoort ook tot de Nationale Parken. Deze vulkaan zou nog actief zijn ondanks dat zijn laatste uitbarsting al langer dan 200 jaar gelden zou zijn. De top van deze vulkaan is één van de meest populaire toeristische attracties van het eiland Maui.

 

Hawaii Volcanoes

Dit Nationaal Park in Hawaii heeft een uniek ecosysteem dat volledig ontstaan is door verschillende vulkaanuitbarstingen. In dit park vind je enkele van de meest actieve vulkanen ter wereld terug. Alsook de hoogste vulkaan te wereld die iets meer dan 4000 meter hoog is. Sommige delen van het park zijn gesloten voor de veiligheid.

Nationale Parken in Amerika

Indiana en Kentucky

Indiana Dunes

De Indiana Dunes is een natuurpark dat je in de staat Indiana kan terugvinden. Dit park bestaat uit zandstranden, duinen, moerassen, bossen, riviertjes en weides. Het is zeer gevarieerd en vooral populair bij vogelspotters. Je kan hier namelijk meer dan 340 vogelsoorten terugvinden.

 

Mammoth Cave

Mammoth Cave in Kentucky is misschien niet meteen een park maar het staat wel op de officiële lijst met Nationale Parken in Amerika. Deze grotten zouden het grootste netwerk aan ondergrondse gangen in de wereld hebben. Deze grotten zijn ook terug te vinden op de lijst met werelderfgoed.

everglades
Lava nationaal park

Nationale Parken in Amerika

Maine en Michigan

Acadia

Het Acadia in Maine is een Nationaal Park dat bestaat uit bergen, een kustlijn, enkele meren en prachtige bossen. Ook dit park is niet zo populair maar dat komt vooral door de ligging in plaats van het park zelf.

 

Isle Royale

Het in Michigan gelegen Isle Royale is een onbewoonde eilandengroep die er vooral heel prachtig uitziet vanuit de lucht. Omdat je dan een mooi contrast van de groene natuur en het blauwe van de zee krijgt!

Nationale Parken in Amerika

Minnesota en Montana

Voyageurs

Het Voyageurs National Park dat gelegen is aan de grens met Canada is een en prachtig stukje natuur met enkel mooie baaien, rivieren en meren. Dit park wordt wel eens het paradijs voor kajakkers en kanovaarders gezien.


Glacier

Glacier is een van de spectaculairdere Nationale Parken in Amerika. En dat komt vooral door de bergtoppen die je hier kan terugvinden en die voor een prachtig beeld zorgen. Dit park is in de Rocky Mountains gelegen.

Nationale Parken in Amerika

Nevada en New Mexico

Great Basin

Dit Nationaal Park in Nevada is de grootste woestijn van Amerika en staat vooral bekend voor de aanwezigheid van de Pinus Longaeva. Een boomsoort die wel 5000 jaar oud zou kunnen worden. Je kan hier ook enkele spectaculaire diersoorten terugvinden zoals een poema en rode lynx.

 
 

Carlsbad Caverns

Carlsbad Caverns, dat in New Mexico gelegen is, is vooral bekend vanwege zijn ondergrondse grotten die te bereiken zijn met een lift die tot 200 meter diep gaat. Deze grotten zijn wel mooi maar volgens onze mening niet meteen de moeite om te bezoeken. Zeker niet als je tijd in Amerika beperkt is.

White Sands

Nog een Nationaal Park in New Mexico is het White Sands National Park dat tevens ook een nationaal monument is. Wat niet zo verwonderlijk is aangezien dit indrukwekkende park bestaat uit zandduinen en gipsduinen. De parelwitte uitstraling is zeer uniek. Dit park staat pas sinds 2019 op de lijst met Nationale Parken in Amerika.

Nationale Parken in Amerika

North-Carolina en North-Dakota

Great Smoky Mountains

De Great Smoky Mountains zijn bij ons misschien minder bekend maar toch is dit park met zijn 9 miljoen bezoekers per jaar één van de meest bezochte parken van Amerika. Dit komt vooral door de bevolkingsdichtheid en het gebrek van andere Nationale Parken in deze regio.

Theodore Roosevelt

Dit park is vernoemd naar de Amerikaanse president Theodore Roosevelt die hier een ranch in zijn bezit had. Het park heeft op zich niet zo heel veel te bieden in vergelijking met andere Nationale Parken in Amerika. Toch is dit een mooi en gevarieerd stukje natuur.

Nationale parken
Natuur in de USA

Nationale Parken in Amerika

Ohio en Oregon

Cuyahoga Valley

Dit park beschermt 130 km² van het stroomgebied van de Cuyahoga River, tussen Akron en Cleveland. Dit park is vooral geliefd bij wandelaars die de 30 kilometer lange Towpath Trail doen. Voor de rest heeft dit park niet zoveel te bieden.

Crater Lake

Crater Lake bevindt zich rond een verwoeste vulkaan en beschikt over een unieke en mooie fauna en flora. Je kan hier namelijk meer dan 50 verschillende soorten zoogdieren terugvinden. Waaronder de bruine beer en de Wapiti.

Nationale Parken in Amerika

South-Carolina en South-Dakota

Congaree

Congaree National Park bevat het laatste grote hardhoutbos van Amerika. Het bos wordt zeer goed beschermd. Dit park bestaat vooral uit broekbos en trekt vooral veel wandelaars, vogelspotters en mensen die willen kanovaren. Deze plek is al in verschillende (romantische) films verschenen.

Badlands

De Badlands kan je een beetje vergelijken met de Grand Canyon. Maar dan met meer groen en natuurlijk een stukje kleiner. Al staat dit Nationale Park in Amerika vooral bekend om zijn paleontologische vondsten. Zo zijn er hier oude fossielen van neushoorns en paarden teruggevonden.

Wind Cave

Wind Cave National Park is in 1903 als zevende park toegevoegd aan de lijst met nationale parken. Dit park is dus één van de oudste parken in Amerika en ook de eerste grot in de wereld die zo bestempeld werd. Deze grotten zijn vooral zeer speciaal door de enorme diversiteit aan gesteente waaronder ook calciet. Wat je qua uitstraling een beetje doet denken aan kristal.

Nationale Parken in Amerika

Texas en Virgin Islands

Big Bend

Big Bend in een Nationaal Park dat vooral bestaat uit een woestijngedeelte. Al kan je hier ook de spectaculaire kloof Santa Elena terugvinden. Dit park is iets voor echte natuurliefhebbers door de grote variëteit aan fauna en flora. Met meer dan 1200 plantensoorten en meer dan 75 soorten zoogdieren.

Guadalupe Mountains

Guadalupe Mountains dat vooral bestaat uit woestijn is vooral bekend door de grootste berg in Texas “Guadalupe Peak” van maar liefst 2667 meter hoog die je hier kan vinden. Dit park grenst aan de staat New Mexico en is momenteel niet zo heel populair bij toeristen.

Virgin Islands

Een andere bekende plek die misschien niet meteen gezien wordt als Nationaal Park zijn de Virgin Islands op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Dit “park” is vooral bekend door zijn prachtige stranden, koraalriffen en de heldere zee. Al is ook de natuur op de eilanden zeker de moeite om eens te bezoeken. Zo kan je hier enkele prachtige orchideeën terugvinden.

Nationale park
Natuur in de USA

Nationale Parken in Amerika

Utah

Arches

Arches is een vrij klein Nationaal Park in vergelijking met enkele andere parken. Maar dat maakt het niet minder mooi. Je kan hier namelijk de mooiste en meest speciale rotsformaties terugvinden. Door dit park kan je verschillende routes bewandelen.

Bryce Canyon

Eén van de bekendste en meest populaire Nationale parken in Amerika is ongetwijfeld Bryce Canyon. En dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien deze rood/roze/oranje-kleurige rotsformaties zeer indrukwekkend zijn. Ook hier kan je enkele prachtige wandelingen maken. Voorzie voor dit park voldoende tijd!

Capitol Reef

Capitol Reef is een minder bekend park in Utah maar dat maakt dit park niet minder mooi. Want ook hier vind je enkele indrukwekkende rotsformaties. Al zijn deze wel iets kleiner in vergelijking met de andere parken in deze regio.

Canyonlands

Canyonlands National Park is ook zo een park dat niet bekend is bij het grote publiek. Bij dit park is vooral het gebrek aan goede wandelpaden de reden daarvoor. Want voor de rest is dit wel een prachtige locatie waar je mooie foto’s kan maken.

Zion

Misschien wel onze favoriet van de Nationale Parken in Amerika is Zion National Park. De wandelingen die je hier kan maken zijn indrukwekkend maar vergen wel een betere conditie. Vooral de hike naar Angels Landing is redelijk zwaar maar zeker de moeite. Ook in het stadje Springdale waar je kan overnachten hangt een leuke sfeer die gewoon bij de ervaring van Nationale Parken hoort!

Nationale Parken in Amerika

Virginia en Samoa

Shenandoah

Dit Nationale Park in Amerika is vooral bekend om de Skyline Drive. Dit is een 169 km lange weg die doorheen het hele park loopt. De weg is vooral populair in de herfst wanneer alles kleurijker is. Daarnaast heb je ook enkele routes waar je de mooiste wandelingen kan maken. Zo loopt ook de Appalachian Trail doorheen dit park.

 

Amerikaans-Samoa

Ook de Amerikaanse Samoa-eilanden behoren tot de Nationale Parken van Amerika. Deze eilanden zijn een waar paradijs met hun prachtige fauna en flora. Er trekken dan ook jaarlijks heel wat toeristen naar deze eilanden voor de koraalriffen en fantastische regenwouden. Hier is een enorme diversiteit aan dieren aanwezig.

Nationale Parken in Amerika

Washington

Olympic

Olympic National Park is één van de weinige plaatsen in de wereld dat gematigde regenwouden heeft. Dat zorgt ervoor dat dit park enkele unieke planten en insectensoorten heeft. Daardoor staat ook dit park op de lijst van Unesco. Dit Nationaal Park is toegankelijk op slechts een paar plaatsen. Een goede planning is dus vereist.

Mount Rainier

Dit park bevindt zich rond de 4400 meter hoge vulkaan Mount Rainier en is een zeer mooi en gevarieerd park. Met gletsjers, watervallen, oerbossen en bloemenweides. Daarnaast kan je hier ook enkele beren, herten, eekhoorns en andere dieren terugvinden.

 

North Cascades

Ook het North Cascades National Park bevat een enorme variatie aan planten en dieren. Zo wordt zelfs de uiterst zeldzame grizzlybeer hier regelmatig gespot. Zonder voorbereiding en het juiste materiaal ga je dit Nationale Park in Amerika dus niet in!

Nationale Parken in Amerika

Wyoming

Grand Teton

Grand Teton National Park is een park in Wyoming ten zuiden van Yellowstone. Het park heeft als grootste kenmerk de reusachtige berg Grand Teton die maar liefst 4200 meter hoog is. Dit park is vooral geliefd bij wandelaars aangezien hier 320 km aan wandelpaden te vinden is.

 

Yellowstone

Een van de bekendste en grootste Nationale Parken in Amerika is Yellowstone. Hier kan je de bekende, kleurrijke warmtewaterbron terugvinden en meer dan 200 gletsjers. Dit park telt elk jaar meer dan 2 miljoen bezoekers waardoor dit één van de populairste parken in Amerika is. Boek dus tijdig je accommodatie!