Travel Reasons logo

USA

USA Week 4: Adembenemende Nationale Parken

Week 4 USA

Nationale parken

Vorige week waren we nog in Las Vegas te vinden en deze week verkenden we de adembenemende Nationale Parken die Amerika rijk is. Er zijn er uiteraard velen, maar wij deden een mooie selectie van al deze prachtige stukjes natuur. Lees hier voor welke Nationale Parken we gekozen hebben en waarom!

Huurauto

Dankzij een fijne samenwerking met Sunny Cars, konden we met een all-in huurauto op roadtrip doorheen de mooiste Nationale Parken van de USA. We hadden een all-in luxueuze SUV tot onze beschikking waardoor we gemakkelijk de bergen in konden rijden. De meeste Nationale Parken hebben namelijk veel bergen en een moeilijkere weg om op te rijden. Een SUV of Jeep is dus ideaal!

Met de huurauto rijden was deze keer opnieuw spannend. Niet omdat we moesten leren rijden met een automatische auto deze keer, maar wel omdat deze SUV wel erg groot en modern was. Allerlei knopjes en lichtjes binnenin de auto, maakten ons nerveus er mee te rijden. Eens we dit onder de knie hadden, reed de auto echt geweldig. Het is het echt waard om bij een autoverhuurbedrijf eens een upgrade te nemen van je wagen. Je merkt het verschil in rijden en comfort enorm! Ook had deze auto een achteruitrijcamera, wat handig kan zijn in gebieden die je niet kent. Met deze SUV waren we helemaal klaar om de mooiste Nationale Parken van de USA te verkennen.

Roadtrip Nationale parken
Nationale parken Amerika

Nationale parken

Zion National Park

Onze eerste stop nadat we uit Las Vegas vertrokken waren, was Zion National Park. Dit park ligt op zo’n drie uur rijden van Vegas. We kozen ervoor om dit park eerst te bezoeken omdat dit het dichtste bij Las Vegas ligt en omdat vrienden ons gezegd hadden dat dit hun favoriete Nationaal Park is. Voor ons dus genoeg redenen om naar Zion te gaan!

Shuttle

Je kan ervoor kiezen om met je auto doorheen dit park te rijden (mits een extra kost die je betaalt) of je kan je auto ook heel gemakkelijk en gratis parkeren buiten het park in het dorpje Springdale. Een gratis shuttle brengt je dan naar de ingang van het park. Wij kozen ervoor om dit zo te doen aangezien we niet echt voorbereid waren om met onze huurauto doorheen dit park te rijden.

Omgeving

De omgeving rondom Zion is al prachtig. Je rijdt vanuit Las Vegas recht naar de bergen tot je in Springdale aankomt. Op sommige momenten deed de omgeving ons aan de Alpen denken. Eenmaal binnen in het park, lijken de Alpen ver weg. Zion heeft reusachtige bergen die je niet goed kan vatten als je het nooit eerder zag. Door de gratis shuttle in het park te gebruiken, krijg je al een mooi beeld van dit park. Wij namen de tijd om op plaatsen te stoppen die ons het meeste aanspraken. Voor de echte wandelaars is dit het ultieme genot. Je kan vanuit de vallei recht omhoog tot in de bergen stappen.

Zware klim

Dat hebben wij helaas niet gedaan omdat wij hier echt niet op voorbereid waren. We hadden geen aangepaste schoenen en geen getrainde conditie om zo’n klim aan te kunnen. Dan moet je zo’n stevige wandeling niet beginnen, want dan is er de kans dat je je lichaam uitput (en dat kunnen wij nu echt niet gebruiken). Wij hebben genoten van de adembenemende uitzichten die Zion ons zo bood, zonder dat we er voor moesten gaan hiken. En dat is op zich al de moeite waard! We waren sterk onder de indruk van dit stukje wondermooie natuur.

Nationale parken USA
Zion National Park

Nationale Parken

Bryce Canyon

Na ons avontuur in Zion National Park, reden we tegen de avond aan richting onze volgende bestemming. Dit was Bryce Canyon en ligt op een uur en half rijden van Zion. Het werd al donker toen we vertrokken met de auto en de GPS stuurde ons recht door het Nationaal Park om te rijden. Dit ging een heel avontuur worden! Rijden in de bergen is één ding. Rijden in de bergen wanneer het donker is, is een andere zaak. Heel traag en rustig begonnen we aan deze rit. Toen het nog schemerde buiten, was het zicht vanop de bergen echt spectaculair. Veel tijd om dit te aanschouwen was er echter niet, we wilden zo snel mogelijk uit dit park zijn toen het donker werd.

Hotel

Zo’n twee uur later kwamen we aan bij ons hotel in de buurt van Bryce Canyon. Het hotel had meer weg van een (eng) motel. Het stond afgelegen langs de kant van de weg en had piepkleine kamers met enkel een bed en een badkamer. Omdat het zo laat was toen we toekwamen, was er ook niemand anders meer te bespeuren. We voelden ons niet helemaal op ons gemak. Deze slaapplaats was goed voor één nacht. We hebben trouwens wel heerlijk geslapen!

Op avontuur

‘s Morgens zag het landschap en het hotel er veel minder eng uit dan toen we aankwamen. Het was er rustgevend en kalm. Uitgerust konden we naar Bryce Canyon vertrekken! Opnieuw kon je ervoor kiezen om met je auto in het park te rijden, maar dat deden we deze keer ook niet. Ook in Bryce Canyon rijdt er een shuttle van de ene plek naar de andere. Bryce Canyon is een reusachtig groot park dat vooral bekend staat om zijn hoodoos. Dit zijn unieke rotsformaties en zijn echt enorm indrukwekkend om te zien! Je kan gemakkelijk afdalen naar deze rotsen in de vallei, maar ook hier moet je rekening houden met een stevige klim terug naar boven. Het dalen ging ons goed af, maar toen we halverwege de route even testten of we ook de klim aankonden, leek dit opnieuw te zwaar. Spijtig, want het zicht moet ook beneden prachtig geweest zijn.

Balans

Bryce Canyon vonden wij nog indrukwekkender dan Zion Nationaal Park. Bryce is onmogelijk te vatten in zijn grootte. Overal waar je kijkt, zie je gelijkende rotsen die je nergens anders ter wereld op die manier vindt. Bryce Canyon is zeker een stukje adembenemende natuur waar je even stil van wordt.

Bryce Canyon Sigrid
Bryce Canyon nationale parken

Nog meer Nationale parken

Achteraf gezien hadden we graag nog meer Nationale Parken gezien, waaronder zeker het centrale deel van de Grand Canyon en ook Antelope Canyon willen we in de toekomst graag nog zien. Verder staan ook nog Yosemite en Yellowstone op onze bucketlist. Maar dit is de realiteit. Het is onmogelijk om al deze prachtige parken op enkele dagen gezien te hebben. Voor elk park moet je de tijd nemen, want het is er zo ontzettend groot en mooi. En we zijn al heel blij dat we twee van deze adembenemende Nationale Parken hebben gezien. Dat is een ervaring die we nooit zullen vergeten.

Als je van plan bent in de toekomst te gaan hiken in de Nationale Parken van de USA, kan je je maar beter goed voorbereiden! De uitdagende wandelingen zijn namelijk niet voor iedereen weggelegd. Dat weten wij nu ook.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles