Travel Reasons logo

USA

Wat te doen in Miami

Wat te doen in

Miami

Miami is een grote kuststad in Amerika. Het staat vooral gekend omwille van zijn kleurrijke hotels, artistieke kunstgalerijen en prachtige stranden. Wij sommen hier graag voor je op wat er te doen is in Miami.

1 Wynwood

De levendigste buurt van Miami is Wynwood. Hier staat graffiti en allerlei andere kunst centraal. De beste artiesten stellen hier hun kunstwerken tentoon aan het grote publiek. De straten in Wynwood zijn versiert met kleurrijke muurschilderingen waaronder een paar echte parels. Het is de moeite waard om hier een keer door te wandelen en stil te staan bij de aantrekkelijke street art. Bekijk het als één grote en vooral gratis kunstgalerij. ‘s Avonds kan je er ook uitgaan of lekker gaan dineren.

2 Stranden

Miami is uiteraard bekend omwille van zijn beroemde (of beruchte) stranden. Denk aan brede stranden met wuivende palmbomen en felgekleurde huisjes van de strandwacht. De hotels aan het strand hebben een retro-uitstraling en dat maakt deze plek zo uniek. Een van de belangrijkste activiteiten in Miami is dus zonder twijfel aan het strand liggen. Het klimaat is er zeker ideaal voor.

Streetart Miami wall
Kunst in wynwood

3 Ocean Drive

De bekendste straat in Miami is Ocean Drive. Een dagje flaneren over deze wereldbekende straat mag dus niet ontbreken wanneer je in Miami verblijft. ‘s Avonds wordt het er helemaal gezellig wanneer de neonverlichting aan gaat. Je kan hier terecht voor een hapje en een drankje. Het is tevens de uitgelezen plek om naar anderen te zien en zelf gezien te worden.

4 Lincoln Road

De bekendste en grootste winkelstraat van Miami is Lincoln Road. Je vindt er gekende winkelketens maar ook mooie boetiekjes. Een dagje shoppen in deze straat is dan ook één van de dingen die je er zeker moet doen. Als je niet van winkelen houdt kan je hier ook lekker eten of genieten van een drankje op een zonovergoten terras. En tegelijk misschien (bekende) mensen spotten.

5 Winkelen

Nog een plek waar je kan winkelen is Bayside Marketplace. Het is een soort openlucht winkelcentrum aan de haven in Miami. Je vindt er gekende winkels en minder gekende, lokale winkels. Een fijne plek om te vertoeven. Verder kan je in het grootste winkelcentrum van Miami, genaamd Dolphin Mall, ook naar hartenlust shoppen. Of in de Aventura Mall.

Winkelen in Miami
shoppingcenter

6 Miami Design District

Een plek met dure winkels en verschillende kunstgalerijen is het Miami Design District. Om sommige galerijen te bezoeken moet je een speciale aanvraag doen of aanbellen vooraleer je binnen kan. Het loont wel de moeite want achter gesloten deuren kan je vaak de mooiste schilderijen en andere kunst vinden! Een fijne buurt om even door te lopen.

7 Basketbal in Miami

Een van de belangrijkste sporten in de USA is basketbal. In Miami kan je gaan kijken naar een NBA-waardige basketbalploeg in het lokale stadion. Wijzelf gingen niet naar een professionele basketbal- maar wel honkbalwedstrijd kijken en die ervaring was enorm leuk. De Amerikanen gaan enorm hard op in dit soort wedstrijden en het is de moeite om mee te maken. Spektakel en plezier verzekerd!

8 Everglades

De Everglades is een nationaal park in de buurt van Miami. Het best kan je een daguitstap maken naar dit moerasgebied. Je kan er krokodillen spotten en het is zonder twijfel een van de meest bijzondere natuurparken die de USA rijk is. Je vervoer? Een moerasboot die aangepast is om op dit soort terrein te varen. Een unieke ervaring!

Wat te doen in Miami
Miami beach

9 Fort Lauderdale

Wie van stranden houdt maar niet van de drukte in Miami, kan het best een daguitstapje naar Fort Lauderdale maken. Hier heb je ongeveer dezelfde uitzichten en stranden als in Miami maar dan een stuk minder druk bezocht. Witte stranden, palmbomen en drankje in de hand? Check!

10 The Keys

De Caraïben vlakbij Miami zijn The Keys in Florida. Deze eilanden zijn één van de meest begeerde vakantieplaatsen van de Amerikanen. Je waant je hier niet meer in de USA maar ergens op een exotisch eiland. Mede door de kleurrijke gebouwen en unieke stijl die je niet meteen kan vergelijken met een andere plek. Je verblijft hier beter een aantal dagen gezien je toch even onderweg bent met de auto. Verder vind je hier ook Biscayne National Park.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles