Travel Reasons logo

USA

USA Week 1 : San Diego is onze eerste stop

Eerste week USA

San Diego

Het is zo ver. We zijn in het grote Amerika! Dit is de eerste keer dat we hier komen en we trachten hier met onze roadtrip the American Dream te beleven. San Diego is onze eerste stop in de USA nadat we van Mexico komen. Velen zeggen dat deze stad nog veel elementen heeft van Mexico. Of dat waar is, kan je hier lezen. Benieuwd hoe wij onze eerste week in de USA ervaren? Kom het hier te weten!

Straatbeeld San Diego
Travel reasons in de USA

Controles in Amerika

Vanuit Puerto Vallarta in Mexico vertrokken we richting Dallas om daar over te stappen op het vliegtuig naar Los Angeles. In Los Angeles zouden we een auto huren om naar San Diego te rijden. Dit was de goedkoopste route. Maar lang niet de eenvoudigste!

De vlucht naar Dallas duurde een paar uur. Eens daar aangekomen hadden we drie uur de tijd om over te stappen op onze volgende vlucht richting Los Angeles. Onze eerste stappen op Amerikaanse bodem waren dus in Dallas. Buiten de luchthaven hebben we uiteraard niet veel van deze stad gezien. We maakten ons namelijk wat zorgen om deze overstap te halen. Natuurlijk hoorden we al dat de controles zeer streng zijn als je vanuit Mexico naar de USA reist. We hielden er dus rekening mee dat het lang zou kunnen duren voor we toegelaten werden tot de USA.

Natuurlijk hadden we op voorhand onze papieren voor Amerika in orde gebracht. Dat bespaart heel wat werk en stress op de luchthaven zelf. Als je deze papieren reeds hebt, kan je aan een soort self-scan aanschuiven om je paspoort te scannen en een bewijs te krijgen voor toelating in het land. Nadien moet je nog langs een controleur met dit bewijs. Deze geeft je een stempel op je internationaal paspoort, net zoals bij aankomst in andere landen buiten Europa.

Na deze controle was het tijd om onze bagage te laten checken. Een politieagent met -hond leidde de wachtrij. De hond was er wellicht om drugs te onderscheppen. Het lijkt allemaal heel intimiderend, maar als je niets te verbergen hebt loop je hier zo door.

Voor beide controles hadden wij op voorhand erg veel zenuwen. Gewoon omdat er zo spectaculair over gedaan en gezegd werd. Eigenlijk is er helemaal niets aan en we hoefden ons hier geen zorgen over te maken. Bovendien verliep alles verbazingwekkend vlot.

california

Verloren in

Los Angelas

Na een redelijk lange reis, landden we eindelijk in Los Angeles. Dit was nog niet onze eerste ‘echte’ bestemming, want we gingen naar San Diego. We hadden een auto gehuurd om van de luchthaven van Los Angeles naar onze slaapplek in Los Angeles te rijden. Het was inmiddels 10 uur ’s avonds, we waren beiden uitgeput en wilden zo snel mogelijk gaan slapen. Toch moest er natuurlijk weer iets fout lopen.

Zonder internet konden we onze documenten van de huurauto niet downloaden op onze smartphone. Zo’n grote luchthaven en niet eens één plekje waar er gratis wifi was. Zelfs geen één plekje waar je betalend op het internet kon… Gefrustreerd hebben we dan maar meteen een telefoonkaart op de luchthaven gekocht. Dit kostte ons 60 euro! Eindelijk internet dan? Neen, toch niet. Het heeft nog een uur geduurd voor we internet hadden met deze telefoonkaart. Snel op naar het autoverhuurbedrijf.

Het verkeer in Los Angeles is allesbehalve snel. Als je dacht dat onze files al erg waren, dan moet je hier gewoon niet komen. Eindelijk aangekomen bij de huurauto, moesten we nog eerst even ‘leren’ rijden met deze auto. Alle auto’s zijn hier automatisch en dat is even wennen. Na wat gestuntel op de parking van het autoverhuurbedrijf konden we eindelijk richting slaapplaats vertrekken. We hebben nog nooit zo goed geslapen.

Grote stad San Diego

De volgende dag kwamen we na ruim drie uur rijden aan in San Diego. Dit is naast Los Angeles één van de grootste steden aan de westkust van Amerika. We kozen ervoor om deze stad aan onze roadtrip toe te voegen omdat er zo veel moois te zien valt. De meeste mensen die een roadtrip maken doorheen Amerika, zullen wellicht niet meteen stoppen in San Diego. Toch is deze stad echt de moeite waard om te bezoeken.

Balboa Park
Amerikaanse stad

San Diego ZOO

Zo gingen wij naar de San Diego Zoo die bekroond is tot beste zoo ter wereld volgens Tripadvisor. En wat ons betreft is dat helemaal waar! Hoewel Paira Daiza in België ook wel prachtig is, komt deze zoo bij ons toch op nummer één. Het onderscheid maken wij vooral in het soort dieren. In de San Diego Zoo zijn er gewoon enorm veel indrukwekkende dieren die je bijna nooit allemaal tegelijk in één dierentuin kan vinden. Hier kan het dus wel. Je vindt er bovendien panda’s, ijsberen, tijgers, luipaarden, nijlpaarden en zo veel meer. En bovendien kan je ze ook van heel dichtbij zien zonder dat deze dieren hier last van lijken te hebben. Ook dat is een enorm pluspunt, vinden wij.

San Diego Padres

Zoals we al eerder vertelden, willen we op onze roadtrip de hele American Dream beleven en daar hoort ook sport bij natuurlijk. Als je in San Diego bent, kan je niet naast het reusachtige baseball stadium kijken. Dit stadium heet het Petco Park en is de thuisbasis van de San Diego Padres, een gekend team in de USA. De match die wij keken bevestigde wat we al wisten. De Padres van San Diego zijn top en deze match en hele belevenis was dat ook! Het was een schitterende en indrukwekkende dag. Hier leer je de Amerikaanse cultuur toch wel heel goed kennen. Met alles erop en eraan!

Balboa Park

Mooie gebouwen in een Spaans jasje, is niet iets wat je meteen denkt terug te vinden in Amerika. En toch vonden wij dit tot onze grote verbazing in San Diego. Het Balboa Park bezoeken was dan ook een hele ontdekking en deed ons ook wat terug denken aan Mexico. Je hebt er talloze gezellige gebouwen waar interessante musea en zelfs een mooie bloemenserre is in gevestigd. Ook heeft dit park een kleurrijke zone waar je handgemaakte kunstwerken uit verschillende landen kan kopen. Verder heeft dit park de grootste beiaard in openlucht ter wereld. Heel erg indrukwekkend!

San Diego Padres
San Diego

Volgende bestemming

Voor onze volgende bestemming keren we terug naar the big city Los Angeles. Hopelijk gaat de reis naar daar iets vlotter. We kijken nu al uit om de ultieme California Dream te beleven. Blijf ons zeker volgen via Facebook of Instagram om up-to-date te blijven!

Categories

Volg ons