Travel Reasons logo

USA

USA Week 5: Rust en baseball in Durham

Rust en Baseball

In Durham

Onze lange roadtrip doorheen de USA is al halverwege en we zijn toe aan wat rust tussen alle grote steden en bezienswaardigheden door. In Durham vinden we die rust en nog veel meer! Kom hier te weten hoe onze week in deze – voor de meeste lezers nog onbekende- stad in North Carolina eruit zag!

Rust nodig

Na de Nationale Parken van Amerika, en de andere bezienswaardigheden van San Diego, Los Angeles en Las Vegas, waren we nu toe aan een beetje rust. Het kan zeker vermoeiend zijn om lang te reizen en het is belangrijk dat we rust nemen tussendoor. Een betere plek om dat te doen dan in deze stad, is er volgens ons niet.

DURHAM
Baseball USA

Waarom

Durham?

Durham is een stad in North Carolina dat bij Raleigh hoort. Deze stad heeft een grote luchthaven, is gekend omwille van Duke University en natuurlijk zijn uitstekende baseballgames. Deze stad is ook gekend voor zijn absolute keer tegen racisme. Zo is er vorig jaar door demonstranten een standbeeld neergehaald dat de slavernij tijdens de burgeroorlog verheerlijkte. Overal zie je plakkaten met teksten tegen racisme en teksten over liefde. Hun gemeenschappelijke boodschap luidt “Hate has no home here” en “Doesn’t matter where you’re from, you are welcome”. Ze willen hiermee zeggen dat werkelijk iedereen welkom is in hun stad, het maakt niet uit vanwaar je afkomstig bent. Een mooie gedachte, vinden wij.

Buiten deze leuke feiten, kozen wij voor een verblijf in deze stad omwille van de ligging. North Carolina ligt ongeveer tussen Miami en New York, onze volgende en laatste 2 bestemmingen van onze roadtrip. Het is dus de perfecte plaats om even tot rust te komen tussen alle drukte van de grote steden door.

Straatbeeld

Durham is een prachtige stad. Je ziet er veel groen en de straten zijn proper onderhouden. De huizen zijn er meestal gigantisch groot en geschilderd in mooie kleuren. Zo is ook ons huis. Het is een groot huis met vooraan een terrasje en achteraan een groot terras met trap naar de uitgestrekte tuin. Ons huis heeft ook een veranda die uitkijkt op de tuin. Het is een huis zoals je er in Durham velen ziet. Mooi onderhouden en typisch Amerikaans gebouwd.

Durham Bulls

Het merendeel van onze tijd in Durham besteden we op het mooie terras of de grote veranda van ons tijdelijk huis. Met temperaturen over de 30 graden, is het de ideale plek om te vertoeven. Maar af en toe nemen we ook de tijd om naar baseballgames te gaan kijken. De Bulls, het baseballteam van Durham, deed het niet slecht in hun competitie en we vonden het schitterend om hun aan te moedigen tijdens de wedstrijden die wij zagen. Van de twee wedstrijden die wij gingen zien, hebben ze er één verloren en één gewonnen. Die laatste was erg spannend!

Als je naar een baseballgame gaat kijken, zouden we aanraden om op donderdagavond of vrijdagavond te gaan kijken. In het weekend komen er meer gezinnen met kindjes en is het entertainment rond het veld daar ook op voorzien. Tenzij je kinderen hebt natuurlijk, dan is zondag de beste dag om te gaan kijken! Ook voor mensen die niet meteen van sport houden, is honkbal echt leuk om te zien. Vooral het entertainment rond het veld, maar ook de acties op het veld, kunnen met momenten erg amusant zijn.

Wat te doen?

Deze stad is méér dan alleen honkbal. Downtown vind je vele gezellige restaurants met oog voor gezonde voeding. Op alle plaatsen die wij al bezocht hebben in Amerika, vonden we eigenlijk nergens restaurants zonder fastfood. Hier dus wel en daar zijn we blij om. De restaurants die ze hier hebben zijn echt goed. Aanraders zijn zeker Mateo’s en Alley 26. Beide restaurants maken lekkere, verfijnde tapas en drankjes. Ook kan je downtown een restaurant vinden waar ze allemaal soorten bieren hebben van de tap. Er is zelfs Belgisch bier te vinden!

Ook de American Tobacco Campus is een plek die je  niet mag overslaan! Vooral ’s avonds is het er erg gezellig vertoeven en het is vlakbij het Bulls Athletic Park, het stadion waar de honkbalwedstrijden plaatsvinden.

Verder zijn de typische Amerikaanse highschools en universiteiten hét kenmerk van deze stad. Het is leuk om eens langs en door deze campussen te lopen. Wij hadden het geluk om het te bezoeken in een periode dat er veel studenten afstudeerden. Het was leuk om deze studenten, in traditionele kledij, te zien vieren dat ze afgestudeerd waren.

Durham huis
Noord-Carolina

Volgende bestemmingen

Deze stad bracht ons zeker rust. De nieuwe energie die we hebben, zullen we gebruiken voor onze volgende en laatste twee bestemmingen in Amerika. Onze volgende bestemming is het zonnige Miami en onze laatste bestemming is het bruisende New York. Voor deze twee wereldsteden zullen we onze energie dus nodig hebben! Blijf ons zeker volgen op Facebook of Instagram om up-to-date te blijven en onze mooiste foto’s van deze reis te zien.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles