Travel Reasons logo
INTERVIEWS

An Lemmens en haar eigen reiservaringen.

An Lemmens openhartig

over programma’s maken in het buitenland en haar eigen reiservaringen.

Voor programma’s als Boer zkt Vrouw De Wereld Rond en B&B Zoekt Lief (nu te zien op VTM2 en VTM Go) reist An Lemmens de wereld rond om kandidaten de liefde te helpen vinden. Ze vertelt in een interview met Travel Reasons over haar eigen bucketlist bestemmingen en hoe ze reizen voor haar job kan combineren met haar gezinsleven.

Wat is het succes van datingprogramma’s als B&B Zoekt Lief en Boer zkt Vrouw?

Momenteel is B&B Zoekt Lief te zien op VTM2. In dit programma gaan Vlaamse B&B-uitbaters in Frankrijk op zoek naar de liefde. Na Boer zkt Vrouw De Wereld Rond opnieuw een datingprogramma dat An Lemmens als presentatrice naar het buitenland brengt.

Het succes van deze programma’s ligt volgens An bij het onderwerp ‘liefde’.

An: “Het is leuk om naar ontluikende liefde te kijken. Voor degenen die zich inschrijven is het ook zeker en vast de levensstijl die aanspreekt. Dat speelt sowieso ook mee naast het gegeven ‘liefde’. Het is aantrekkelijk om een wijnboer in Zuid-Afrika of een cowboy in Australië te leren kennen. Als tv-makers is het ook zeer leuk om in zo’n setting te mogen werken.”

Zelf een B&B uitbaten is dan weer niets voor An.

An: “Ik vind het een nobele job maar veel mensen onderschatten dit. Het is super hard werken. Altijd wanneer mensen op vakantie zijn en aan het genieten zijn moet je zelf kei hard werken. Daarom is het niets voor mij.”

Geniet je zelf nog van al de plaatsen die je voor je job mag bezoeken?

An: “Vroeger kon ik daar minder van genieten. Bijvoorbeeld tijdens mijn werk bij muziekzender TMF ging ik vaak op tour met bands en toen zag ik dat echt als werken. Ik deed mijn job en verder ging ik bijna nooit weg.

Ik ben daar vanaf gestapt sinds Boer zkt Vrouw omdat ik steeds meer op mooie plekken terecht kwam en het zou zonde zijn om hier nooit even de tijd te nemen en het land of de regio te verkennen.

Dus tijdens de opnames van Boer zkt Vrouw De Wereld Rond heb ik op vrije momenten de auto genomen en ben ik op eigen houtje de regio gaan ontdekken. Ik ben heel dankbaar dat die ruimte er was. Voor B&B Zoekt Lief reden we vaak op en af op een dag of twee dagen aangezien de opnames in Frankrijk doorgaan. Dat is minder ver maar dan is er ook minder tijd om op ontdekking te gaan.”

An Lemmens
Interview reizen

Is het mogelijk om je job te blijven combineren met je gezinsleven?

Boer zkt Vrouw De wereld Rond presenteert An nu niet meer dus blijft ze voorlopig gespaard van lange trips. Voor B&B Zoekt Lief was het soms pittig om elke dag op en af te rijden.

An: “Ik merkte dat mijn dochter dit niet zo fijn vond. Ik probeerde het wel rond ons gezinsleven te plannen maar mijn dochter zei letterlijk tegen mij dat ze gewoon is dat ik er altijd ben. Ik plan mijn schema meestal zelf en ik ben altijd aanwezig voor en na schooltijd. Dat is ze zo gewoon. Voor deze opnames was het dus even wennen.”

Wat is de meest romantische bestemming volgens jou?

Zowel B&B Zoekt Lief als Boer zkt Vrouw draaien om de liefde. Wat is volgens jou de meest romantische bestemming?

An: “Dat is wat je er zelf van maakt. Je hoeft niet naar het buitenland om het romantisch te maken. Je eigen tuin of een mooie zonsondergang zijn ook prima. Natuurlijk draagt een mooie omgeving daar wel toe bij maar tijdens de lockdown hebben we geleerd dat we het niet altijd even ver moeten zoeken.”

Wat kenmerkt voor jou een ideale vakantie?

An: “Het hangt ervan af wat ik verlang van mijn vakantie. Als ik moe ben lig ik graag ’s gewoon aan het zwembad maar het liefst ontdek ik wel graag. Ik wil stukjes van de wereld zien. Ik verdiep me graag in culturen en geschiedenis. Dus een goede mix van ontspanning en ontdekken is voor mij ideaal op vakantie.”

Teveel van het ene of het andere heeft An liever niet.

An: “Het is niet de bedoeling dat ik uitgeput van vakantie terug kom maar ik wil ook wel echt iets van het land gezien hebben dus alleen maar aan het zwembad liggen is ook niets voor mij. Anders is het ook maar weggesmeten geld. De ideale vakantie is dus een combo van uitrusten en actief op verkenning gaan en dingen ontdekken.”

Wat zijn jouw favoriete reisbestemmingen?

Haar job brengt An ook op bijzondere plaatsen. De meest indrukwekkende plekken waar ze al mocht werken waren Canada en Japan.

An: “Canada omwille van de prachtige natuur en Japan was een echte cultuurshock. Een zeer bijzondere ervaring.”

Als we vragen naar de bestemming die ze iedereen kan aanraden, zegt ze volmondig: “Thailand! Het is een topper op zoveel vlakken.”

In België is An’s favoriete plek natuurpark Furfooz dichtbij Dinant. “Een toffe wandelplek met een stukje cultuurgeschiedenis. Aanrader!” zeg ze daarover.

Wat zijn jouw bucketlist bestemmingen?

Op de bucketlist van An staan nog veel plekken, maar in het bijzonder de Galapagoseilanden, Komodo en Machu Picchu.

We hopen dat ze deze bijzondere plekken snel kan verkennen!

Je kan B&B Zoekt Lief herbekijken op VTM GO. In september is An Lemmens opnieuw te zien in het nieuwe seizoen van The Voice.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer Interviews