Travel Reasons logo

Interview

Andy Peelman openlijk over ervaringen tijdens Andy op patrouille

Interview

Andy Peelman

Andy Peelman is inspecteur van opleiding maar bij het grote publiek vooral bekend van programma’s als De Buurtpolitie en Andy Op Patrouille. Met Travel Reasons had hij een openhartig gesprek over zijn ervaringen in het buitenland. Je leest het hier.

Andy Op Patrouille

Peelman kreeg dankzij het programma Andy Op Patrouille de kans om in het buitenland bij verschillende politiekorpsen te werken. En dat was een droom die in vervulling ging aangezien hij hier zijn twee passies -politiewerk en televisie maken- kon combineren. Zo ging hij onder meer naar Israël, Cambodja, Georgië Amerika, Colombia, Barcelona en Aruba. Daar ondervond hij dat elk land op een andere manier de veiligheid van de burger tracht te garanderen. En dat helaas niet ieder land even correct te werk gaat.

Zo vertelt hij dat bijvoorbeeld Cambodja achteraf gezien toch een bijzondere ervaring was. Niet alle politiemensen zijn er even oprecht. Er komt helaas heel wat corruptie voor. Dat heeft hij zelf mogen ondervinden en dat is niet fijn. Het was ook niet altijd even simpel om daar opnames te doen. De ploeg werd heel fel gestuurd in wat ze wel en niet mochten filmen maar daar gaat Peelman stevig tegenin. Peelman vindt het enorm belangrijk dat hij de situaties laat zien zoals ze zijn en daarom bewaakt hij dat er geen propaganda gevoerd wordt vanuit het gastland. Het toont aan dat het programma geloofwaardig en echt is. Er is niets in scène gezet.

VTM programma

Unieke kijk

Peelman wil tevens zo neutraal mogelijk blijven op de bestemmingen die hij bezoekt. Een balans zoeken tussen een land in de spotlight zetten en geen partij kiezen, bijvoorbeeld in conflictgebieden als Israël, is echter niet gemakkelijk. Hoewel Peelman graag wat langer op elke bestemming was geweest, heeft hij toch een unieke kijk op sommige landen verkregen. Hij kwam op plaatsen waar een toerist normaal gezien nooit komt. Hij ziet de werkelijke facetten van het land. En niet zozeer de toeristische regio’s met luxueuze hotels.

 

VTM onderzoekt momenteel of er een tweede seizoen gemaakt kan worden gezien de huidige situatie. Indien er een tweede seizoen Andy Op Patrouille komt wil Peelman daarin graag nog meer eigenheid en beleving van zichzelf kunnen geven. Hij wil nog meer de waarheid aan het licht brengen. Zijn missie is geslaagd wanneer hij geïnteresseerden warm kan maken voor het programma en dat ze het oprecht goed vinden. Voor ons is hij in deze missie alvast meer dan geslaagd!

Bucketlist van Andy Peelman

Als we vragen naar Peelman’s bucketlist benadrukt hij dat vooral onbekende plaatsen hem weten te bekoren. Een grote verlanglijst heeft hij niet echt. Peelman is graag bezig en te lang aan het zwembad of het strand liggen is minder zijn ding. Zo zegt hij dat hij op huwelijksreis ging naar de Malediven, maar dat er buiten het strandleven weinig te beleven valt. Het was een heel fijne en ontspannende reis maar hij heeft op vakantie toch graag wat meer bezigheid en avontuur. Die hoopt hij in de toekomst te vinden in Namibië, Rusland of Australië. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen die hij graag ooit eens wil bezoeken.

VTM programma
Peelman

Aanraders

De mooiste reis die Peelman samen met zijn vrouw maakte was Amerika. Hij ging er op rondreis en heeft er zijn hart verloren. Toegegeven, Amerikanen zijn speciale mensen die gek uit de hoek kunnen komen, maar ze zijn enorm gastvrij en open. Het landschap en het klimaat is er overal anders waardoor je verschillende reizen naar het land kan maken en steeds nieuwe dingen ontdekt. Dat is ook iets dat wij tijdens onze rondreis doorheen Amerika hebben mogen ervaren. Een fantastisch land dat enorm veel te bieden heeft.

Zijn favoriete plek in België? Zijn eigen tuin momenteel. Verder gaat hij graag varen op het water. Daar is het rustig en kan hij zijn eigen ding doen. Als er maar rust is, dat is voor hem het belangrijkste. De Ardennen en de Belgische kust weten hem ook te bekoren. Al zal hij sneller de Ardennen boven de kust verkiezen omwille van de anonimiteit en stilte.

Anekdote

In Amerika heeft Peelman tevens een goede band gekregen met Jimmy Wiygul, de politieman die ook te zien was bij Andy Op Patrouille in Mississippi. Eigenlijk vond hun eerste ontmoeting drie jaar geleden toevallig plaats wanneer Peelman in een vakantiepark als animator aan het werk was. Wiygul had Peelman gecontacteerd via Instagram omdat hij graag wou zien hoe een politieman met honden werkte. Peelman was echter niet meer aan het werk als politieagent op dat moment maar regelde het één en het ander zodat Wiygul toch geholpen was. Toen het idee voor Andy Op Patrouille kwam, was het eerste contact in het buitenland snel gelegd. Sindsdien hebben Peelman en Wiygul een ongelofelijke band en houden ze regelmatig contact. Peelman zegt dat hij zich soms wel bekommert over Wiygul’s lot als politieagent in zo’n moeilijke omstandigheden. (nvdr. Je kon in Andy Op Patrouille – Aflevering 1 zien dat de Sheriff’s Office het met bescheiden middelen moet stellen).

Nieuwe projecten

Stiekem hopen we heel hard dat een tweede seizoen Andy Op Patrouille mogelijk wordt zodra het terug toegelaten is om te reizen. Wat reeds wel vast staat is dat Peelman momenteel bezig is met een nieuw VTM-programma. Helaas kan hij daar nu nog niets meer over vertellen. Deze zomer starten normaal gezien de opnames van dit nieuwe programma en in het najaar zal het op VTM te zien zijn. Iets om naar uit te kijken!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles