Travel Reasons logo
INTERVIEWS

Tine Priem over haar huwelijksreis naar Cuba

Interview

Tine Priem

We kennen Tine Priem voornamelijk als ‘Tamara’ uit de soap ‘Thuis’ maar Tine is naast actrice ook onderneemster, ze heeft haar eigen webshop genaamd Gingers, en ze is actief op sociale media. Bovendien reist ze graag in haar vrije tijd. Travel Reasons mocht haar interviewen over haar reiservaringen en kwam meer te weten over haar huwelijksreis naar het exotische Cuba.

Hoe krijg je al je activiteiten, van acteren tot je webshop runnen, gecombineerd?

Tine: “Ik ben echt een heel goede time-manager. Ik kan veel doen in weinig tijd. Ik sta op tijd op zodat ik al heel wat kan doen, bijvoorbeeld mijn mails. Ik wil zelf zicht hebben op mijn agenda, daarom heb ik ook geen manager. Ik ben zeer plichtsbewust, vink mijn to do’s af en ik mag ook wel stellen dat ik perfectionistisch ben.”

Elk jaar wordt er een Thuisreis georganiseerd. Zelf ging je ook al twee keer mee. Hoe was die ervaring voor jou?

Tine: “Ik vind het heel fijn om mee te gaan op Thuisreis. Het is altijd gek om te zien dat er zoveel fans mee op reis willen met jou. Daar sta je soms niet bij stil. Het is ook een heel verscheiden publiek en het is leuk om contact met hen te hebben. Je weet weer waarom je het allemaal doet. Dat geeft voldoening. Er is ook altijd een leuk programma voorzien en ook wel wat vrije tijd. Bovendien is het fijn dat elke acteur een plus-one mag meenemen.“

Tine Priem en vriend
Waterval Cuba

Hoe ziet zo’n dag op Thuisreis er eigenlijk uit?

Tine: “We gaan altijd naar een all-in resort dus er is ter plaatse al van alles te doen. Maar we doen ook verschillende uitstappen. Er is een programma op voorhand vastgesteld en de reizigers kunnen kiezen welke activiteiten ze het liefste doen. Zo ontstaat er een leuke variatie van georganiseerde activiteiten met vrije tijd.”

Ze mogen jou dus nog vragen om mee te gaan?

Tine: “Absoluut! Al wil ik mezelf niet elk jaar opgeven om mee te gaan omdat het mij wel interessanter lijkt voor de Thuis-fans dat de acteurs afwisselen zodanig ze iedereen eens kunnen ontmoeten. Misschien ga ik volgend jaar nog wel ’s mee.”

Dit jaar gaat de Thuisreis naar Corfu. Ben jij daar al geweest?

Tine: “Neen, nog niet. In Griekenland zelf ben ik nog maar 1 keer geweest. Dat was met de Thuisreis naar Kreta. Griekenland staat wel nog op mijn bucketlist. Als mijn man en ik eens een weekje verlof hebben willen we het land graag bezoeken.”

Welke landen staan er nog op jouw bucketlist?

Tine: “Japan, Vietnam, Indonesië,… Misschien India. Ik wil graag eens een Boeddhistisch land bezoeken. Colombia heeft kans voor volgend jaar. En Mexico en Costa Rica staan ook nog hoog op de bucketlist. In Europa heb ik al wel wat gezien. Alleen Kroatië spreekt me nog wel aan. De periode tussen Kerst en Nieuwjaar wil ik ook ooit eens in een warm land doorbrengen. Om de winterdip te ontlopen maar ook voor de ervaring.”

This or That Tine Priem (169))

Is er in België een plekje dat je de lezers kan aanraden?

Tine: “Beaujean Vacances Woodhouse is echt heel fijn. En als het wat luxueuzer mag, dan is La Butte aux Bois een echte aanrader. Een heel goede keuken ook! In Nederland vond ik Leiden verrassend. Een soort kleine versie van Amsterdam. Goed voor een weekendje weg als je niet te ver wil gaan.”

Je bent 2 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt met je man Tom. En onlangs gingen jullie op huwelijksreis naar Cuba. Hoe was dat?

Tine: “Voor mij was dat fantastisch! We hebben een volledige maand samen gespendeerd en dat bracht ons nog dichter bij elkaar. We hebben beiden drukke agenda’s waardoor we elkaar soms niet veel zien, dus dit was een verrijking. Cuba was ook onze eerste grote reis samen, wat het extra bijzonder maakt. Het is ook lang geleden dat ik zo’n innerlijke rust heb gevoeld.”

Jullie brachten een hele maand door in Cuba. Wat zijn de mooiste herinneringen aan die reis?

Tine: “Het mooiste moment was wanneer we na een zware trektocht in de hitte aankwamen aan een verlaten waterval voor verfrissing. En gewoon onnozel kunnen doen met mijn kersverse man. We hebben daar ook andere mensen leren kennen en gingen dan al ‘s samen op stap of eens lekker gaan eten. De leukste plek vonden we Trinidad en natuurlijk de natuur, die is er prachtig.”

Cuba is niet echt voor de hand liggend als huwelijksreis. Hoe komen jullie bij deze bestemming?

Tine: “Onze oorspronkelijke huwelijksreis was gepland naar de Malediven en Sri Lanka. Maar toen kwam Covid ertussen en vroegen we ons na 2 jaar af of we hier nog steeds naartoe wilden. Mijn man is bijvoorbeeld gek op Zuid-Amerika. Zijn voorkeur ging uit naar Colombia, ikzelf dacht aan Mexico. Na een bezoekje aan het reisbureau is Cuba eruit gekomen en daar zijn we achteraf gezien heel blij mee.”

Strand Cuba

Je werd onlangs ook uitgenodigd als influencer voor een persreis naar Curaçao. Hoe was dat?

Tine: “Ik vind het super om hiervoor uitgenodigd te worden, maar ik vroeg me soms wel af wat ik tussen de groep deed. De andere meisjes die mee waren komen af met heel erg dure camera’s, denken echt goed na over welke foto’s ze willen, staan daar vroeg voor op en ik sta daar dan met mijn smartphone. Ze zijn ook heel gedreven in het maken van hun content en ik wil ook wat meer genieten van die reis gezien het niet mijn hoofdberoep is. Ik heb wel enorm veel bewondering voor hen want ik zou die job niet kunnen. Het is zwaarder dan je op het eerste gezicht zou denken.”

Wat betekent reizen voor jou?

Tine: “Reizen doet veel voor je persoonlijke groei. Het is een goede investering in jezelf. Voor mij is een stuk van rijkdom om verschillende plaatsen ter wereld gezien te hebben. Reizen is duur maar het is de investering meer dan waard. Het brengt je zoveel bij. Kortom, reizen is een meerwaarde. Het verrijkt je leven.”

Met welke projecten ben je de komende maanden nog bezig?

Tine: “We zijn bezig met een toneelstuk genaamd #Smile waarbij we ook in scholen rondgaan. Dit is een stuk over mentale gezondheid bij jongeren. Verder is het voor de moment relatief rustig qua acteerwerk. Ik heb natuurlijk mijn rol als ‘Tamara’ in Thuis en mijn kledingwebshop waar ik elke dag mee bezig ben. Daarnaast zijn er nog enkele kleine dingetjes die lopen. Mijn agenda staat voor het najaar eens niet overvol en dat is op zich goed zo. Al sta ik wel open voor leuke opdrachten.”

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer Interviews