Travel Reasons logo
Aruba

6 Stranden in Aruba die tot de verbeelding spreken

Aruba met zijn stranden spreekt tot de verbeelding. Een piepklein Caribisch eiland met idyllische parelwitte stranden, wuivende palmbomen en gevarieerd onderwaterleven. Het perfecte vakantieplaatje. Ontdek nu 6 stranden in Aruba die tot de verbeelding spreken.

Boca Keto

Meermaals betrapte ik mezelf erop dat ik met open mond stond te staren naar de stranden van Arikok National Park. Dit Nationale Park beslaat bijna 20% van het hele eiland en is dus een must visit in Aruba. Eén van de mooiste stranden die je hier vindt kom je onderweg naar de natural pools tegen. En laat die populaire natural pools maar even wachten, want het strand van Boca Keto is naar mijn mening nog meer de moeite. Kans is ook groot dat je hier alleen bent, want de meeste tours stoppen hier niet. Als je zelf een terreinwagen huurt of een privé-tour boekt, stop dan zeker even aan dit strand. Met laagtij kan je zelfs ‘over water lopen’ en als een echte Tarzan of Jane aan een touw slingeren.

Boca keto in Aruba

Dos Playas

Toen onze gids heel vluchtig zei dat hij nog een laatste strand wilde tonen in het Arikok National Park, had ik nooit kunnen bedenken dat het zó indrukwekkend zou zijn. Niemand kan zich voorbereiden op zo’n buitengewoon plaatje. Het felle turquoise water smakt sterk maar toch vredig tegen de lichtbruine rotsen en komt wat later in sierlijke golven aan op het parelwitte zandstrand van Dos Playas. Een grote rots verdeelt het strand in twee delen, vandaar zijn naam. Het hele landschap lijkt niet echt. Een greenscreen of een filmset, dat zou je geloven, maar zeker geen echt strand dat er bovendien compleet verlaten bij lag. Dit moet het mooiste strand zijn dat ik ooit gezien heb. 

Stranden in Aruba

Baby Beach

Het meest bekende strand van Aruba is wellicht Baby Beach. Het is een publiek strand dat terecht heel toeristisch en populair is. Het strand is lang maar smal en heeft helderblauw water waar je zonder zorgen kan zwemmen of snorkelen. Het water is er ook ondiep. Het is de ideale uitstap voor families met kinderen die graag willen relaxen op een openbare plek met faciliteiten in de buurt. De kalme lagune is iets minder dromerig en afgelegen dan Dos Playas of Boca Keto, maar zeker de moeite om te zien.

Mangel Halto

Wie dan weer wat meer actie wilt, kan kiezen om te gaan kajakken bij Mangel Halto. Hier zie je ook meer groen omdat je langs de mangroves gaat. Duiken en snorkelen kan je hier uiteraard ook doen. Er is ook een ‘stairway to heaven’ waar je prachtige foto’s kan maken met op de achtergrond het heldere Caribische water. Dit is een klein stukje paradijs waar het heerlijk vertoeven is. Een aanrader!

Tres Trapi

Wie zijn kans op schildpadden spotten wilt vergroten moet naar Tres Trapi. Verwacht hier geen zacht zandstrand maar wel rotsen waarna je in ondiep water terechtkomt en kan zwemmen met schildpadden. Het is dus bij uitstek de perfecte snorkel- en duikplek. Let op: kom niet te dicht en raak de schildpadden zeker niet aan. Zij zijn hier in hun natuurlijke habitat en jij bent de indringer dus hou je aan ‘de regels van de natuur’.

schildpadden in Aruba

Eagle Beach

Volgens Google is Eagle Beach het mooiste strand van de Caraïben. We zijn het daar niet volledig mee eens, maar we kunnen wel beamen dat het een bijzonder strand is dat je moet bezoeken. Eagle Beach ligt vlakbij de hotelzone in Aruba en is daarom ook toeristischer en drukker dan alle andere stranden in dit lijstje. Het strand is vooral bekend omwille van de unieke Fofoti-bomen die er groeien. Het is een ietwat vreemd maar prachtig plaatje. Naast de Fofoti-bomen zijn er ook rijen palmbomen te vinden. Een heerlijke plek om te genieten van zon, zee en strand.

Stranden in Aruba

Dat Aruba behoort tot de eilanden met ’s werelds mooiste stranden staat buiten kijf. Dat kan ik uit eigen ervaring bevestigen. De stranden zijn er niet alleen idyllisch, ze zijn ook nog ‘s erg divers. Er zijn voldoende zandstranden te vinden die eenieder kunnen bekoren. Voor zowel voor families als avonturiers. Kies je dus voor Aruba als volgende reisbestemming, maak dan voldoende tijd vrij om al deze prachtige stranden te ontdekken.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Europa

Op ontdekking in Laag Holland rondom Amsterdam

Lloret de Mar – Veel meer dan een feestbestemming

Verrassend Vilvoorde – Op citytrip naar de toekomst 

La Rosière, ontstaan uit de visie van lokale herders, biedt een unieke mix van traditie en moderniteit.

Op culinaire reis naar het mooie Madeira

Wat te doen in Dordrecht?