Travel Reasons logo
Peru

Uitstappen vanuit Cusco - Moray, Maras en ruïnes

Vorige week hebben we in Peru vooral Lima en een stukje Cusco ontdekt. Deze week waren we nog steeds in Cusco om de omgeving rondom de stad te verkennen. Er valt zoveel te zien en te doen dat het moeilijk kiezen is, maar we hebben er de mooiste plekjes zeker weten uit te kiezen!

Salineras de Maras

Na de stad Cusco te ontdekken, gingen we op pad om de omgeving rond Cusco te ontdekken. Op anderhalf uur rijden vind je de indrukwekkende zoutmijnen Salineras de Maras (Maras Salt Mines). Deze 4500 zoutmijnen worden gebruikt voor de producten van wit, roos en bruin zout. De eerste twee worden verwerkt voor de voedselindustrie en de bruine is enkel bestemd voor medicijnen. De plek zelf is onvoorstelbaar. Middenin de bergen ligt dit eindeloze en prachtige tafereel. Sinds kort mag je niet meer tussen de zoutmijnen zelf lopen, maar moet je achter een barrière blijven. Dit omdat er te veel afval werd gevonden tussen het zout en dat is natuurlijk niet hygiënisch.

Sigrid zoutmijnen
Uitstap zoutmijnen Cusco

Met de quad

Wij reden naar de zoutmijnen met een gehuurde quad. Een echte ervaring! Je voelt je heel vrij en alive als je tussen deze onwerkelijke landschappen rijdt. Je kan deze tour gemakkelijk zelf boeken via getyourguide. Meestal vinden we georganiseerde tours niet zo leuk, maar deze is een echte aanrader! Het enige nadeel? Dat je niet lang op de site zelf blijft. De inkom bedraagt amper 10 soles/persoon (2,70 euro) dus voor de prijs kan je deze ervaring niet laten schieten.

Moray archeologische site

Met de quad reden we nadien verder richting Moray. Dit ligt op een boogscheut rijden van de zoutmijnen. De plek wordt ook wel de Heilige Vallei van de Inca’s (Sacred Valley of the Inca’s) genoemd aangezien er in deze vallei ook ruïnes van de Inca’s zijn gevonden. Ze zijn misschien niet zo groot en indrukwekkend als Machu Picchu, maar het is toch een spectaculaire plek. Ook de omgeving is hier adembenemend mooi. Wij betaalden 70 soles/persoon (ongeveer 19 euro) als inkomprijs en dat vonden we toch aan de hoge kant. We vonden het tevens jammer dat onze gids hier maar een halfuurtje had voorzien, terwijl je hier gemakkelijk meer dan een uur of langer kan rondlopen. Moray heeft een spectaculair uitzicht.

Moray archeologische site

Souvenirs met betekenis

Terug in de stad Cusco gingen we op zoek naar originele souvenirs. Souvenirs zijn een leuk aandenken aan een land waar we misschien nooit meer terug naartoe gaan. Om die herinnering levend te houden, kopen we -naast het maken van foto’s- souvenirs. We willen graag duurzame en originele souvenirs mee naar huis nemen en dat is soms een zoektocht. We vonden een heel fijne winkel genaamd Mallkini die alles van alpacawol uit een alpaca sanctuary verkoopt en de opbrengsten gaan deels naar dat bedrijf en deels naar de oprichting van scholen in Cusco. Een heel mooi initiatief en ook heel mooie producten! Verder kochten we op de lokale markt een handgeweven tafelkleed en Sigrid kocht een handgemaakte bloes van een lokale ontwerpster die ook op de markt stond met haar creaties. Originele en duurzame souvenirs? Missie geslaagd! 

Uitstapjes vanuit Cusco

Sacsayhuamán ruïnes

Om ruïnes van de Inca’s te bezoeken hoef je eigenlijk niet ver te zoeken in Cusco. In Cusco City zelf, bovenaan de top nabij het standbeeld van San Cristobal, kan je er ook een aantal vinden. Sacsayhuamán, of Saqsaywaman, is er zo eentje. Dit gebied is meer dan 3000 hectare groot en er zijn verschillende vondsten gedaan. De inkom bedraagt ook hier 70 soles (19 euro). Het enige nadeel is de enorme hoogte dus voorzie voldoende zonnecrème, een hoofddeksel, goede wandelschoenen en water.

Je kan vanuit Cusco te voet naar deze archeologische site wandelen maar dat raden wij eerder af. Beter kan je een taxi tot boven nemen en te voet terug naar beneden komen. Want de uitzichten zijn er prachtig en de moeite om te zien. Op de site zelf zijn we niet heel lang gebleven aangezien we het na een paar ruïnes wel gezien hebben. Voor ons is dan het unieke er een beetje af. Maar indien je interesse hebt in geschiedenis of een spectaculair uitzicht wilt, moet je hier ook even passeren!

uitstappen vanuit Cusco
Budget Peru

Volgende week

Volgende week schrijven we onze ervaringen van Machu Picchu neer. We houden jullie dus nog even in spanning met het artikel over dit imposante wereldwonder. Tot die tijd kan je onze avonturen volgen op Facebook en Instagram.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Uitstappen vanuit Cusco

Volg ons

Meer Peru

Budget Peru – Wat kost een reis naar Peru?

Wat te doen tegen hoogteziekte in Peru?

Vegetarisch eten in Peru – Onze bevindingen

Wat te doen in Lima?

Wat te doen in Cusco?

Wereldwonder Machu Picchu bezoeken

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles