Travel Reasons logo
Luxemburg

Op stap in de Moezelregio van Luxemburg

De Moezelregio

van Luxemburg

Wij wisten tot voor kort niet dat er een Moezelregio in Luxemburg was. En of deze plek ons verrast heeft! De gezelligste winterwandeling tussen de wijngaarden, gastronomisch eten en fantastische uitzichtpunten. In dit artikel lees je er alles over!

December in de Moezel

December in de Moezel? We horen je al denken: niet de meest gunstige periode. En toch, deze plek heeft ons in december zodanig verrast dat het, na de geliefde zomermaanden, met stip op één staat van beste reisperiode om de Moezel te ontdekken. Waarom? We geven je met plezier al onze insider tips.

Verlichte winterwandeling

De meest unieke wandeling maak je tijdens Wine Lights Enjoy  in Wormeldange. Hier loop je ’s avonds tussen de wijngaarden van de lokale wijnboeren en kan je onderweg genieten van een prachtig lichtspektakel. En dat is niet alles. Een inkomticket geeft je ook 15 coupons ter waarde van 15 consumpties tijdens de wandeling waarmee je proevertjes wijn kan drinken aan verschillende kraampjes. Er zijn daarnaast ook enkele eetkraampjes om de honger te stillen. Als afsluiter is er een band die muziek speelt waarbij je nog even kan napraten of je dansbenen losgooien met vrienden. De ideale uitstap met vrienden!

Noteer deze activiteit in je agenda voor volgend jaar, want Wine Lights Enjoy is maar één weekend in december te bezichtigen.

Wine Lights Enjoy
Wijn drinken in de moezel

Mooiste uitzichtpunten

De Moezel is gekend omwille van zijn mooie uitzichten op de wijngaarden en Moezelrivier. Er zijn dus ontelbaar veel plekken waar je zo’n panorama kan bewonderen, maar we geven toch graag onze favoriete uitzichtpunten. Het zijn tevens de ideale foto-hotspots. Onze favorieten waren bij uitstek Koeppchen (Wormeldange), Greiveldange en Machtum. Je kan er zowel te voet als met de auto geraken. En het beste? Tijdens de winter loopt het hier niet vol toeristen dus de kans dat je het uitzicht helemaal voor jezelf hebt, is relatief groot.

De moezelregio van Luxemburg
Moezel in Luxemburg

Wijnproeverijen

Uiteraard hoef je niet enkel te wandelen tussen de wijngaarden, maar kan je ook effectief genieten van de heerlijke wijn die hier geproduceerd wordt. De meest bekende producent is Caves St. Martin in Remich. Hier maken ze nog op, geheel traditionele en arbeidsintensieve wijze, kwaliteitsvolle wijn en Crémant (schuimwijn). Een bezoek aan de grote wijnkelders is een aanrader. Er staat zelfs een authentiek vat van zo’n 34000 liter!

Appelwijn

Naast wijn, wordt er in Luxemburg ook cider (appelwijn) gemaakt. Ramborn Cider Farm is een lokaal, fairtrade en biologisch bedrijf dat cider maakt van appels en peren. Zij zijn gestart met het maken van cider om de food waste tegen te gaan van de appelbomen in de regio. Daar werd jammer genoeg decennialang niets mee gedaan. Tot een aantal jaren geleden 3 vrienden op het idee kwamen om samen cider te maken zoals hun grootouders het deden. Vandaag de dag is Ramborn uitgebouwd tot een bloeiend bedrijf dat al tal van internationale prijzen won met zijn appelcider.

Appels in Luxemburg
Moezelstreek Luxemburg

Overnachten

Nabij al deze activiteiten en uitzichtpunten overnachten kan bij Hotel Ecluse. Een warm, comfortabel en gezellig hotel met een uitstekend restaurant. In de zomer is ook het zwembad met uitzicht op de wijngaarden geopend. Reserveren kan hier.

Wil je graag nog meer tips voor een vakantie in de Moezelregio van Luxemburg? Kijk eens op de website van Visit Moselle of Visit Luxembourg.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Luxemburg