Travel Reasons logo

Luxembrug

Vakantie in Luxemburg - Van kastelen tot waanzinnige natuur

Vakantie in Luxemburg

Kastelen en Natuur

Staat Luxemburg ook op jouw lijstje van vakantiebestemmingen deze zomer of in het najaar? Niet abnormaal, want deze populaire bestemming is perfect als vakantiebestemming dichtbij huis. Tevens komt Luxemburg tijdens elk seizoen verrassend uit de hoek. Een vakantie in Luxemburg tijdens de zomerperiode of gedurende de herfst is compleet verschillend. Dat maakt van Luxemburg zo’n fijne bestemming.

Veilige reisbestemming

Ben je de staycations ook beu en wil je graag eens (net) buiten België op vakantie? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Luxemburg is dichtbij huis (lees: op iets meer dan twee uurtjes rijden) en er valt zoveel te ontdekken. Op deze bestemming zit je goed indien je graag op een veilige manier wil reizen. Er is geen massatoerisme, je brengt de meeste tijd in de natuur door en je kan er een huisje huren zonder in contact te komen met andere mensen. Of je kan bijvoorbeeld in je eigen “champignon” eco-lodge overnachten zoals wij dat deden! Je hebt in principe je eigen huisje maar met de voordelen van een hotel, waar je ook ‘s ochtends en ‘s avonds uitgebreid kan eten. En het is vlakbij het indrukwekkende Château d’Useldange gelegen. Een unieke ervaring om hier te logeren!

Bos in Luxemburg
Vakantie Luxemburg Kasteel

Vakantie Luxemburg

Roadtrip

Een roadtrip doorheen Luxemburg is de ideale manier om te reizen doorheen dit kleine maar prachtige land. Je doorkruist gemakkelijk het hele land in enkele dagen en elk stukje heeft zo zijn eigen parels. Van bruisende dorpen tot adembenemende natuur. Je komt vanzelf mooie plekjes tegen met de auto waar je gewoon even een stop wil maken. Overnachten kan in gezellige B&B’s, luxueuze hotels of avontuurlijke campings. Voor ieder wat wils!

Guttland

Onze roadtrip begon in de regio Guttland. Hier geniet je op en top van kastelen en natuur. De mooiste kastelen die wij zagen waren Château de Bourscheid en Château d’Ansembourg. Vooral die laatste is favoriet. Niet alleen het kasteel is indrukwekkend, maar vooral de aangelegde tuinen zijn impressionant. Het hele tafereel deed ons denken aan het kasteel uit het sprookje Belle en Het Beest.

Luxemburg Stad

Luxemburg is gekend omwille van kastelen en natuur maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. De hoofdstad Luxembourg heeft bijvoorbeeld veel te bieden voor cultuurliefhebbers en Bourgondiërs. Een chocolademuseum, kunstgalerij, het oude stadsgedeelte dat UNESCO erfgoed is en veel gezellige bars en restaurants. Hier kan je al snel enkele dagen doorbrengen. Een adresje dat we kunnen aanraden om te overnachten is het Graace Hotel. Duurzaam maar comfortabel ingericht.

Aan het water
Kasteel Luxembrug

Eislek

Onze roadtrip zette zich nadien verder naar de regio Eislek. De omgeving rond het meer van de Haute-Sûre is één van onze favoriete regio’s. Hier geen drukke steden of dorpen maar de stilte van de natuur die je vooral ontspanning brengt. Lange wandelingen, uitgestrekte natuur en prachtige vergezichten zijn de hoofdreden om naar deze regio te komen. Als je toch een gezellig dorp wil bezoeken, laat het dan Esch-sur-sure zijn. Vanaf de ruïne bovenop het dorp heb je het beste zicht.

Om het aangelegde stuwmeer te verkennen raden we aan om de Solar Boat te nemen. Deze boot op zonne-energie vaart in de zomer drie keer per dag. Je leert de geschiedenis van het meer kennen maar ook de omliggende fauna en flora. Bovendien is het een ontspannen uitstap voor jong en oud. Tickets op voorhand reserveren is noodzakelijk.

Vakantie in Luxemburg

Als je er graag even tussenuit gaat kunnen we Luxemburg enorm aanraden. Het is geen verre bestemming maar toch heb je hier het gevoel van echt op vakantie te zijn. Voor zowel koppels, als vrienden als families is er meer dan voldoende te ontdekken en te beleven. We raden tevens aan om de LuxembourgCard te gebruiken zodanig je voordelig toegang hebt tot verschillende bezienswaardigheden.

Voor meer tips en informatie verwijzen wij graag door naar de officiële website van Visit Luxembourg.