Travel Reasons logo
Luxemburg

De mooiste kerstmarkt van de Benelux 

De mooiste

Kerstmarkt in de Benelux

De mooiste kerstmarkt van de Benelux is volgens ons te vinden in Luxemburg Stad. In het centrum van de stad zijn de straten omgetoverd tot een magisch spektakel van licht en gezelligheid. Ontdek hier waar je precies moet zijn.

Citytrip Luxemburg

Luxemburg is niet groot en bereik je al na 2,5 uur rijden vanuit centraal België. Je kan dus perfect een citytrip of weekendje weg naar Luxemburg plannen als je er graag enkele dagen tussenuit wil. Met familie, vrienden of als koppel.

Bovendien is Luxemburg elk seizoen verrassend. In de herfst en lente geniet je van de prachtige veranderende landschappen, in de zomer beleef je de leukste buitenactiviteiten en in de winter wordt Luxemburg Stad de gezelligste stad van de Benelux. Ontdek dit kleine land dus zeker op verschillende momenten om verschillende indrukken op te doen. Je zal ’t je niet beklagen!

Winterlights

Jaarlijks zijn er verschillende festiviteiten in de hoofdstad waarvan Winterlights de meest bekende. Dankzij Winterlights geniet je vanaf eind november tot en met begin januari van een warme kerstsfeer op verschillende pleinen in de stad. Er zijn ook tal van activiteiten. Voor het volledige programma check je best de website van Winterlights.

Kerstmarkt in benelux 3
Kerts in Luxemburg

Plaatsen die je moet zien

Er zijn in Luxemburg Stad twee kerstmarkten die je moet zien. De eerste is te vinden op Place d’Armes. Hier staan voornamelijk eet- en drankkraampjes en staat er een grote kerstboom aan Cercle Cité, een mooi overheidsgebouw dat dient voor recepties en gelegenheden. Naast de jaarlijkse kerstmarkt zijn hier ook tal van restaurants, hotels en winkels te vinden. Een plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek.

Op 2 minuten wandelen van Place d’Armes vind je de andere kerstmarkt die je moet zien. Deze bevindt zicht op Place de la Constitution, dat ligt aan de voet van de Gëlle Fra en uitkijkt over de Petrusse en Adolphebrug. Deze markt noemt Wantermaart (wintermarkt) en is volgens ons de mooiste van de twee. Hier vind je naast drinken en eten ook een verlicht reuzenrad, verschillende draaimolens in kerst-thema, een grote versierde kerstboom en kraampjes met handgemaakte spullen. Werkelijk een sprookjesachtige setting!

Waarom Winterlights bezoeken?

Winterlights is meer dan een kerstmarkt. Het is een spektakel van licht en gezelligheid in een sprookjesachtig kader. Er is veel oog voor detail en de mensen zijn er hartelijk. Onze aanraders? Het uitzicht vanuit het reuzenrad! Dat is gewoonweg prachtig. En een traditionele peperkoeken hart eten aan één van de kraampjes, mag ook niet ontbreken.

Het is bij uitstek de meest diverse kerstmarkt die we al zagen in de Benelux. Er is zowel een groot aanbod voor kinderen als voor (jong)volwassenen. Of je nu in groep komt, met je gezin of als koppel, je zal hier ongetwijfeld een fijne tijd beleven. Let wel op: ’s avonds kan het er erg druk worden dus opteer voor het openbaar vervoer dat tevens gratis is in Luxemburg!

Winterlights luxemburg

Waar overnachten?

Aangezien het openbaar vervoer gratis, gemakkelijk en efficiënt werkt in Luxemburg, hoef je niet voor een (duur) hotel in de binnenstad te kiezen. Wij verbleven bij Mama Shelter op 10 minuten rijden van de kerstmarkt in het centrum. Mama Shelter is een trendy hotel met restaurant en stijlvol ingerichte kamers. De tram stopt bijna vlak voor het hotel. Zo kan je optimaal genieten van de kerstmarkt want je hoeft zelf niet te rijden en je kan al eens een glaasje drinken.
Mama Shelter hotel

Winter of zomer?

We raden aan om Luxemburg tijdens de zomer of winter te bezoeken. Tijdens de zomermaanden geniet je van het mooie weer en stevige wandelingen overdag. Tijdens de eindejaarsperiode geniet je dan weer van de gezelligheid van de kerstmarkten en winteractiviteiten. Elk seizoen valt er dus wel iets te beleven in Luxemburg. Afhankelijk van je eigen voorkeur en interesse.


Check voor je gaat zeker de website van Visit Luxemburg voor de laatste updates en nieuws.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Luxemburg