Travel Reasons logo
Luxemburg

7 bijzondere plekjes in Luxemburg

Ons kleine maar prachtige buurland Luxemburg telt enkele van de mooiste plekjes dichtbij huis. Op een paar uurtjes rijden van België ben je al in een totaal andere omgeving. Eentje van indrukwekkende landschappen, sprookjesachtige kastelen en interessante ontmoetingen. Ontdek hier 7 bijzondere plekjes van Luxemburg voor een afwisselende vakantie met vrienden of als koppel.

1 Belvedère de Burfelt

Misschien wel het meest bekende uitzichtpunt in Luxemburg is Belvedère de Burfelt in Esch-sur-Sûre. En dat is geheel terecht! Dankzij het panoramaplatform kijk je meteen uit op het mooiste stukje van het Obersauerstuwmeer. Bij zonsondergang wordt het pas echt magisch. De roosgekleurde hemel tekent dan mooi af bij de groene bossen en diepblauwe water.

plekjes in Luxemburg
Belvedère de Burfelt

2 Aussichtspunkt Runtschelt

Een minder bekende maar zeker even mooi uitzichtpunt is Aussichtspunkt Runtschelt. Ook hier kijk je op een meander van de rivier (Lac de la Haute-Sûre) maar heb je geen platform. Je kan hier vrij rondlopen en een plekje tussen de bossen en rotsen kiezen om het schouwspel van licht en kleur tijdens een zonsondergang te bewonderen. Hier een picknick met vrienden of romantische date organiseren? Eén van de absolute hoogtepunten!

3 Vianden kasteel

Luxemburg is bij uitstek het land van kastelen. Het bekendste kasteel is ongetwijfeld Vianden. Je kan het impressionante kasteel bezoeken met de Luxembourg Card. Dankzij deze voordeelkaart kan je verschillende musea, kastelen en attracties gratis of met korting bezoeken. Het mooiste uitzicht op het kasteel van Vianden krijg je wanneer je de kabellift neemt. Ook die prijs zit inbegrepen in je Luxembourg Card. Van bovenaf heb je een schitterend zicht op het kasteel, de rivier en de stad. De panorama’s zijn fenomenaal!

Let op: momenteel zijn ze het kasteel aan het renoveren aan de buitenzijde (2023) dus zijn er langs sommige kanten stellingen te zien.

Vianden kasteel Luxemburg
Unieke plekjes in Luxemburg

4 Turelbaach kasteel

Een uiterst mooie maar zeldzame ontdekking vonden we in Grosbous. Hier kan je het sprookjesachtige vakantiehuis Turelbaach vinden. Het Turelbaach kasteel staat er verlaten bij maar dat maakt het net zo uniek. Hier loop je niet tussen de toeristen maar kan je rustig genieten van deze prachtige locatie omgeven door groene weilanden en bossen. Het decor deed ons wat denken aan Japan. Sereen, verrassend en met een vleugje magie.

5 Kleinste dorp van Luxemburg

Het kleinste dorp van Luxemburg is Rindschleiden in de gemeente Wahl. In dat kleinste dorpje  woont niemand officieel, maar vind je wel een heel bijzonder restaurant. De Klenge’ Randschelter Bistrot is een volks restaurant waar de eigenaars al eens durven uitpakken met een optreden. Liedjes zingen met de klanten is hier niet ongewoon en dat alles in een bijzonder decor. Het eten is er trouwens heerlijk net als de huisgemaakte cocktails.

mooie plekjes in Luxemburg - Wahl

6 Wenzel Walk

Als je Luxemburg bezoekt, spendeer dan ook zeker wat tijd in de hoofdstad. In Luxemburg Stad ruil je de groene omgeving (tijdelijk) in voor gezellige terrasjes, drukke winkelstraten en historische gebouwen. Als is de natuur nooit ver weg. Zo kan je in Park Dräi Eechelen de rust weer opzoeken en de hectiek van de stad compleet vergeten. Of brengen een bezoek aan de bekendste chocolatier van de stad: Nathalie Bonn. De hoofdstad is klein, gezellig en fotogeniek. De allermooiste plekjes in de stad vind je echter dankzij de Wenzel Walk en Tour Jacob. Wie ook interesse heeft in geschiedenis moet de kazematten van Pétrusse zien. Deze ondergrondse gangen katapulteren je terug naar de Middeleeuwen.

7 Pfaffenthal lift

Nog in de hoofdstad vind je het bijzondere uitkijkpunt van de Pfaffenthal lift. Deze panoramische lift brengt je van de Alzette vallei tot 71m hoogte middenin de stad. Vooral fietsers en wandelaars maken gebruik van de lift, maar ook fotografen komen hier om de mooiste foto’s te maken. Het gebruik van de lift is gratis.

Pfaffenthal lift
Luxembrug Huisje

Vakantie in Luxemburg

Een vakantie in Luxemburg is altijd een goed idee en biedt voor ieder wat wils. Je beleeft er een zalige vakantie met vrienden, als koppel of met de hele familie. Zowel natuurliefhebbers als stadsmensen kunnen er hun hartje ophalen. De combinatie van natuur en stadsleven maakt het kleine land des te interessanter. Je kan eenvoudig verschillende locaties bezoeken dus ga vooral op ontdekking tijdens je reis in Luxemburg, want achter elk hoekje schuilt mogelijks opnieuw een fantastische beleving.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Europa

Op culinaire reis naar het mooie Madeira

Wat te doen in Dordrecht?

Het Unesco Werelderfgoed van Neder-Silezië in Polen 

Een culinaire reis naar Izmir in Turkije

Voor op je bucketlist: een droomreis naar Cappadocië in Turkije

Beleef een actieve zomervakantie in het authentieke Saas-Fee

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles