Travel Reasons logo

Italië

Cinque Terre zelf plannen

Cinque Terre

Zelf plannen

Cinque Terre is een Nationaal Park bestaande uit 5 dorpen en is één van de populairste plekken in Italië om te bezoeken. Je treft er dan ook altijd een heleboel toeristen aan. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om al deze 5 steden te bezoeken met een auto. Gelukkig zijn er enkele andere mogelijkheden en die bespreken we hier graag met jou.

Met de trein

De gemakkelijkste manier om Cinque Terre te bezoeken is met de trein, dit kan vanuit Levanto en La Spezia. Want het spoor tussen deze twee steden loopt doorheen de 5 kleurrijke steden van Cinque Terre. Daarnaast kan je ook ter plaatse van stadje naar stadje gaan met deze trein. Voor een dagticket om alle stadjes te bezoeken betaal je 7,50 euro voor een dagticket (wi-fi en korting bij musea inbegrepen). Wil je de volledige spoorlijn  Levanto – La Spezia Centrale gebruiken om ook in Cinque Terre te geraken, dan betaal je 16 euro voor een dagticket.

Je kan de tickets zowel online aankopen als bij een automaat in Cinque Terre zelf. Of gewoon aanschuiven aan de balie. De trein rijdt om de 20 minuten, dus een trein missen door de wachtrij is niet altijd even erg. De juiste uren van de trein kan u hier onder terugvinden.

Cinque terre plannen

Met de auto

Ook met de auto kan je naar Cinque Terre. Alleen zal je veel geluk moeten hebben met parking en moet je bereid zijn om nog een stukje te stappen. Weet ook dat je met de auto altijd ongeveer een half uur van stad naar stad moet rijden, dus je zal altijd wel even in de auto moeten zitten. Daarom is een combinatie van de auto en trein de beste oplossing. Je kan je de auto (mits geluk) parkeren in Monterosso en van daaruit dan de trein nemen naar alle andere dorpjes. Iets wat wij ook deden en perfect werkte voor ons. Een parkeerticket is gemiddeld 2,50 euro voor uur.

Te voet

Je kan ook van het ene naar het andere dorp hiken (te voet). Dit is echter geen gewone wandeling en je moet hier toch een goede conditie voor hebben. Daarnaast moet je verplicht dichte schoenen aan doen, met teenslippers mag je dus niet aan de hike beginnen. Voor deze hike dien je ook een inkomprijs te betalen van 7,50 euro. Al kan deze prijs soms variëren van de lengte van het pad, want soms is er een deel van deze route afgesloten. Wil je deze route wandelen dan ga je natuurlijk altijd eerst met de wagen of de trein naar Cinque Terre moeten afreizen.

Met de veerboot

Misschien is de mooiste manier om Cinque Terre te verkennen wel met de boot. Want vanop het water heb je namelijk het beste zicht over de 5 steden. De boot is wel alleen beschikbaar tussen april en oktober… al worden daar tegenwoordig ook al uitzonderingen op gemaakt. Een ticket varieert van 20 euro tot 35 euro. Dit is afhankelijk van wat je wil zien en in hoeveel tijd dat je dat wil zien. Een ticket voor een halve dag is namelijk veel goedkoper dan een ticket voor een hele dag.

Cinque terre zelf plannen
Cinque terre strand

De 5 stadjes van

Cinque Terre

1 Vernazza

Een van de bekendste plekken van Cinque Terre is Vernazza en dat is ook niet onlogisch. Want deze stad prijkt dan ook bijna op elke postkaart die je ziet van Cinque Terre. Dit dorp bezoek je best zo vroeg mogelijk, want hoe later op de dag je deze plek bezoekt, des te meer toeristen er land lopen. Het beste zicht over dit kleurijk dorp heb je vanop het einde van de pier of van op de wandelroute die je vanuit Monterosso start (van Monterosso tot Vernazza is ongeveer 3,5 km stappen).

2 Corniglia

Corniglia is dan weer één van de onbekendste dorpen van Cinque Terre en dat is naar onze mening ook terecht. Want hoewel dit ook een mooi kleurijk dorp op een berg aan het water is. Is deze stad veel minder indrukwekkend als de andere dorpen. Het voordeel is wel dat je hier minder toeristen hebt. Maar je hoeft er dan ook iets voor over te hebben. Want je moet namelijk nog een 300 tal treden doen nadat je van de trein stap om dit dorpje te bereiken. Corniglia is ook het enige dorp zonder haven.

3 Monterosso

Monterosso is een goed vertrekpunt voor een trip langs de 5 stadjes. Hier heb je namelijk de meeste kans op parking als je met de wagen komt en van hier uit kan je ook de trein nemen of aan je hike beginnen. Wat deze plek ook speciaal maakt tegenover de andere dorpjes van Cinque Terre, is het aangename en mooie strand waar je op kan genieten van de zon. Ook een duik nemen in de prachtig blauwe zee hoort er hier zeker bij. Het enige nadeel… je ligt hier niet alleen.

4 Manarola

Een andere bekende plek is natuurlijk Manarola. Dat komt vooral door zijn romantische uitstraling en talrijke goede restaurants. Vooral in de avond wanneer het toerisme terug afneemt is deze plek zeer geschikt voor een romantische date met twee.

5 Riomaggiore

Riomaggiore, ook wel eens de hoofdstad van Cinque Terre genoemd is ook de grootste van de 5 dorpen. Dit dorp die in de Middeleeuwen is gebouwd is ook zeer populair bij toeristen en daarom naar onze mening iets minder leuk. Deze stad bestaat ook uit 3 delen. Het station vanwaar je de bekende liefdespad kan volgen, de oude stad en het kleine haventje. Deze plek is ook het mooiste vanop het water.

Overnachten in Cinque Terre

Cinque Terre is naar onze mening perfect te doen in één dag. Overnachten in één van deze steden kunnen wij dan ook afraden. Vooral door het toerisme en constante drukte dat er in deze stad heerst. En ook voor de prijs. Overnachten in deze dorpen is niet goedkoop en zelfs aan dure kant. Wil je toch in een van de vijf dorpen verblijven, dan raden we je Monterosso en Riomaggiore aan.

Ga jij ook naar Cinque Terre of laat je deze toeristische uitstap maar voor wat het is? Of heb je nog enkele vragen? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles