Travel Reasons logo

Italië

Glamping in Italië met Vacansoleil

Glamping in Italië

Vacansoleil

Onze roadtrip doorheen Italië zit er spijtig genoeg op. We zagen de mooiste plekken in Toscane en in het Noorden van Italië. Ons eerste verblijf in Toscane was het meest bijzondere. We hebben er namelijk gekampeerd met Vacansoleil. Iets dat te lang geleden was maar dat wij altijd erg leuk vinden. Het brengt ons dichter bij de natuur. Dit keer was het kamperen net een tikkeltje anders. Lees hier alles over onze Glamping in Italië.

Toscane

Toscane is de ideale regio als je van de combinatie natuur en stad houdt. Er zijn verschillende uitstappen te doen zoals bijvoorbeeld naar Firenze, Pisa of Siena. Maar tegelijk heb je ook de rust van een vakantie aan de kust of tussen de talrijke wijngaarden. Toscane is zo veelzijdig. En je kan er ontzettend lekker eten en drinken. Dat is exact waarom wij hier onze vakantie boekten. Een mooiere omgeving zo dichtbij huis, hadden we nog niet eerder gezien.

Markt op de Glamping

Glamping in Italië

Kamperen deden we in het verleden al eens met Vacansoleil in Frankrijk. Maar dit keer was het toch helemaal anders. De ervaring van glamping in onze Serengeti luxetent was voor ons de eerste keer. Glamping is kamperen met net dat tikkeltje extra en het is op ons lijf geschreven! Je hebt het comfort en de inrichting van een huisje, maar toch de ervaring van slapen in een tent middenin de vrije natuur. We hadden drie slaapmogelijkheden, een ingerichte keuken en badkamer tot onze beschikking. Daar bovenop hadden we een ruim terras met tafel en zitbanken. Heerlijk om ’s avonds in alle comfort buiten te kunnen eten terwijl de zon langzaam zakt achter de torenhoge Toscaanse bomen.  

Locatie

Vacansoleil heeft enorm veel mogelijkheden om in het buitenland te kamperen of huisjes te huren. Het aanbod aan keuze maakt de beslissing des te moeilijker. Wij kozen uiteindelijk vooreen glamping in Italië omdat we daar, raar maar waar, nog niet eerder geweest waren en specifiek voor Toscane omdat deze regio ons op foto deed wegdromen. Rondom onze camping in San Vincenzo, een klein vissersdorp, waren er ook voldoende uitstappen te plannen die op maximum een paar uurtjes rijden lagen. Denk aan steden zoals Pisa, Firenze, Siena, maar natuurlijk ook kleine gezellige kuststeden. De locatie heeft voor ons zeker de doorslag gegeven.

Camping Park Albatros

In Italië zelf is de keuze aan campings ook groot. Wij kozen voor een van de grootste parken van Vacansoleil, omwille van de ligging, maar ook omwille van de faciliteiten ter plaatse. Camping Park Albatros, de viersterren-camping waar we een week verbleven, telt meer dan vijf zwembaden, twee (afhaal)restaurants en twee cocktailbars, meerdere winkels en het park ligt bovendien op wandelafstand van het strand. Verder is er elke avond animatie voor zowel jong als oud en is er tweemaal per week een lokale markt te verkennen. Genoeg om je een week of twee bezig te houden dus!

Glamping in Italië
Glamping in Italië

Uitstappen

We zeiden het eerder al, deze camping in Italië ligt ideaal voor veel interessante daguitstappen. Wij gingen bijvoorbeeld naar Firenze, Siena en Pisa. Maar je kan van Piombino, vlakbij San Vincenzo, ook de ferry nemen naar Elba, een Italiaans eiland. Verder geeft Vacansoleil je in een uitgebreide brochure voldoende informatie over andere uitstappen, zoals een wijntour die je zelf kan rijden met de auto of uitstapjes die kinderen zeker kunnen plezieren.

Roadtrip

Wij kozen om zelf met de auto naar San Vincenzo te rijden. We maakten van onze vakantie dus een kleine roadtrip. Je eigen auto ter plaatse hebben is zeker een luxe als je veel uitstappen plant of je veel lokale producten mee naar huis wil nemen (zoals wij graag doen!). De campings van Vacansoleil zijn ook steeds voorzien van ruime parkeermogelijkheden dus waarom zou je niet met de auto (of camper) gaan? 

Camping Park Albatros
Glamping in Italië

Onze deze Glamping in Italië

Ondanks dat de camping die wij kozen zo enorm groot was, hadden wij toch het gevoel van een intieme ervaring. Alle faciliteiten zijn vlakbij, het personeel is er uitermate vriendelijk en de ligging is perfect. Het is bovendien een rustige camping waar toch veel ambiance te beleven valt. En Vacansoleil heeft er de meest luxueuze Serengeti safari-tenten voor een unieke ervaring die wij hebben mogen beleven. Wij hadden een zeer aangenaam verblijf en een schitterende vakantie!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles