Travel Reasons logo
Malta

Vervoer in Malta: Alles wat je moet weten!

Vervoer in Malta

Wat moet je weten?

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie op een eiland vol historie, cultuur en natuur? Dan is Malta de perfecte bestemming voor jou! Maar om het eiland goed te verkennen, is het belangrijk om te weten welke vervoersmiddelen er beschikbaar zijn. In dit artikel leggen we alles uit over vervoer in Malta.

Bussen: de populaire keuze

Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om het eiland te verkennen, dan zijn bussen een geweldige optie. Het is het meest populaire vervoermiddel op het eiland en er zijn regelmatige verbindingen tussen de verschillende steden en dorpen. Malta Public Transport is de meest populaire busmaatschappij die zorgt voor een goede dienstverlening. Het kopen van een buskaartje is eenvoudig en snel geregeld. Een buskaartje kan zowel online als aan de bushalte gekocht worden. De prijs van een een 12 ritten kaart bedraagt 15 euro. Al is de goedkoopste oplossing waarschijnlijk het explore ticket waarbij je 21 euro betaald en 7 dagen de bus onbeperkt kan gebruiken. 

Taxi's: snel en comfortabel

Als je snel en comfortabel van A naar B wilt reizen, dan zijn taxi’s een geweldige optie. Het is echter wel belangrijk om op te merken dat taxi’s in Malta duurder zijn dan in andere landen. Het is daarom aan te raden om vooraf een taxi te reserveren om er zeker van te zijn dat er een beschikbaar is wanneer je hem nodig hebt. En betrouwbaar bedrijf voor het boeken van een taxi is Malta Taxi

In Malta kan je geen gebruik maken van Uber maar wel van Bolt. Deze applicatie, die bij ons vooral gekend is van de verhuur van elektronische steppen, werkt hier op dezelfde manier als Uber. Je kan via de applicatie gemakkelijk een taxi huren. De prijzen zijn zeer vergelijkbaar met Uber. Een goed alternatief dus!

 

Budget voor Malta
Vervoer in malta

Huurauto's: flexibiliteit en verkenning

Als je meer flexibiliteit wilt tijdens je verblijf in Malta, dan is het huren van een auto de perfecte keuze. Het rijden op het eiland is eenvoudig en er zijn veel verhuurbedrijven beschikbaar, zoals Avis, Europcar en Hertz. Hou er wel rekening mee dat er links wordt gereden in Malta. Zorg er bovendien voor dat je een auto huurt die aangepast is aan je specifieke reisbehoeften, zoals airconditioning en een GPS-systeem. Wie een auto wil huren in Malta kan dit al vanaf 15 euro per dag. 

Fietsen en wandelen: ontdek het eiland op een andere manier

Als je het eiland op een andere manier wilt verkennen, dan zijn fietsen en wandelen geweldige opties. Er zijn veel fiets- en wandelroutes beschikbaar, waardoor je de mooiste plekken op het eiland kan zien. Het is een unieke manier om het eiland te verkennen en te genieten van de prachtige omgeving. De mooiste fietsroutes van Malta kan je hier terugvinden. 

Conclusie

In Malta zijn er veel vervoersmiddelen beschikbaar, waaronder bussen, taxi’s, huurauto’s, fietsen en wandelen. Welke vervoersoptie je ook kiest, Malta is een prachtig eiland dat zeker de moeite waard is om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of gewoon een ontspannen vakantie, er is voor ieder wat wils. Bussen bieden een betaalbare en efficiënte manier om het eiland te verkennen, terwijl taxi’s snel en comfortabel zijn. Als je liever meer flexibiliteit hebt, dan is het huren van een auto de perfecte keuze. Fietsen en wandelen zijn geweldige manieren om het eiland op een unieke manier te verkennen en de prachtige omgeving te ervaren.

Samengevat: vervoer in Malta is een belangrijk onderdeel van je reis en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kies het vervoersmiddel dat het beste bij je reisbehoeften past en geniet van alles wat Malta te bieden heeft!

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Malta

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles