Travel Reasons logo

Malta

15 bezienswaardigheden in Malta

Bezienswaardigheden

Malta

Malta is dan misschien niet groot, toch is er heel wat te zien in dit kleine land. Zo heeft Malta een rijke geschiedenis die twee wereldoorlogen zonder veel brokstukken is doorgekomen. We laten je dan ook graag alle bezienswaardigheden van Malta zien in deze wat te doen in Malta. 

1 Valletta verkennen

Valletta is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa. Deze kleurrijke, authentieke stad heeft een rijke geschiedenis die verspreidt ligt over de hele stad. Met de Sint-Janscokathedraal als absolute hoogtepunt. Een bezoek aan deze met goud versierde kerk mag niet ontbreken bij een bezoek aan dit eiland. Een andere mooie plek die je absoluut moet gezien hebben zijn de Upper Barrakka Gardens waar je een uitzicht hebt over het mooie Valletta en de haven. 

2 ST. PETERS POOL

Een druk bezochte plek die je waarschijnlijk ook wel al een keer op Instagram hebt voorbij zien komen is St. Peters Pool. Hier kan je zwemmen in het felblauwe water van Malta. Het enige nadeel aan deze zeer bekende toeristische plek is het aantal toeristen. Wanneer leuke foto’s het doel is, zal je dus zeer vroeg aanwezig moeten zijn. Wie niet vroeg wil opstaan, kan op zoek gaan naar één van de “verborgen” plekjes die je in de buurt van St. Peters Pool kan vinden. 

3 VISSERSDORP MARSAXLOKK

In de buurt van St. Peters Pool kan je het vissersdorp Marsaxlokk terugvinden. Buiten de kleurrijke en traditionele vissersboten is de gezellige markt op zondag de absolute reden voor een bezoek aan dit dorp. Je kan hier namelijk heel wat plaatselijke producten en verse vis kopen. Wie op vakantie liever de drukte ontwijkt, kan deze markt misschien beter overslaan en dit stadje op een andere dag bezoeken. 

4 Popeye village

Popeye Village is ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden in Malta. En dat is ook niet zo heel vreemd, want deze oude filmset uit 1980 zorgt dan ook voor een sprookjesachtige plek dat zowel voor volwassenen als kinderen boeiend is. Er zijn hier dan ook zeer veel mooie foto’s gemaakt die mee zorgen voor de populariteit van deze plek. Toch vinden wij deze plek geen aanrader, en dat komt dan vooral door de hoge kostprijs van 10 euro per persoon. Wat toch veel is voor een oude filmset waar enkele (kleine) shows worden gegeven. 

5 MDINA

De stille stad Mdina, die zijn naam te danken heeft aan de leegloop van deze voormalige hoofdstad, is een zeer fotogenieke plek waar je terug in de tijd gaat naar de middeleeuwen. Mdina is volledig gratis te bezoeken maar niet zo groot. Op een uur heb je deze charmante stad gezien. Combineer daarom een bezoek met de aangrenzende stad Rabat, waar er enkele leuke bars en restaurants zijn.

6 WIJNPROEVERIJ

Malta en wijnproeverijen is een combinatie die je misschien niet meteen verwacht. En toch is dit één van de to do’s in Malta die wij kunnen aanraden. De Maltese wijn is namelijk van uitstekende kwaliteit en minder zoet dan je zou verwachten voor deze regio. Deze wijn is alleen niet zo bekend omdat er weinig tot bijna geen export gedaan wordt. Wie dus de unieke wijn van Malta wil proeven zal dit ook effectief hier moeten doen. Een leuke plek waar ze over uitstekende wijnen beschikken is de Delicata Winery, op amper 15 minuten van de Mdina. Boek wel je bezoek op voorhand!

bezienswaardigheden malta mdina

7 Daguitstap Gozo

Het eiland Gozo bereik je met de ferry gemakkelijk binnen een halfuur van Malta. Het piepkleine eiland is een daguitstap zeker waard. Zo kan je hier een wandeling maken langs de indrukwekkende zoutpannen aan de kustlijn. Of een avontuurlijke fiets-, duik- of klimactiviteit boeken bij Gozo Adventures. Wie op zoek is naar een zeer mooi panorama moet zeker ook nog langs de Tal-Mixta grot passeren. Vanuit de grot heb je een waanzinnig mooi panorama over Ramla Bay hebt. Wie op het strand wil liggen kan dan weer terecht op San Blas Beach. 

8 THE THREE CITIES

 The Three Cities: Vittoriosa, Senglea and Cospicua zijn zeer gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen. Al is het veel leuker is om dit met de Rolling Geeks te doen . Zij bieden namelijk golfkarretjes met gps en ingebouwde gids aan. Een zeer unieke en leuke manier om deze 3 kleine steden te verkennen. Deze steden zijn vanuit Valletta gemakkelijk te bereiken met de auto of een traditionele boot. 

9 Blue Grotto

De Blue Grotto is één van de populaire bezienswaardigheden in Malta. En dat is naar onze mening misschien niet helemaal terecht. Dit eiland heeft namelijk tientallen andere mooie plekken langs het water die minstens even mooi zijn dan deze blauwe grot. Wie toch een bezoek wil brengen aan de Blue Grotto kan vanuit het dorpje Wied-Iz-Zurrieq een korte boottocht maken. Wat wel een echte aanrader is in dit dorp is het restaurant Coast Cassarini. Waar  je naast lekker eten ook een schitterend panorama over de kust krijgt. 

10 Tempels

Niet ver van de hoofdstad Valletta kan je eeuwenoude tempels terugvinden die dateren van ergens tussen 3600-3200 v.C. Deze indrukwekkende Hagar Qim en Mnajdra tempels  zijn dan ook ouder dan  de site van Stonehenge. Het feit dat deze tempels dan ook alleen op mensenkracht gebouwd zijn, maakt deze plek alleen maar indrukwekkender. 

Blue Grotto Malta
bezienswaardigheden Malta

11 Comino

Een daguitstap naar het kleine eiland Comino is absoluut een aanrader. Zo kan je hier de mooiste stranden en helder blauwe oceaan terugvinden. Absolute aanraders op dit eiland zijn Crystal Lagoon en Julia Caves. Je kan dit eiland gemakkelijk bereiken met een ferry vanuit Valletta. Let op! In de zomermaanden kan het hier soms zeer druk zijn. 

12 Dingli Kliffen

De perfecte zonsondergang met je geliefde kan je beleven aan de Dingli Cliffs. Een paar bankjes, de stilte en het uitzicht op de prachtige zee. Dat mag je hier verwachten. Breng je eigen picknick mee en het plaatje is compleet! Het kerkje aan de Dingli Cliffs is ook een unieke fotoplek. Een romantische avond verzekerd! Wie hier met een drone wil vliegen, komt wel van een kale reis thuis. Je mag hier namelijk niet hoger dan 20 meter hoog vliegen. 

13 Game of Thrones locaties

Heel wat scènes van de bekende serie Game of Thrones zijn in Malta opgenomen. Het zal je dus niet verwonderen dat deze locaties zeer populair zijn. Je kan al deze locaties dan ook bezoeken met een 3 uur durende tour. Al kan je ook zelf op ontdekking gaan. Enkele plekken die wij dan aanraden zijn Fort Ricasoli in Valletta, het paleis van San Anton in Balzan, Sint Dominic’s Priorij en het Blauwe Raam in Gozo. 

14 Watersport

Natuurlijk kan je op een eiland als Malta ook talloze wateractiviteiten beoefenen. Zo kan je in Malta een jetski huren waar je net geen 40 euro voor betaald. Of je kan een snorkel- of duiktrip boeken. Mooie plekken om te duiken zijn de Blue Lagoon bij Comino en de Santa Maria Caves. 

15 Ghajn Tuffieha Bay

Malta telt relatief weinig stranden als je dit vergelijkt met andere eilanden en landen in deze regio. Maar met deze Ghajn Tuffieha Bay wordt er wel veel goed gemaakt. Om dit strand te bereiken moet je wel een kleine wandeling maken, maar dit zorgt er dan wel weer voor dat deze Bay nog rustig is. Golden Bay, Gnejna Bay zijn twee mooie alternatieven. 

Game of thrones Malta
stranden Valetta

Bezienswaardigheden Malta in een week

De meeste bezienswaardigheden in Malta zijn allemaal nabij elkaar gelegen. Malta is dan ook een zeer klein land. Een week om al deze bezienswaardigheden te bezoeken lijkt ons dan ook meer dan voldoende. Een weekend of 5 dagen lijkt ons dan weer iets te kort. Wie nog vragen of een leuke aanvulling heeft op deze lijst, mag ons altijd contacteren via onze contactpagina. Benieuwd wat het kostenplaatje voor een reis naar Malta is? Kijk dan zeker eens naar ons blog bericht met het budget voor Malta. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles