Travel Reasons logo
Malta

Is Malta een duur land?

Is Malta een

Duur land?

“Is Malta een duur land?” Is een vraag die wij na onze reis naar Malta regelmatig krijgen. We willen je dan ook in dit blogbericht graag een antwoord geven op deze vraag. We kunnen over het algemeen wel stellen dat de prijzen in Malta vergelijkbaar zijn met deze in het zuiden van Italië

Wat kost vervoer in Malta?

Voor vervoer moet je in Malta niet veel budget voorzien. Zo kan je de hoofdstad Valletta bijna volledig te voet verkennen. Wie gebruik wil maken van het busnetwerk zal hiervoor een ticketprijs van €1,30 per dag betalen. Je kan deze tickets kopen bij het opstappen van de bus. Een auto huren kan dan weer vanaf €15 per dag. Er zijn ook goedkopere opties maar deze zijn vaak niet in orde met de verzekering. Naar onze mening heb je in Malta geen (huur)auto nodig aangezien het eiland niet zo groot is en alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn.  Wie wil eilandhoppen naar het eiland Gozo betaalt €4,50 voor een retourticket met de ferry. 

Daarnaast kan je ook gebruik maken van Bolt. Deze applicatie biedt dezelfde diensten aan als Uber. Je mag dan ook zeer vergelijkbare prijzen verwachten. Zo betaalden wij voor een rit van 25 minuten 13 euro. Een duurdere optie maar wel gemakkelijk als je van de luchthaven naar je hotel moet. 

Is Malta een duur land?
Budget voor Malta

Wat kost een Accommodatie in Malta?

Of Malta een duur land is wordt natuurlijk mee bepaald door de accommodatie. En het grootse deel van je budget zal daar naartoe gaan. De prijs voor een hotel is doorgaans afhankelijk van het seizoen maar je kan gemiddeld genomen al een deftige hotelkamer vinden vanaf 35 euro per nacht. Al kan dit in sommige periodes wel oplopen naar een kostprijs van 60 tot zelfs 80 euro per nacht. De hotels in het centrum van Valletta kunnen tot enkele honderden euro’s per nacht oplopen. Maar aangezien het vervoer zeer goedkoop is, is een hotel in het centrum niet nodig. 

Een goedkopere optie is het gebruik van Airbnb. Waar je voor €25 per nacht al een prima kamer kan boeken. Het enige nadeel aan deze applicatie is het aanbod. Dit is namelijk eerder beperkt en kleiner dan in andere Europese landen. 

Wat kost eten in Malta?

Eten en drinken in Malta maak je natuurlijk zo duur als je zelf wil maar over het algemeen zijn de prijzen vergelijkbaar met deze van andere mediterrane landen. Zo kan je als budgetreiziger met een budget van €20 per dag zeker rondkomen. Voor de normale reizigers zoals wij, die ook wel houden van een lekker drankje bij het eten, mag je rekenen op een budget van €35 per dag. Deze prijs is afhankelijk van je hotel. Als je namelijk al ontbijt inclusief hebt zal deze prijs natuurlijk minder zijn. De gemiddelde prijs voor een maaltijd in een goedkoper restaurant ligt rond de €15.

Wat kosten de uitstapjes in Malta?

Uitstapjes in Malta zijn helaas wel aan de hoge kant. Zo betaal je al gemakkelijk €5 euro inkom voor minder bekende bezienswaardigheden en €10 voor de bekendere bezienswaardigheden. Anderzijds is de gemiddelde prijs op Get Your Guide voor een excursie maar €25, wat zeer laag is in vergelijking met andere Europese landen. Wij vinden bij een bezoek van een week  een budget van gemiddeld 20 euro per dag een zeer aanvaardbaar budget.

Malta deur straatbeeld
Straten van Malta

Extra's

De prijzen van souvenirs in Malta zijn verrassend laag. Zo kan je een populair ridderbeeldje van ongeveer 20 centimeter al kopen voor €5. Dit is in andere toeristische regio’s wel al eens anders. Veel mogelijkheden om te shoppen heb je in Malta niet. Maar waar dit wel kan zijn de prijzen zeer vergelijkbaar met deze in heel Europa. Vooral de aanwezigheid van de grote ketens is hier de reden van. 

Fooien in Malta zijn niet verplicht maar worden wel verwacht. 10 procent in restaurants en naar boven afronden bij taxichauffeurs is een vaak gebruikte marge. 

Budget voor een week Malta

Hieronder geven we graag een overzicht van ons budget voor een week Malta. Dit budget is berekend per persoon bij een reis van twee personen. Wanneer je alleen reist zal de prijs voor accommodatie per persoon hoger liggen. 

  • Accommodatie = €210
  • Eten en drinken = €240
  • Vervoer = €15
  • Uitstapjes = €140
  • Extra’s = €10

 

  • Totaal : €605

Betalen in Malta

Betalen in Malta kan gewoon met de Euro. Je kan dan ook overal cash afhalen met je bankkaart. Al dient deze wel geactiveerd te zijn voor buitenlandse betalingen. Dit kan snel in de applicatie van je bank. Al is geld afhalen niet echt nodig. Je kan namelijk bijna zo goed als overal met de kaart of creditkaart betalen. 

Is malta een duur land? Onze Mening

Naar onze mening is Malta geen duur land maar ook zeker geen goedkoop land. De prijzen zijn zeer vergelijkbaar met alle andere landen in het zuiden van Europa. Anderzijds is de waarde die je voor dit geld terug krijgt wel groter dan in andere landen. De kostprijs zou dus geen reden mogen zijn om niet naar dit prachtige land af te reizen. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles