Travel Reasons logo
Frankrijk

21bezienswaardigheden in Parijs

Bezienswaardigheden

In Parijs

Parijs, de stad van de liefde en vooral ook de hoofdstad van Frankrijk, is voor velen de ideale citytrip. Je hebt hier namelijk heel wat musea, romantische plekjes en uitstekende restaurants. Om je een goed beeld te geven van deze mooie stad sommen we de bezienswaardigheden van Parijs op. Al deze bezienswaardigheden in Parijs zijn naar onze mening in 3 tot 5 dagen te doen. Afhankelijk van de tijd die je in elk museum spendeert. 

1 Eifel toren

Het monument en symbool van Parijs is ongetwijfeld de Eiffeltoren. Een bezoek aan dit monument mag dan ook absoluut niet ontbreken bij een citytrip aan Parijs. Je kan zoals de meeste mensen de Eiffeltoren het best bekijken vanuit de tuinen van Jardins du Trocadéro (volledig gratis te bezoeken) of je kan ook naar de top van de Eiffeltoren. De prijs hiervoor begint bij 17 euro per persoon. Elke avond (winter om 21:00 uur en zomer om 22:00 uur) is er ook elke 3 minuten een lichtshow waarbij de Eiffeltoren in kleur wordt gezet. 

Eifeltoren Sigrid
Bezienswaardigheden in Parijs

2 Louvre

Het bekendste en ook grootste museum van Parijs (72.735 m²) is het Louvre Museum. Je kan hier zowel Westerse schilderkunsten als Egyptische oudheden bezichtigen maar ook beeldhouwwerken, grafische kunst, Griekse kunst en de kunst van de Islam terugvinden. Al is het Louvre vooral bekend door het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre is relatief goedkoop in vergelijking met andere musea in de wereld. Zo betaal je maar 17 euro per persoon en mag iedereen onder de 25 jaar en wonend in Europa zelfs gratis binnen. Wat voor 35.000 tentoongestelde werken zeer goedkoop is. Je hebt minstens een volledige dag nodig om alles gezien te hebben. 

3 Champs-elysees

Er zijn in de geschiedenis al heel wat liedjes gemaakt over de Avenue des Champs-Élysées en dat is niet zo heel verwonderlijk. Want in deze prestigieuze straat kan je heel wat luxueuze winkels en merken terugvinden. Met Louis Vuitton als absoluut hoogtepunt. En hoewel je in deze straat een zeer mooi beeld hebt op de Arc de Triomphe is dit naar onze mening één van de mindere bezienswaardigheden in Parijs. De hoofdreden daarvoor is de drukte van de auto’s en de vele toeristen. Voor wie veel geld heeft en kan shoppen in de duurdere winkels is dit misschien anders. 

4 Arc de Triomphe

Op één van de drukste kruispunten van Parijs en op het einde van de Champs-Élysées kan je de Arc de Triomphe terugvinden. Dit gebouw uit 1806 is met zijn 50 meter hoog de op één na grootste triomfboog van de wereld. Je kan dit gebouw dan ook bezoeken en zo één van de mooiste panorama’s over de stad verkrijgen. De inkomprijs voor de Arc de Triomphe  is 13 euro per persoon. Elke dag om 18:30 wordt er onder deze triomfboog ook de eeuwige vlam aangestoken ter ere van allen gesneuvelde onbekende soldaten in de eerste en tweede wereldoorlog. 

Louvre in Parijs
Bezienswaardiheden Parijs

5 Centre Pompidou

Centre Pompidou is misschien wel ons favoriete museum in Parijs. Dit museum met moderne kunst heeft dan ook een vaste tentoonstelling waar je onder meer werken van Andy Warhol, Yves Klein en Frida Kahlo kan terugvinden. Daarnaast heb je hier ook nog eens 4 galeries waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Wie Centre Pompidou wil bezoeken kan het museum herkennen aan zijn speciale architectuur die mede bestaat uit buizen. Een toegangsticket dat je toegang geeft tot alle tentoonstellingen (inclusief cinema) heeft een kostprijs van 14 euro. Onder de 18 jaar kan je gratis binnen. 

6 Sacre Coeur

Het hoogste punt van Parijs kan je terugvinden op de berg van Monmartre. Hier vind je namelijk de opvallende witte basiliek Sacre Coeur. Voor de basiliek, die volledig gratis te bezoeken is, moet je wel maar liefst 222 treden opklimmen. Hoewel deze basiliek heel mooi oogt, maak je deze klim vooral voor het panorama over een groot deel van Parijs. Er zijn dan ook zeer veel toeristen die na deze beklimming op het grasveld genieten van het uitzicht. Anderen vereeuwigen hun liefde dan weer met een hangslot aan de omheining van de basiliek. Wie niet goed te been is, kan hier ook gebruik maken van de lift. De kostprijs komt neer op 7 euro per persoon. 

7 Rondvaart over de seine

Een uitstekende manier om alle bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken is via een boottocht op de Seine. De boottocht brengt je niet alleen langs hoogtepunten als de Eiffeltoren en de Notre Dame, het is bovendien ook nog eens romantisch en al zeker als je deze boottocht bij zonsondergang maakt. Voor een gewoon ticket voor een uur op de Seine betaal je 15 euro. Wil je het wat exclusiever en romantischer? Dan kan je er er ook een glaasje champagne bij boeken. Je betaalt dan 10 euro per persoon extra. 

Slot hangen in Parijs

8 Galeries Lafayette Haussmann

Voor de shopaholics onder ons is één adres: Galeries Lafayette Haussmann. Dit shoppingcenter met een art-nouveaukoepel in staal en glas is niet alleen prachtig maar heeft daarnaast maar liefst 280 winkels verspreid over 6 verdiepingen. Je kan hier zowel verschillende kledingmerken als beauty-producten en juwelen terugvinden. Ook op het dak van dit shoppingcenter heb je een zeer mooi uitzicht over de stad. Je kan er bij goed ook eten in het restaurant. Dat de ingang van dit gebouw vlak aan een metro gelegen is, is alleen maar een voordeel. 

9 Musée d'Orsay

Dit oude omgebouwde treinstation is misschien niet het grootste museum van Parijs, toch is een bezoek aan dit museum een echte aanrader. Zo kan je hier werken vinden van grote kunstenaars als Monet en Van Gogh. Wie Musée d’Orsay met een verzameling impressionistische werken wil bezoeken, betaalt hiervoor 16 euro per persoon. Op donderdag na 18 uur betaal je maar 12 euro per persoon. 

10 Notre-Dame

De Notre-Dame was voor de brand in 2019 absoluut één van de bezienswaardigheden in Parijs die je moest gezien hebben. De dag van vandaag kan je deze unieke kathedraal helaas niet meer bezoeken door de heropbouw. Al kan je nog altijd even passeren langs de twee mooie torens die nog overeind staan. Een aanrader is om dit in de ochtend te doen en dit te combineren met een ontbijt in één van de mooiste ontbijtplekjes van Parijs (La Crème de Paris Notre-Dame). Vanuit deze brasserie heb je ook een uitstekend zicht op de Notre-Dame. 

11 Le Marais

De wijk Le Marais wordt door vele insiders gezien als één van de hotspots in Parijs. Je kan hier namelijk heel wat mooie winkeltjes en bars terugvinden. Een uiterst geschikte plek voor wie op zoek is naar wat romantiek. Bovendien kan je hier ook Joodse invloeden terugvinden aangezien dit vroeger de Joodse wijk was. Een leuke plek om even tot rust te komen in deze wijk is Place des Vosges. 

Shoppen in Parijs
La Crème de Paris Notre-Dame

12 Moulin Rouge

De Moulin Rouge is het bekendste cabarettheater in wereld dat gekenmerkt is door zijn extravagante voorstellingen waarbij burlesque centraal staat. Al is een voorstelling in de Moulin Rouge meer dan alleen dans. Het is een volledige show waarbij drama, dans en muziek een belangrijke plaats krijgen. Een ticket kan je vinden vanaf 110 euro (drank en diner inbegrepen). De Moulin Rouge kan je ook effectief herkennen aan zijn rode molen die op het dak van het gebouw staat. 

13 Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris

Eén van de goedkoopste activiteiten in Parijs in ongetwijfeld het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. De vaste tentoonstelling is namelijk volledig gratis te bezoeken. En deze tentoonstelling is naar onze mening zeker de moeite. Zo zijn er zelfs enkele werken van Picasso te bewonderen. De tijdelijke exposities zijn wel betalend en kunnen afhankelijk van de expositie duurder zijn. Dit museum bevindt zich vlak aan de Seine en op wandelafstand van de Eiffeltoren. 

14 Opéra Garnier

Opéra Garnier, dat al dateert uit het jaar 1861, is één van de indrukwekkendste gebouwen in Parijs. En niet alleen langs de buitenkant want ook de binnenkant is prachtig met afwerking in bladgoud en marmer. Naast de mooie voorstellingen die hier gegeven worden, kan je hier ook een een rondleiding krijgen zonder dat er een show is. De prijs voor zo’n rondleiding begint bij 14 euro voor een self-guided tour

15 Jardin des Tuileries

Nog een goedkope activiteit in Parijs is een bezoek aan Jardin des Tuileries. Dit is een prachtig aangelegd park in het centrum van de stad, tussen het Louvre en Place de la Concorde. Dit park is met zijn geometrische bloemperken en mooie fonteinen  de ideale plek om tot rust te komen in de drukke stad. Zo kan je plaatsnemen op één van de stoeltjes die rond de grote fontein in het midden van park staan.

Moulin Rouge

16 Cimetière du Père-Lachaise

Als je aan de bezienswaardigheden van Parijs denkt, dan kom je waarschijnlijk niet meteen uit bij een begraafplaats. Toch is Cimetière du Père-Lachaise één van de dingen die een bezoekje waard zijn. De mooie architectuur in combinatie met de beplanting maken van deze rustplaats namelijk een zeer mooie plek. Daarnaast zijn hier ook enkele beroemdheden zoals Édith Piaf, Henri Salvador en Jim Morrison begraven. Deze begraafplaats trekt jaarlijk 3 miljoen toeristen aan. 

17 Petit Palais

Hoewel de naam Petit Palais doet vermoeden dat dit paleis niet zo groot is, is het tegendeel waar. Dit mooie paleis waar een museum in gevestigd is, werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. De dag van vandaag kan je dit museum gratis bezoeken en genieten van de prachtige architectuur. Vooral de mooi beschilderde plafonds en kleurrijke tuin alleen al zijn een bezoekje waard. Wie een gids wil betaalt hier 7 euro per persoon voor. Wat naar onze mening in dit museum niet echt nodig is. De grote broer (Grand Palais) aan de overkant van dit museum is momenteel gesloten. 

18 Place de la Concorde

Bij een citytrip aan Parijs zal je bijna altijd automatisch een keer op Place de la Concorde komen. Dit historische plein is dan ook centraal gelegen in de stad. Je kan dit plein herkennen door een obelisk in het midden van plein. Deze obelisk die geschonken werd door Egypte, is één van de drie zogenoemde Naalden van Cleopatra. Daarnaast staat er op elke hoek van dit plein (8 hoeken) een beeld dat verwijst naar de grote steden in Frankrijk. 

Bezienswaardigheden Parijs - Petit Paleis

19 De Grote Moskee van Parijs

De Grote Moskee van Parijs (Grand Mosque de Paris) is misschien wel één van de meest unieke uitstapjes om te doen in Parijs. Je verwacht dit niet te zien in Parijs. Zowel de kleurrijke betegeling als de binnentuin van de moskee is schitterend. Vooral in het voorjaar als de blauweregen in bloei staat kom je in een klein paradijs terecht. De moskee is misschien wel wat afgelegen van alle andere toeristische trekpleisters maar dat zou je niet mogen tegenhouden. De inkomprijs bedraagt dan ook maar 3 euro per persoon. 

20 Tuinen van Versailles

De tuinen van Versailes liggen dan misschien niet in Parijs zelf, toch is een uitstap een echte aanrader. Want deze tuin die al dateert van de 18de eeuw is niet alleen de grooste tuin ter wereld maar ook een waar kunstwerk. Je kan hier naast de vele beplantingen ook heel wat fonteinen, beeldhouwwerken en talloze buxus bezichtigen. Daarnaast is ook de wintertuin en het kasteel van Versailles een bezoek waard. Wie alles wil bezoeken betaalt 20 euro per persoon. Wie ook naar de speciale fonteinshows wil kijken betaalt 27 euro. Let wel op! Deze shows zijn niet elke dag te bekijken. Bezoek de website voor meer informatie. 

21 Disneyland Paris

Ook een uitstap naar Disneyland behoort tot de mogelijkheden in Parijs. Ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen die op zoek zijn naar een goede balans tussen een educatieve uitstap in Parijs en ontspanning voor de kinderen. Het enige nadeel van een uitstap naar dit pretpark is de kostprijs. Deze begint namelijk bij 58 euro per persoon voor 1 dag. Je hebt dan deze keuze tussen het Disneyland Park en de Universal Studios. Naar onze mening is Disneyland ideaal met kinderen tot 12 jaar en de Universal Studios ideaal voor iets oudere kinderen. Het is zo één van die bezienswaardigheden in Parijs die elk kind zal bijblijven. 

Straten Parijs
Notre Dame

Vervoer in Parijs

Metro en Bus

De gemakkelijkste manier om de verschillende bezienswaardigheden in Parijs te ontdekken is via het metro- en busnetwerk. Je kan dan ook in elk metrostation een dagkaart aankopen waarmee je elke bus, metro en zelfs tram mee kan nemen. Deze kaart komt op 17 euro per dag. Bij het selecteren van de zones heb je genoeg aan zone 1 tot 3 om overal te komen. Wie maar één of twee keer de metro gaat gebruiken kan beter een ticket voor één rit kopen van 2 euro. 

Elektrische step

Een ander leuk vervoersmiddel is de elektrische step of fiets. Deze kan je van verschillende maatschappijen huren voor een maximumprijs van 30 cent per minuut. Het enige wat je moet doen is de applicatie downloaden van de step die je ziet staan, betalingsgegevens ingeven, scannen en vertrekken. Een iets duurdere manier van jezelf verplaatsen, maar wel heel leuk. 

Paris Pass

Wanneer je veel bezienswaardigheden en musea wil bezoeken in Parijs, dan kan je het beste een Paris Pass aankopen. Je krijgt dan niet alleen toegang tot bijna alle musea en top-attracties, maar je kan ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Een pas voor 2 dagen kost je 124 euro. Al wordt de pas vooral interessant als je meerdere dagen blijft. Zo is de kostprijs van een 6-dagenpas  maar 199 euro per persoon. Interessant als je weet dat je toegang hebt tot meer dan 80 attracties. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Frankrijk

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles