Travel Reasons logo

Frankrijk

Beleef de magie van Disneyland Parijs – Weekendje weg

De magie van

Disneyland Parijs

Als er een plek op aarde is waar je nog echt magie kan beleven, is het zonder twijfel Disneyland Parijs in Frankrijk. Het is niet enkel het perfecte weekendje weg voor jonge gezinnen, maar ook op latere leeftijd kan je zo genieten van dat weekend nostalgie tussen al je favoriete Disney-figuren en -prinsessen. Wil jij ook terug gekatapulteerd worden naar je kindertijd? Lees dan hier waarom je nog een keertje naar Disneyland Parijs moet. Met of zonder kinderen. Beiden is helemaal oké!

Weekendje weg

Disneyland Parijs is perfect voor een weekendje weg dichtbij huis. Op zo’n drie uur rijden van Brussel, of iets korter met de trein, ben je al in Disneyland. Niet zo ver dus voor een magisch weekend. Als jong gezin is dit een perfecte uitstap. Een heel unieke ervaring voor de kids. Maar ook als koppel kan dit een romantische uitstap zijn. Wij namen ons kleine nichtje van veertien jaar mee en het was voor haar en voor ons een onvergetelijke ervaring! Een enkele dag naar het park komen kan ook, maar gezien de wachttijden is het aangeraden om voor meerdere dagen te kiezen zodat je zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park op je gemak kan bezoeken. Beide parken kan je samen of apart boeken. Wij raden aan om beide parken te bezoeken. Ze zijn ieder uniek op hun manier.

Pretpark Frankrijk

Toegangsticket

Disneyland Parijs

Een toegangsticket voor Disneyland is niet goedkoop. Dat maakt het ook een eerder uitzonderlijke uitstap waar jij en je kinderen nog lang over zullen spreken. Zelf hadden wij die ervaring ook toen we in onze kinderjaren ooit eens naar Disneyland gingen. We konden niet ophouden met praten over het park en de unieke attracties. Mede daarom vinden we het de moeite om er minstens een keer in je leven naartoe te gaan. Voor sommigen is het zelfs een jaarlijkse uitstap geworden of maken ze er een sport van om alle Disneyparken ter wereld te bezoeken. Een mooie hobby!

Overnachting

Een bezoek aan Disneyland is niet compleet zonder een overnachting in een Disneyhotel. Logeren vlakbij het park zodat je als eerste binnen kan, is een must en het geeft een ontspannen gevoel. Voor deze trip hadden wij nog niet in dergelijk hotel gelogeerd en dat maakte het nu eens zo bijzonder. Als kind droomden we hier al van en zelfs op latere leeftijd is het een fijne ervaring. Toegegeven, sommige hotels zijn aan vervanging of renovatie toe, maar zelfs dat maakt dat je nostalgisch wordt bij het slapen in een van de Disneyhotels. En het uitgebreide ontbijtbuffet is perfect voor een dag boordevol energie.

Sfeer en gezelligheid

Buiten de waanzinnig mooie en leuke attracties, is Disneyland een beleving op zich. De sfeer is nergens anders ter wereld te vinden. Het hoogtepunt voor ons was zonder twijfel de Disneyparade en het vuurwerk ‘s avonds. De Disneyparade is er elke dag en bevat jouw favoriete Disneyliedjes en -figuren. Hier kan je helemaal op los gaan! Het vuurwerk is spectaculair, gezellig en buitengewoon bijzonder. Dit maak je maar een keer -of meerdere keren als je geluk hebt- mee en daarom moet je hier dus naar gaan kijken. Wij waren toevallig op 14 juli in Parijs en kregen, omwille van de Franse nationale feestdag, dubbel vuurwerk en ook dubbel zo spectaculair. Een aanrader! Tip: Het was er zelfs niet drukker dan op een andere dag. Zeker de moeite dus om in overweging te nemen bij je boeking.

Hotel Disneyland Parijs
Mickey Mouse

Entertainment in Disneyland

Als er iets is waarvoor je op latere leeftijd ook nog eens naar Disneyland moet, zijn het wel de talrijke shows. Deze live-optredens zijn steeds uniek en tot in de puntjes in orde. Ga er dus zeker een of meerdere bekijken! Wij hadden de eer om naar de nieuwste show van The Lion King te gaan kijken en die bracht ons regelrecht terug naar onze kindertijd. Heerlijk! Met liedjes als Can you feel the love tonight en Hakuna Matata kan je niet anders dan meezingen. En ook de acrobatie en dans waren werkelijk prachtig. Daarbuiten vind je nog ontelbaar veel (live) entertainment zoals bijvoorbeeld Meet & Greets, concerten, parades en zo veel meer.

Balans

Wij zijn meestal niet echt te vinden voor pretparken maar Disneyland is zoveel meer. Het is een belevenis. De wachttijden kunnen wel enorm oplopen en dat is wellicht het enige mindere punt dat we over onze ervaring kunnen zeggen. De balans na een driedaagse in Disneyland is voor ons dus zeker positief. Drie dagen is ook ideaal. Zo kan je op je gemak beide parken bezoeken, je favoriete attracties allemaal doen en ook enkele shows meepikken. Disneyland brengt magie tot leven.

Attractie
Show in Pretpark

Ben jij al in Disneyland Parijs

geweest?

Ben jij vroeger als kind, of nu als volwassene, al eens in Disneyland Parijs geweest? Wat vond jij het leukste aan het park? Laat het weten in de comments.

Heb jij nog niet de kans gehad om naar Disneyland te gaan? Dan heb je nu geen excuses meer. Boek je verblijf hier met korting tot 26 september en geniet mee van de magie die Disneyland te bieden heeft.