Travel Reasons logo

Frankrijk

Vakantie Normandië – De mooiste plekjes van Normandië

Vakantie Normandië

De mooiste plekjes

Een van de mooiste plekjes van Europa en maar een paar uur rijden van België? Dat is zonder twijfel Normandië. Een mooi stukje Frankrijk met een iets minder rooskleurig verleden. Een historisch indrukwekkende plek maar misschien nog indrukwekkender omwille van zijn prachtige ruige natuur. Dat is hoe wij Normandië kunnen beschrijven. Vorige week waren we er voor het eerst na jaren terug en we zochten voor jou de mooiste plekjes op. En die hebben we zonder twijfel ook gevonden. Je vindt hier onze favoriete plekjes van Normandië!

Mooiste plekjes Normandië

De mooiste plekjes

van Normandië

1 Étretat

Onze absolute favoriete plek in Normandië, zijn de rotsen en kliffen van Étretat. Torenhoge krijtrotsen scheiden de bewoonde wereld met de ruige zee. De uitzichten zijn hier het hele jaar door waanzinnig en je kan er uren naar kijken. Wij gingen voor zonsopgang een van de kliffen op om geduldig te wachten op het glorie-moment wanneer de zon tevoorschijn zou komen. Het was er ijzig koud bovenop de rots maar dat vergaten we meteen van zodra we het uitzicht zagen. Zeker één van de mooiste plekjes van Normandië! Het had iets magisch om als eersten en enigen op deze imposante plek te zijn. Nadien zijn we nog een heel stuk verder gewandeld en vielen we van de ene verbazing in de andere. Achter elke bocht of klim was wel een ander prachtig uitzicht te zien. In de zomer kan je er een unieke picknick houden of op het strand liggen. In de herfst maak je er mooie wandelingen. Zeker de moeite om te bezoeken!

2 Tweede Wereldoorlog – Landingsstranden

Natuurlijk is Normandië vooral bekend omwille van de Tweede Wereldoorlog. Het grondgebied was op D-day belangrijk voor de bevrijding van West-Europa tijdens de Duitse bezetting. Hierdoor zie je lokaal heel veel verwijzingen naar die periode alsook zijn er tal van musea en evenementen die daarmee te maken hebben. Je kan er niet omheen en het is dan ook aan te raden je meer te verdiepen in dit stuk van onze geschiedenis. De invasiestranden raken ons in het bijzonder omdat Sigrid haar grootvader de landing in Normandië heeft meegemaakt. Hij is vandaag de dag 95 jaar en het lijkt voor ons onwezenlijk dat hij hier gevochten heeft. Daar kan je alleen maar respect voor hebben en hopen dat het nooit meer zo ver hoeft te komen in de toekomst.

Normandië Kustlijn
Franse Kustlijn

3 Mont Saint-Michel

Een van de bezienswaardigheden die het hoogst op ons verlanglijstje stond in Normandië, was ongetwijfeld de Mont Saint-Michel. Dit eiland met wereldberoemde abdij ligt temidden van een oase aan rust en stilte. Het is omgeven door water en verbonden met het vasteland door een brug. Het toont heel sprookjesachtig en surreëel. Tijdens laagtij kan je rond het eiland wandelen. Dit probeerden wij ook maar zakten vaak weg in de omliggende modder. Regenlaarzen zijn aan te raden! Wees ook voorbereid op enorme windstoten. Tijdens het maken van onze foto’s deed Sigrid haar jas uit en die waaide ver weg in de omliggende modderpoel. Resultaat: Zowel Sigrid als haar jas onder de modder. We hebben er wel hard om kunnen lachen.

4 Honfleur

Normandië staat ook bekend als paradijs voor schilders en andere kunstenaars. Honfleur is één van de steden die diende als inspiratiebron van bekende Franse schilders waaronder Monet. Het is niet verwonderlijk dat dit voor velen een inspirerende plek is. De kleine haven, omringd met charmante Franse huizen, maakt een prachtig beeld waar je even stil van wordt. Vooral als de zon dreigt weg te zakken, is het landschap hier enorm kunstzinnig. Overdag kan je hier lekker eten en gezellig door de straten met winkels lopen. Een must visit als je in Normandië bent.

Le Havre Frankrijk

5 Le Havre

Wij logeerden tijdens ons verblijf in Normandië in de stad Le Havre. Deze grote havenstad is niet meteen de mooiste plek in Normandië maar wel een heel belangrijke voor de economie en het toerisme van Frankrijk. Je kan hier ook een aantal top-restaurants vinden. En eten is zonder twijfel een van de activiteiten waar je van kan genieten in Normandië. Je mag je verwachten aan een verfijnde keuken met veel visgerechten. Le Havre is dus zeker de moeite als je van lekker eten houdt en ook graag gaat shoppen. Aan winkels en restaurants geen gebrek hier! Logeertip: Hotel Nomad die ecologisch verantwoorde decoratie heeft en zelfvoorzienend is met water en elektriciteit. Dit soort hotels maakt het verschil om tot een betere wereld te komen.

Mooiste plekjes Normandië

Wij zijn vier dagen in Normandië geweest en dat was voldoende om deze adembenemende plekken te bezoeken. Natuurlijk zijn er nog verschillende andere mooie plekjes in Normandië te vinden en daar zal je wel iets meer tijd voor moeten nemen. De hele kustlijn is indrukwekkend en er zijn zo veel verschillende charmante steden waaronder bijvoorbeeld Rouen en Lisieux. Genoeg te doen om er een fijne vakantie te beleven!

Ben jij al in Normandië geweest? Wat is jouw favoriete plek en wat zijn volgens jouw de mooiste plekjes van Normandië? Laat het ons weten in de comments, op Facebook of op Instagram.