Travel Reasons logo
Reistips

5 Tips om vermoeidheid op reis te vermijden

Omdat wij momenteel een lange reis doorheen Mexico en Amerika maken, geven we vandaag 5 tips om vermoeidheid op reis te vermijden. Lang reizen kan vermoeiend zijn en zeker als je een hele doorreis van een aantal maanden maakt, zoals wij.  Nu geven we je graag 5 gouden tips die je zo kan toepassen om minder vermoeid te reizen. Minder vermoeidheid, is meer plezier

Vermoeidheid op reis vermijden

1 niet te veel plannen

Probeer niet te veel te zien op een korte tijd. Plan je dagen niet te vol, want je kan dan misschien wel veel zien maar dit hou je niet lang vol. Het is beter om minder te zien in een goede toestand dan heel veel, maar alles niet intensief kunnen beleven door de vermoeidheid. Zo hadden wij een week de tijd om de Nationale Parken in Amerika te zien. Als we dit hadden gewild, hadden we deze allemaal kunnen zien. Alleen waren we dan continu onderweg geweest en konden we nergens echt rust vinden en bijgevolg niet echt genieten van deze wondermooie natuur. Nu hebben we maar twee parken gezien, maar hier hebben we wel heel hard van genoten! Als je te veel in één keer wil zien, loop je de kans om niet meer te kunnen genieten en dat is zonde.

2 Langer op één plaats

Eigenlijk sluit deze tip wat aan bij onze eerste tip tegen vermoeidheid op reis. Blijf wat langer op één locatie en kom tot rust. Zo waren wij na één maand reizen doorheen Mexico doodop en waren wij heel blij dat we tien dagen tot rust konden komen in Sayulita. Een rustige en kleine plaats in Mexico waar de tijd er niet toe doet en waar je gewoon kan genieten van zon, zee en strand. Veel nieuwe dingen zijn we daar niet tegengekomen, maar tot rust komen is daar zeker gelukt. En die energie hadden we ook nodig voor Amerika.

vermoeidheid op reis
Bar in Sayulita

3 Verwen jezelf

Jezelf verwennen is ook een goede manier om tot rust te komen en zo vermoeidheid te vermijden. Ga eens lekker eten of ga naar een leuke voorstelling kijken. Of ga zoals ons naar een wellness of laat je eens masseren. Zelfs naar de kapper gaan, kan al eens ontspannend zijn. Ook een iets duurder en luxueuzer hotel nemen, kan af en toe zeker geen kwaad. Meer nog, wij raden dit zelfs aan. Want hoe handig en goedkoop een airbnb is, in een hotel kom je pas echt tot rust. En zeker als er een zwembad of saunater beschikking is. Akkoord, dit alles is niet echt budgetreizen, maar het zorgt er wel voor dat je meestal langer kan reizen omdat je tijdig je energie weer kan opladen. Ben je op zoek naar een goedkoop hotel? Kijk dan zeker eens bij onze tips om dit goedkoper te boeken.

4 Rustdag

Wat wij vaak doen, is een vaste rustdag in de week inlassen. Dit is een dag dat je compleet niets doet. Of juist waar je zin in hebt, als het maar rustig is. Het belangrijkste van zo’n dag is dat jij je er ook aan houdt. Een lichaam heeft dit nu eenmaal nodig. In tegenstelling tot wat velen denken, kan reizen kan soms belastend en vermoeiend zijn. Lang reizen is niet hetzelfde als op vakantie gaan. Bij lang reizen put je jouw lichaam vaker uit in plaats van dat je jouw energie weer oplaadt. Daarom nemen wij zelf één dag per week rust. Dit is een goede tip als je langer dan twee weken denkt te reizen. Als je minder lang reist, kan één rustdag wel voldoende zijn. 

5 Routine

De laatste tip tegen vermoeidheid op reis, is er eentje waar wij het zelf soms moeilijk mee hebben, namelijk routine. Als er routine in je leven (en ook op reis!) is, hoeft je lichaam zich niet continu aan te passenen zo kan je vermoeidheid vermijden. Het is beter om bijvoorbeeld elke dag op tijd te gaan slapen en op hetzelfde uur op te staan. Wij leven graag ‘s avonds en slapen graag iets langer uit, waardoor het soms per dag wel eens verschilt wanneer we opstaan of gaan slapen. Ook elke dag rond hetzelfde uur eten, lukt ons niet goed. Toch is het beter om dit tijdens lange reizen in het oog te houden omdat het je energie kan beïnvloeden. Probeer je tijdens je lange reis dus aan (een paar) gewoontes te houden.

Vermoeidheid op reis

Dit waren onze 5 tips om vermoeidheid op reis te vermijden. Deze tips waren vooral bedoeld voor op reis. In het dagelijkse leven zijn er uiteraard nog meer tips die je kan toepassen om vermoeidheid tegen te gaan. Moesten jullie nog andere tips hebben, dan horen we die graag in de comments of op onzeFacebookpagina.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Reistips

5 Tips die je zeker moet doen om duurzamer te reizen

5 handige websites om zelf je zomervakantie te boeken

5 Tips voor wie op wereldreis wil

Geld verdienen tijdens het reizen – Onze 11 tips

7 tips om op reis geld te besparen

Wat kost een wereldreis? – Een unieke inkijk in het kostenplaatje

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles