Travel Reasons logo

Vliegtickets

6 Tips om in het najaar goedkoper naar de zon te vliegen

Goedkoper naar

De zon

De zomer is helaas voorbij en dat betekent dat de herfst en de winter er stilaan aan zitten te komen. Geen paniek, ook in de winter kan je gemakkelijk en goedkoop naar de zon vliegen. Wij geven je 6 tips om goedkoper naar de zon te vliegen in het najaar.

1 Aanbiedingen

Op de websites van reismaatschappijen zoals TUI, Corendon, etc. kan je het hele jaar door aanbiedingen naar de zon vinden. In het najaar zijn deze aanbiedingen meestal nog meer de moeite. Je kan deze best in het oog houden. Je kan op deze websites niet alleen ‘volledige pakketten’ kiezen maar ook enkel je hotel en vliegticket. Met Ryanair zal je niet ver vliegen, dus ook niet veel zon op je bestemming hebben in het najaar, maar met Thomas Cook vlieg je bijvoorbeeld wel naar exotischebestemmingen. Je kan op hun website je ticket naar de zon kopen. En dat kan extra voordelig naar bijvoorbeeld Thailand, Malediven of Dominicaanse Républiek.

2 Andere websites

Buiten de bekende websites van reismaatschappijen, zijn er nog tal van andere websites die reizen voor jou goedkoper kunnen maken. Zo zijn er websites die speciaal voor jou de beste deals van het moment opzoeken. Eén van onze eigen favorieten is de website TravelUnlimited. Deze website doorzoekt alle websites van vliegmaatschappijen om voor jou de goedkoopste vliegtickets op te lijsten. Hier staan ook steeds mooie zonvakanties bij. Een aanrader! Buiten deze website zijn er nog websites die je kan raadplegen om deals te vinden.

3 Zelf tickets scoren

Hoewel er veel aanbiedingen te vinden zijn voor een winterzonvakantie op de bekende websites van reismaatschappijen, kan je best je winterzonvakantie zelf plannen. Dit zal in de meeste gevallen veel goedkoper uitkomen. Heb je altijd al gedroomd van een vakantie naar Zuid-Afrika, Mexico of Bali? Je kan online zelf zoeken naar vliegtickets. Om deze het goedkoopste te vinden, zouden we aanraden om websites zoals Skyscanner en Cheaptickets te gebruiken. Hier kan je een prijsalarm instellen om zo je vlucht te boeken wanneer die het goedkoopste is.

goedkoper naar de zon
Zuid-Afrika vliegtickets

4 Herfstperiode

De zomervakantie (juni tot en met september) zijn doorgaans meestal de duurste maanden om op reis te gaan. Het is dus zonder twijfel al goedkoper om buiten dit seizoen te reizen, maar nog goedkoper wordt het in de herfstperiode. Sommige (exotische) bestemmingen zijn net razend populair in de winter. Denk maar aan bijvoorbeeld Mexico of Dominicaanse Républiek. Net omdat in het najaar, en vooral in de winter, het weer daar uitstekend is. Het is er niet zo heet als in de zomer, maar toch een stuk warmer als bij ons. Een vakantie naar (heel) verre landen is dus in de winter niet altijd goedkoper.

5 Bestemming

Hoe goedkoop je winterzonvakantie is, hangt ook af van je bestemming. Populaire zonvakanties zijn uiteraard duurder dan minder bekende bestemmingen. Zo kan je beter vliegtickets zoeken naar minder populaire bestemmingen. Dit kan bijvoorbeeld Brazilië, Senegal of Menorca zijn. Heel populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Thailand, Ibiza, Gran Canaria en Griekenland. Deze zijn dus wellicht ook duurder (in vliegtickets). Dus ja de bestemming kan er voor zorgen dat je goedkoper naar de zon kan reizen.

6 Verblijf

Tot slot kan je het verblijf op je winterzonvakantie ook goedkoper maken door het los van je vlucht te boeken. Wij kijken meestal op websites als Airbnb en Booking om ons verblijf vast te leggen. Websites zoals Hotwire kunnen ook helpen om een goedkoop verblijf te regelen. Bij deze website weet je niet op voorhand in welk hotel je zal verblijven, maar je kan wel ‘eisen‘ stellen. Het is dus een verrassing waar je zal overnachten, tot het moment dat je geboekt en betaald hebt, maar meestal krijg je meer voor je geld. De hotels die er op staan hebben telkens een goede recensie gehad. Dit is dus ook volledig betrouwbaar.

Ga jij nog weg en goedkoper naar de zon?

Ben jij van plan om in het najaar nog op vakantie te gaan naar de zon? Welke bestemming heeft jou voorkeur? En hopelijk heb je iets aan deze tips om goedkoper naar de zon te trekken. Laat het ons zeker weten via de comments of onze Facebook-pagina

Wil je graag nog last-minute op vakantie? Wij geven je de ultieme reistips om dat nog voordeliger te doen! Veel reisplezier!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles