Travel Reasons logo

Spanje

5 Redenen om Menorca als volgende reisbestemming te kiezen

Menorca

Als reisbestemming

Menorca is het tweede grootste eiland van de Balearen in Spanje. Het is kleiner dan Mallorca maar groter dan Ibiza. Samen met Formentera en nog enkele onbekendere eilandjes vormen deze eilanden de Balearen. Mallorca en Ibiza zijn uiteraard schitterende eilanden die terecht veel toeristen aantrekken en Menorca is een beetje de ‘underdog‘ van de balearen. Menorca heeft nochtans heel wat te bieden, dus die status als ‘underdog’ is volgens ons onterecht. Het is een prachtig, rustig eiland met mooie natuur en een heerlijk zuiders klimaat. De sfeer van dit Spaanse eiland heeft ons helemaal weten te charmeren. Kom hier te weten waarom je Menorca als volgende reisbestemming moet kiezen!

Adembenemende baaien

Menorca heeft ongelooflijk mooie baaien met water dat zo blauw en helder is dat het zeker uitnodigt om in te zwemmen. Je kan er tussen vissen zwemmen dus vergeet zeker je snorkel niet mee te nemen! Let wel op: het water is enorm zout dus hou je adem in en neus toe wanneer je onder water gaat. Anders kan je last krijgen van zout in je neus en keel dat leidt tot braakneigingen (zoals wij voorhadden toen wij in het water sprongen zonder nadenken!).

Port-Ciutadella
Menorca Markt

Zuiderse

temperaturen

Menorca heeft net zoals de andere eilanden van de Balearen een heerlijk mediterraans klimaat. In de zomermaanden gaat deze temperatuur van 25°C tot wel 40°C. Als je van een heerlijke zonvakantie wil genieten, kan je best je reis boeken van mei tot oktober. Dit zijn de zonnigste maanden in Menorca. De wintermaanden zijn minder zonnig.

Gezellige steden

Menorca telt een paar erg gezellige steden. Onze favoriete stad is Ciutadella. Je vindt er prachtige Spaanse architectuur, vele typische boheemse winkels, lokale (avond)markten en een adembenemende haven. Een andere stad in Menorca die we zeker kunnen aanraden is Mahon (of Máo), de hoofdstad van Menorca. Het is een drukkere stad maar toch met veel charme. Als je de kans krijgt, moet je zeker de kerk en het klooster El Carmen bezoeken. Ook de lokale markt Mercado de Pescados is de moeite. Je vindt er allerlei lokale producten en vers bereide gerechten. Wij proefden er de beste paella die we al gegeten hebben. Hou wel rekening met extreem warme temperaturen binnen in de markt.

Straatbeeld Menorca

Fijne bars en restaurants

Menorca heeft talloze leuke bars en restaurants aan het water. Het is een uitstekende plek om met een cocktail in je hand naar de ondergaande zon te kijken. Drinken en eten is er ook relatief goedkoop. Als je in de buurt van Cala Blanca verblijft, moet je zeker eens een cocktail drinken bij Moonlight Cocktail Bar. Je geniet er van de lekkerste, grootste en verse cocktails met een schitterend uitzicht over de baai. De garçons zijn er ook heel vriendelijk!

Minder toeristen

Menorca telt aanzienlijk minder toeristen dan buureilanden Mallorca en Ibiza. Hun bekendheid heeft daar zeker mee te maken. Toch is dit een groot voordeel. Je ziet immers in Menorca nog veel inwoners van het land zelf en ook de lokale markten en winkels zijn niet echt gericht op toerisme. Het maakt van het eiland de perfecte plek om tot rust te komen.

Wij kijken uit naar jouw reactie in de comments! Laat het ons ook zeker weten als je nog aanraders hebt in Menorca. Wil je graag nog meer inspiratie voor je volgende reis? Kijk eens hier.

Categories

Uitstappen

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles