Travel Reasons logo

Inspiratie

De 7 leukste citytrips met een lokale gids

De 7 Leukste

Citytrips

We hebben een website gevonden waarvan we wilden dat we hem al veel vroeger kenden. Hi,hi Guide maakt het mogelijk om overal ter wereld een lokale privé-gids te boeken die je naar de mooiste plekjes van zijn of haar stad brengt. Van Amsterdam tot Hong Kong. Wij lijsten hier de leukstecitytrips met een lokale gids op die je tevens kan boeken met een Hi,hi Guide.

1 Amsterdam

Wie is er nu nog niet eerder in mooie Amsterdam geweest? Het is volgens ons een van de leukste citytrips dichtbij huis. Je zal er wellicht al veel bezocht of gedaan hebben indien je er al eens geweest bent. Toch zou het kunnen dat je ervaring met een lokale gids je op heel op andere plekken in Amsterdam brengt en daarbij kan Hi,hi Guide je zeker helpen. Je kiest zelf je gids, afhankelijk van het uiterlijk, talent of het tarief, en gaat samen op stap door Amsterdam!

2 Rome

Rome is nog zo een erg bekende en boeiende citytrip in Italië. In een drukke stad waar er enorm veel te zien en te doen is, en zeker als je beperkt bent in tijd, is het aangeraden om met een gids op pad te gaan. Zo heb je al een eerste indruk van een stad en wellicht ook meteen alle highlights gezien. Als je zelf op pad gaat – wat perfect kan – is er toch vaak de kans dat je veel tijd verliest bij het zoeken naar verschillende plekken. En de kans om prachtige plekken te ontlopen wil je natuurlijk niet op citytrip.

leukste citytrips
Daguitstap Barcelona

3 Stockholm

Onlangs gingen we naar Stockholm en dat is het paradijs voor stadsmensen die ook houden van natuur. Op sommige momenten liepen we er een beetje verloren en hadden we graag iemand bij ons gehad die ons mee op sleeptouw nam. Iemand die ons naar de beste plekjes bracht aangezien we beperkt in tijd waren. Als we Hi,hi Guide toen al kenden hadden we er zonder twijfel een tour geboekt. Het is een boeiende stad waar er zonder twijfel veel verhalen over te vertellen zijn en die verhalen kan een lokale gids je zeker vertellen.

4 Berlijn

Berlijn wordt door iedereen geprezen als culturele citytrip. Door een lokale gids te boeken heb je niet enkel het voordeel dat deze persoon alle goede plekjes weet zijn in zijn of haar thuisstad maar kan je ook veel extra informatie te weten komen over een plek. Denk maar aan de geschiedenis of evenementen die er plaats vinden maar ook minder fijne dingen zoals criminaliteit of zaken waar je als toerist beter op let. Een citytrip met een lokale gids is hier dus zeker een fijne optie!

5 Barcelona

Een van de leukste en meest veelzijdige citytrips in Europa is voor ons Barcelona. We zijn er al een aantal keer geweest, steeds zonder gids. De volgende keer dat we gaan zou het een unieke ervaring zijn om een lokale gids te boeken. Zo zien we misschien nog meer van de stad en hebben we meer kans om de minder toeristische plekken te spotten. Want je kan ook zelf aanbrengen wat je wel of niet wil bezoeken. Dat maakt een tour met een Hi,hi Guide alles behalve standaard en elke tour is uniek en op maat gemaakt. De gids stelt namelijk een programma op basis van jouw voorkeuren op.

6 Moskou

In steden als Moskou kan je al een lokale gids boeken vanaf 10 euro/uur wat veel goedkoper is dan een gids ter plekke huren. Vaak zijn de gidsen op Hi,hi Guide jongeren die een centje willen bijverdienen. En dat is nog een extra voordeel voor jou: Je kan er echt heel fijne mensen ontmoeten. En in bepaalde steden zal je je veel veiliger voelen als je op stap bent met een lokale gids. Zij weten immers waar je wel of niet moet komen en spreken de taal van het land waardoor je minder snel in moeilijkheden komt.

7 Kaapstad

Een van onze mooiste reizen is ongetwijfeld Zuid-Afrika. In Kaapstad kan je via Hi,hi Guide ook een lokale gids boeken en we hebben zo veel spijt dat we deze website niet eerder ontdekt hebben. We hebben in Zuid-Afrika enorm veel tours geboekt en alle gidsen waren er zo vriendelijk. Een tour door Kaapstad met een lokale gids had dus een fijne ervaring geweest. Jij kan het voor je volgende reis nu nog wel boeken. Een aanrader!

De leukste citytrips met een lokale gids

Kriebelt het bij jou al om een vakantie te boeken en meteen ook een lokale gids te kiezen die je de beste plekjes laat zien? Of wil je graag zelf gids worden? Dat kan ook via een registratie op de website van Hi,hi Guide. Laat ons ook zeker weten hoe jij jouw citytrips met een lokale gids boekt.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles