Travel Reasons logo
ZWEDEN

Een onvergetelijk avontuur in Zweden: The Canoe trip

The Canoe trip

Travelbase

Ben jij op zoek naar avontuur en ontspanning op één van de mooiste plekken in Europa? Heb je dringend nood om aan de dagelijkse drukte ontsnappen? Wil je een once-in-a-lifetime ervaring beleven? Dan is The Canoe Trip van Travelbase iets voor jou!

Kanovaren in Zweden

Op een zonnige zaterdagnamiddag vertrokken we op de trip van ons leven: kanovaren in Zweden. Nooit eerder deden we zo’n avontuurlijke tocht waarbij we gingen kanovaren en wildkamperen in de wijdse natuur. Het mooie Värmland in Zweden werd onze uitvalsbasis. Hier vind je kleine tot middelgrote meren waar je prachtige tochten kan maken. Een week voluit genieten van stilte, rust en natuur. En afgezonderd zijn van de alledaagse drukte, dat ook.
The Canoe trip
The canoe trip zweden

Start met een roadtrip

Zweden is niet zo heel erg ver van België gelegen. Dat maakt het de perfecte bestemming om te roadtrippen. Dat is ook exact wat wij deden voor ons avontuur op het water begon. Met de auto vertrokken we een week voor onze kanotrip naar Zweden. We hadden de vrijheid om de mooiste meren, watervallen en parken in Zweden en buurlanden Denemarken en Noorwegen te ontdekken op ons eigen tempo. Zalig! Overnachten deden we in een typisch Zweeds vakantiehuisje. Helemaal van hout, rood geschilderd en met fenomenaal uitzicht op een groot meer. Volledig opgeladen en met veel enthousiasme begonnen we nadien aan The Canoe Trip.

Voor wie?

The Canoe Trip is de ideale afleiding voor mensen die een drukke agenda kennen, een veeleisende dagelijkse job hebben, die veel stress ervaren en/of moeilijkheden hebben met ‘loslaten’ in het algemeen. Of natuurlijk gewoon voor avonturiers en levensgenieters die zich graag in de natuur begeven. 

Tijdens deze reis kom je jezelf soms tegen, leer je je peddel-partner beter kennen en kom je terug tot de essentie van het leven. Je leert voor jezelf zorgen (eten maken, jezelf in veiligheid brengen, een veilige slaapplek voorzien, …) en verbindt met zowel anderen als de mooie omgeving. Je maakt er vrienden voor het leven en wordt nederig van Moeder Natuur die soms onverwacht uit de hoek kan komen. Kortom, het wordt het avontuur van je leven waar je nog lang over zal napraten.

Travelbase canoetrip

De route

De route van de kanotrip neemt je mee langs gevarieerde wateren waarbij je af en toe ook landtransport doet. Dat laatste is trouwens best een intensieve ervaring gezien je zelf je eigen kano met materiaal al wandelend moet vervoeren. Gelukkig krijg je wieltjes mee om deze tocht comfortabeler te maken. Het brengt ook een welgekomen afwisseling tussen het varen door. Want ook die fysieke inspanning mag je niet onderschatten.

Hoeveel en hoe ver je kanoot kies je trouwens volledig zelf. Je kan de volledige route van bijna 70 km doen maar evengoed een halve tour maken of in de buurt van een basecamp verblijven gedurende de hele week. Niets moet, alles mag. Jij kiest!

Je passeert tijdens de trip grote meren waar soms felle wind en golven kunnen optreden, maar je passeert ook zeer rustige meren en smalle rivieren waar het heerlijk dobberen is. Sommige stukken kunnen dus best pittig en spannend zijn maar deze worden goed afgewisseld met rustigere kilometers.

Gratis reisgids Zweden

Overnachten

Overnachten doe je dan weer in de wilde natuur of op een basecamp of shelter. Op die laatste twee mag je ook kampvuren maken en is er vaak een basisvoorziening zoals toilet of schuilhut voorzien. Maar de echte beleving komt in de rauwe wildernis. Je treft de mooiste kampeerplekjes aan door gewoon te varen en op tijd (in de late namiddag) uit te kijken naar een slaapplek. Met je eigen kooksetje en materiaal bij de hand heb je trouwens ook geen nood aan een basecamp. Je geniet des te meer van het afgezonderde gevoel op je eigen kampeerplek.

Nadat je tent is opgezet en je genoten hebt van een warme maaltijd, geniet je nog uren van het prachtige uitzicht en de impressionante sterrenhemel. Nog nooit eerder zagen we deze zo intens. Hiervoor kom je naar Zweden.

Zonsondergang Zweden

Alles is geregeld

Als je The Canoe Trip boekt via Travelbase ben je er trouwens zeker van dat alles geregeld is voor je. Bij aankomst staat al het materiaal klaar. Dat gaat van je eigen kano tot reddingsvesten en een kookvuurtje. Je kiest zelf of je een foodpakket toevoegt en of je busvervoer vanuit België of Nederland naar Zweden wenst. Zo kan je zelf je ideale reis samenstellen en hoef je enkel nog je basismateriaal (tent, slaapzak en matje, persoonlijke spullen…) mee te nemen en ben je ready to go!

Onze ervaring

Eerlijk is eerlijk, in het begin voelde het onwennig om met zo weinig spullen het water op te gaan. We zijn het niet gewend om ‘licht’ te reizen. De combo kamperen en kanovaren is tevens een ervaring die wij nog niet eerder deden. Dus dat was best spannend!

Maar die spanning ging eigenlijk vrij snel weg want alles verloopt heel vlot en je krijgt ook hulp wanneer nodig. Voor vertrek krijg je een professionele uitleg over de kano, de mogelijke gevaren op het water en hoe je je materiaal efficiënt vervoert. Je hebt ook bijna overal bereik in Värmland wat voor ons toch een gerust gevoel gaf mocht er iets misgaan. Want je moet het tenslotte ‘alleen’ zien te redden op het water en in de natuur.

Ondanks de gezonde zenuwen die we vooraf hadden, hebben we echt genoten van deze unieke reis. Back to basics gaan is sowieso een zeer nederige en deugddoende ervaring. Het gevoel van absolute vrijheid valt niet te beschrijven. De sterrenhemel hebben we nooit eerder zo helder gezien. En we zijn dichter naar elkaar toe gegroeid. Samengevat, een bijzondere vakantie en een ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Vervoer naar the canoe trip

Värmland is een vrij afgelegen plek in Zweden en daarom kan je hier het beste met de auto naartoe rijden. The Canoe Trip regelt eventueel ook busvervoer vanuit België of Nederland. Dat is natuurlijk ook prima en zo hoef je zelf niet te rijden. Met het vliegtuig geraak je er eventueel ook (al raden we dat iets minder aan). Je vliegt dan naar Oslo, dat op een kleine twee uur rijden ligt van het basecamp, en de shuttle van The Canoe Trip pikt je op aan de luchthaven en brengt je weer terug.

Niet alleen het comfort van je vervoersmiddel moet je afwegen, maar ook de kostprijs moet je even op voorhand berekenen. Benzine is duur momenteel dus zelf rijden is zeker niet altijd de goedkoopste oplossing. Je moet ook enkele tolbruggen passeren die duur zijn. Vliegtickets naar Zweden of Noorwegen zijn ook niet altijd goedkoop dus neem andere opties zoals de bus gerust in overweging.

Once-in-a-lifetime ervaring

Wil jij ook deze once-in-a-lifetime ervaring beleven? Boek dan nu The Canoe Trip voor 2023. De kano’s zijn vaak snel uitverkocht, dus wacht niet te lang om zeker te zijn dat je mee kunt in jouw favoriete week. Dit avontuur wil je absoluut niet missen!

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Zweden

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles