Travel Reasons logo

Portugal

Wat te doen in Porto?

Portugal

Wat te doen in Porto?

Eerst verkenden we de streek rond Porto en dan was het eindelijk de beurt aan Porto zelf. Deze stad in Portugal stond al langer op onze verlanglijst want er valt zo veel te zien. Een paar dagen in de stad zijn voldoende om de hoogtepunten te zien. Hier laten we je graag zien wat je zeker wel en vooral ook niet moet doen in Porto. Veel plezier met deze ‘Wat te doen in Porto’.

1 De Rivièro Do Douro verkennen

De bekendste plek is natuurlijk de kaai aan de iconische brug Ponte Dom. Deze kaai wordt ook wel eens De Rivièro Do Douro genoemd. Je vindt hier niet alleen talloze gezellige restaurants om te eten maar je kan er ook gewoon aangenaam kuieren en luisteren naar de talloze (goede) straatmuzikanten. De sfeer die hier hangt is heel fijn. Vooral ‘s avonds is het er erg charmant wanneer de avondzon daalt over de Douro.

Braga uitstapjes

2 Porto proeven bij Sandeman

Wat te doen in Porto? Heerlijke porto proeven natuurlijk! Hoewel je dit vrijwel overal op restaurant kan, is het toch leuk om de oude wijnkelders eens bezoeken van de bekende Sandeman Porto. Je krijgt in deze tour een volledige kijk op het proces van druif tot Porto. Dit geeft je alleen maar meer zin in het proeven. De classic tour met twee drankjes komt neer op 13 euro en de premium tour met 3 drankjes op 16 euro. Beide tours zijn dit geld naar onze mening zeker waard! Er zijn ook nog enkele duurdere tours van rond de 40 euro.

3 Kerken en station spotten

Er zijn in Porto zo veel kerken dat als je ze allemaal wil bezichtigen je toch een dag zoet bent. Zelfs als je niet gelovig bent is het een must om enkele kerken te bezichtigen. De structuur en de tekeningen langs de buitenkant zijn enorm origineel en zullen je versteld doen laten staan. Let wel goed op! Sommige kerken kan je niet bezoeken en anderen pas voor of na 12 uur. Een gebouw dat mooi aansluit bij dit type architectuur is het treinstation van Porto. Al deze plaatsen zijn gratis te bezoeken.

4 Livraria Lello & Irmão

Livraria Lello & Irmão is misschien wel de bekendste boekenwinkel van de wereld. En dat merk je vooral aan de lange wachtrijen om de winkel binnen te geraken. We weten niet helemaal of het de moeite is om uren aan te schuiven voor deze bibliotheek/winkel maar het is zonder twijfel een highlight van deze stad. Een leuk alternatief voor deze activiteit is een speelgoedwinkel die 50 meter verderop gelegen is. Deze winkel is in dezelfde stijl ingericht en ook indrukwekkend om te bezoeken.

5 Een boottocht op de Douro

Wie Porto zegt, zegt eigenlijk automatisch ook Douro. Want deze twee zijn al eeuwen lang met elkaar verbonden en ze hebben elkaar ook nodig. Een boottocht op de Douro-rivier mag dus zeker niet ontbreken bij een citytrip in Porto. Vooral de wijnstreek waar de Douro door loopt is gekend en dus ook een absolute must om te bezoeken als wijn- of natuurliefhebber. Je kan deze tours al boeken vanaf 20 euro per persoon. Je kan deze tours online boeken, maar ter plekke in Porto iets zoeken lijkt ons de beste en goedkoopste manier.

6 Tram rijden

In een van de authentieke trammen door Porto rijden hoort bij deze citytrip. Je kan deze trammen bijna in de hele stad vinden en een ritje kost je 3 euro. Misschien lijkt dit veel voor tramritje, maar het is een ervaring om de stijle hellingen van deze stad zo te beleven. Enige nadeel? Tegenwoordig zijn deze trammen zo populair dat ze in het hoogseizoen propvol zitten en niet meer zo aangenaam om te nemen zijn.

7 Door de straten van Porto wandelen

Wandelen door de starten van Porto is ongetwijfeld een activiteit op zich. Deze stad heeft zoveel mooie pleintjes zoals bijvoorbeeld het Avenida Dos Aliados plein. Je komt vanzelf het ene na het andere prachtige gebouw tegen. Het ene misschien nog mooier dan het andere. Zeker de met blauwe tegels versierde gebouwen zijn prachtig!

8 Uitstap naar Braga

Een uitstap naar Braga is ongetwijfeld ook een must do als je in Porto bent. Deze stad ligt op amper op 50 minuten rijden van Porto en is buitengewoon mooi. Je moet zeker naar het Portugese bedevaartsoord Bom Jesus do Monte en de Sanctuary of Our Lady of Sameiro gaan. Beide bezienswaardigheden zijn indrukwekkend. De natuur er rond is weelderig en dat geeft deze plekken een mystieke uitstraling. Daarnaast zijn deze twee sites ook volledig gratis te bezoeken. Voor deze uitstap huur je best wel een wagen.

Sandeman wijnen
stad aan de Douro

9 Jardins do Palácio de Cristal

Een citytrip kan soms druk en vermoeiend zijn. En dat is niet anders in Porto. Een goede manier om te ontsnappen aan al deze drukte is Jardins do Palácio de Cristal bezoeken. Dit is een stadspark waar je kan uitrusten en genieten van een heerlijk uitzicht! Daarnaast is hier ook een speeltuin voor kinderen en enkele andere leuke activiteiten die er het jaar door worden georganiseerd.

10 Andere uitstapjes

Vanuit Porto zijn er nog tal van andere uitstapjes te maken. Zo kan je naar het Venetië van Portugal, genaamd Aveiro, gaan of naar de gezellige badplaats Costa Nova. Of wat dacht je van een uitstap naar de studentenstad Coimbra of een treinreis tot in Lissabon? Ook een van de natuurreservaten in deze regio bezoeken behoort tot de mogelijkheden. Reden genoeg dus om toch minstens een week in de regio te verblijven. Er valt genoeg te doen.

Wat te doen in Porto?

Dit was onze lijst ‘wat te doen in Porto’. Hopelijk zijn dit voldoende redenen om naar deze prachtige stad te trekken. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments. Wij beantwoorden ze graag. Ook extra tips zijn altijd welkom, zodat deze lijst de mensen nog beter kan informeren.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles