Travel Reasons logo

Portugal

5 Leuke uitstapjes vanuit Porto

Uitstapjes

Porto

Hoewel Porto een prachtige stad is waar er veel te beleven valt, is de regio rond Porto minstens even mooi. Je vindt er talloze gezellige kleine dorpjes waar de tijd is blijven stil staan. Maar er is ook adembenemende natuur te vinden die je moet gezien hebben. Er zijn dus genoeg uitstapjes te doen vanuit Porto. Wijzelf huurden een all-in huurauto bij Sunny Cars om deze uitstapjes te doen en raden aan om dit ook te doen. Een auto huren in Portugal is namelijk niet zo duur en de wegcode is net hetzelfde als bij ons. Durf je dit niet, geen enkel probleem. De meeste van deze uitstapjes vanuit Porto kan je ook met een organisatie doen. Alleen betaal je dan wel meer en kan je niet stoppen waar je zelf wil.

1 Braga

Braga is een stad op 50 minuten rijden van Porto. En hoewel deze stad heel gezellig is en aardig wat winkeltjes heeft waar je goed kan shoppen, is de een reden van je bezoek aan deze stad toch vooral het Portugese heiligdom Bom Jesus do Monte. Dit oude pelgrimsoord middenin de natuur is enorm indrukwekkend en geeft je een mysterieusgevoel. Zeker toen wij het bezochten op een mistige, koele dag. Deze uitstap vergt wel wat inspanning, want het uitzicht op de top van de berg is op zo’n 116 meter hoogte te vinden die je te voet via vele trappen aflegt. Maar het is wel meer dan de moeite waard!

Ben je toch hier, dan kan je ook meteen doorrijden naar Sanctuary of Our Lady of Sameiro. Dit heiligdom, dat trouwens het populairste Maria-bedevaartsoord van Portugal is, ligt iets hoger op de berg. Ook al is dit misschien het populairste bedevaartsoord, toch is het er erg rustig. Er zijn weinig toeristen te zien en het is de ideale plek om aan de drukte van de steden te ontsnappen. Beide bedevaartsoorden zijn gemakkelijk samen te bezoeken. En het beste? Ze zijn beiden volledig gratis!

monestry Braga
Uitstapjes vanuit Porto

2 Douro Vallei

De bekendste uitstap van alle uitstapjes vanuit Porto is ongetwijfeld de Douro Vallei. Sommige delen van de vallei zijn Unesco Werelderfgoed en dat is ook niet zo verwonderlijk als je deze indrukwekkendenatuur ziet. Hier zijn de beste en bekendste wijngaarden te vinden. Sandeman heeft hier bijvoorbeeld zijn eigen terrein om zijn heerlijke Porto te maken. Je kan in Porto genoeg organisaties vinden die aanbieden om dit te bezoeken, gekoppeld aan een bezoek aan enkele wijnproeverijen van Porto. Je kan ook zelf rijden en dat geeft je iets meer vrijheid, maar je moet dan wel zelf op zoek naar de leuke spots. Iets wat in de Douro Vallei wel eens kan tegenvallen aangezien het zo’n groot domein is. Goed voorbereiden is dus de boodschap.

3 Aveiro

Als je dacht dat je naar Venetië moest om in een gondel te zitten? Dan ben je goed verkeerd. Want in Portugal kan dit ook, namelijk in het stadje Aveiro op 60 minuten rijden van Porto. Hoewel het dan wel geen echte gondels zijn maar moliceiro-boten is het toch een ervaring die je niet mag missen. Je betaalt voor een boottochtje van 45 minuten 10 euro/persoon.

Deze stad heeft meer te bieden dan alleen de gezellige kanalen waar je op kan varen. Je kan er ook rondwandelen door de kleine steegjes en verrast worden door de authenticiteit die deze stad zeker in overvloed heeft. Je vindt er talloze winkels met zelfgemaakte producten. Van sardientjes in blik tot handgemaaktejuwelen en zeep. Maar ook shoppen in het nieuwe moderne openlucht-shoppingcenter is een fijne belevenis. Het enige nadeel is dat parkeren hier niet zo goedkoop is in vergelijking met de rest van Portugal. Maar dat zou je niet mogen tegenhouden om te komen. Voor ons was dit een van de leuksteuitstapjes vanuit Porto die wij maakten.

Aveiro
Uitstapjes Porto

4 Costa Nova

Hoewel Costa Nova perfect te combinerenis met het bovenstaande Aveiro. staat deze uitstap toch apart omdat dit bij goed weerzeker een dag apart verdient. Deze gezelligebadplaats heeft alles wat je verlangt. Eindeloze rustige stranden, lekker eten en mooie kleurrijke huisjes waarvoor dit plaatsje bekend staat. Verwacht geen grote badplaats, want het is maar een klein dorp. Maar Costa Nova is juist groot genoeg om een gezellige dag aan het strand te hebben. Iets wat je naar onze mening in Porto niet gaat vinden omwille van de drukte.

5 Coimbra

Studentenstad Coimbra zou niet op je lijstje met uitstapjes vanuit Porto mogen ontbreken. En laat de tocht van 129 kilometer je zeker niet tegenhouden om te gaan want op de rustige tolwegen ben je er zo. Coimbra word door velen de mooiste stad van Portugal genoemd en dat is misschien wat overdreven. Maar dat je er mooie, oude en moderne kunst en architectuur vindt in het straatbeeld, is zeker waar. Ook parkeren in deze stad is niet altijd even gemakkelijk.

Uitstapjes vanuit Porto

Ben jij ook van plan om uitstapjes vanuit Porto te doen? Of hou je het toch maar alleen bij Porto zelf? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles