Travel Reasons logo

Portugal

Een auto huren in Portugal

Auto huren

Portugal

Een auto huren in Portugal is de beste manier om dit land te verkennen. Want een roadtrip langs het water van Lissabon tot Porto is gewoon één van de mooiste routes. Al zijn er wel meerdere routes aan te raden in het buurland van Spanje. Zo is de streek rond Porto met Braga en de Douro Vallei zeker een aanrader. Natuurlijk zijn er een paar dingen waar je moet op letten bij het huren van een auto in Portugal.

Een auto huren in Portugal, hoe?

Een auto huren in Portugal is niet zo moeilijk. Je kan zonder dit te plannen gewoon op de luchthaven aankomen en één van de talrijke verhuurbedrijven die daar aanwezig zijn aanspreken en je hebt een wagen. De kans dat je dan teveel betaald of zelfs geen wagen meer hebt is echter wel wat groter. Daarom raden wij dit aan om dit op voorhand via internet te boeken.

Zo kan je bij het Nederlandse bedrijf Sunny Cars een groot aanbod aan wagens terugvinden. Het grote voordeel is dat zij met verschillende organisaties samenwerken, waardoor je altijd een goede prijs zal vinden. Sunny Cars heeft een all-in service waardoor ook je verzekering al zit inbegrepen in de prijs. Heel handig en geen gedoe in de luchthaven. De prijzen schommelen wel voor een wagen te huren in Portugal. Maar gemiddeld beginnen de prijzen vanaf 20 euro per dag.

Auto huren in Portugal
straatbeeld Porto

Tolwegen in Portugal

In Portugal heb je uitstekende snelwegen, alleen zijn dit meestal tolwegen. Je kan deze proberen vermijden, maar je zal dan meer verlies maken aan brandstof. Je kan de tolwegen met een huurautogemakkelijk op omdat deze zijn uitgerust met de juiste elektronische bakjes die automatischscannen op de tolweg. Super gemakkelijk! Vaak moet je wel op voorhand laten weten of je deze bakjes gaat gebruiken en daar wordt dan 1,50 euro per dag basiskost voor aangerekend. Maar nogmaals, dit zal je op brandstof zeker besparen. De juiste tolgelden voor Portugal kan je hier raadplegen.

Volg onze verhalen

Zoals je ziet is een auto huren in Portugal niet zo moeilijk. We zijn dan ook benieuwd naar jullie avonturen. Laat ze ons dus gerust weten in de comments. Kijk hier ook even voor enkele leuke uitstapjes vanuit Porto die je met de huurauto kan maken. Zo is Braga een zeer leuke uitstap die je kan maken zonder dat je lang onderweg moet zijn!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles