Travel Reasons logo
DUITSLAND

Wellness in het Zwarte Woud van Duitsland

Wellness

in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland is vooral geliefd bij actieve reizigers die houden van buitenactiviteiten. Maar wist je dat er ook een breed aanbod is voor reizigers die liever gastronomisch genieten in plaats van sportief bezig te zijn? En dat er een breed aanbod is voor actieve reizigers die ook genieten van wellness? Ontdek dit hotel met wellness in het Zwarte Woud. 

Het Zwarte Woud

Al decennialang is het Zwarte Woud een populaire vakantiebestemming bij Belgen en Nederlanders. We geven toe: vooral bij een iets ouder publiek is Duitsland de favoriete reisbestemming. Maar na de coronacrisis, waarbij we allen de connectie met de natuur (opnieuw) zochten, werden ook steeds meer jongvolwassenen fan van Duitsland. En dat is gebleven.

Wij vinden Duitsland een prachtige en gevarieerde bestemming. Het Zwarte Woud was tot kort echter onbekend terrein voor ons. Vreemd, want dit stukje Duitsland biedt alles waar wij van genieten: de schoonheid van de natuur, veel outdoor-activiteiten, gezellige hotels en wellness-mogelijkheden!

Zwarte woud Duitsland

Vier Jahreszeiten am Schluchsee

Als je deze activiteiten wil combineren, ben je bij het Hotel Vier Jahreszeiten am Schluchsee in Baden-Württemberg aan het juiste adres. Dit grootse vijfsterrenhotel biedt 4.000m2 aan wellness-faciliteiten en is gelegen in het Zuidelijke deel van het Zwarte Woud, vlak bij de Zwitserse grens. Het hotel is ideaal voor zowel gezinnen als koppels of vrienden. Je wisselt actieve buitenactiviteiten af met heerlijk ontspannen in de spa.

Wellness-hotel

En die spa-mogelijkheden zijn eindeloos! Van een groot (indoor) zwembad tot sauna, stoombad en zoutgrot. Wij probeerden daarnaast de koppelmassage genaamd “Schwarzwald Baumritual” en genoten als nooit tevoren. Dankzij ervaren masseurs en het gebruik van hot stones komen zelfs onze overspannen spieren eindelijk tot rust. Als kers op de taart werden we achteraf getrakteerd op een bordje vers fruit en een glaasje cava. Bereid je dus voor op pure verwennerij in dit luxe wellness-hotel.
Wellness Hotel Duitsland
Wellness Hotel Zwarte Woud

Zes-gangen diner

Het hotel biedt bovendien ruime en comfortabele kamers en de mogelijkheid om zes gangen te dineren in hun traditioneel ingericht Panorama-restaurant. Uiteraard met prachtig uitzicht. Het ontbijtbuffet wil je trouwens ook niet overslaan. Verse eitjes, zelfgemaakte pannenkoeken, keuze uit wel 10 verschillende broden en nog meer beleg… You name it, they serve it! Na al dat lekker eten heb je zonder twijfel voldoende energie om de dag te beginnen.
Restaurant wellness hotel

Omgeving Schluchsee

Natuurlijk is er in de omgeving meer te doen dan enkel genieten van wellness. Wij gingen bijvoorbeeld mountainbiken met een e-bike rond de Schluchsee. Onderweg passeer je een gevarieerd landschap tegen dat maakt dat je elke 5 minuten even wil pauzeren. Je kan dit ook prima te voet doen of kiezen een andere wandeling. Keuze genoeg uit verschillende routes. Maak zeker ook halt bij de Riesenbühlturm, op wandelafstand gelegen van het Vier Jahreszeiten Hotel. De toren werd in 2001 gebouwd en geeft een schitterend panoramisch uitzicht over het meer. Als het weer het toelaat, kan je zelfs de Alpen in de verte spotten.
Zwarte Woud

Ontspannen vakantie

Het mag duidelijk zijn dat je hier aan het juiste adres bent om even heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Een verlengd weekend of een vakantie in het vooruitzicht? Overweeg dan zeker ’s dit wellness-hotel in het Zwarte Woud.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Duitsland