Travel Reasons logo

Bulgarije

Wat te doen in Sofia Bulgarije?

Wat te doen in

Sofia Bulgarije?

Zoals jullie vorige week al konden lezen, zijn wij op een leuke citytrip naar Sofia in Bulgarije geweest. Dit is een stad waar toch heel wat te doen en te zien is. En dan vooral in de natuur rond de stad. Alles wat er te doen is, hebben we in een lijstje gegoten. Veel plezier en inspiratie met de lijst ‘wat te doen in Sofia Bulgarije‘.

1 Rondkuieren in de stad

In Sofia rondwandelen is gewoon een activiteit op zich, met al zijn indrukwekkende gebouwen en leuke pleintjes ben je hier al zeker een halve dag zoet mee. Sofia heeft ontelbaar veel kerken, kathedralen en moskeeën. En met de Alexander Nevski Kathedraalals absoluut hoogtepunt heb je er nog eens Instagram-waardige foto’s bij. Je kan dit allemaal met een mapje doen, maar we raden je aan om gewoon rond te stappen zonder plan. Je komt dan vanzelf verrassend veel leuke plekjes en gebouwen tegen.

2 Shoppen

Sofia heeft een heel gezellige winkelstraat, de Vitosha Boulevard, waar je ook  lekker kan eten en drinken. Al loopt de mode in Bulgarije wel een paar jaar achter en is het niet altijd de stijl die je bij ons gewoon bent. Maar het is een aanrader om te doen als je in Sofia bent. Vooral de prijzen, die een stuk lager liggen dan in België, maken het aantrekkelijk om hier te winkelen. Als je een prijs ziet, vraag dan wel duidelijk of het euro of Bulgaarse LEV is, want dit kan al eens verschillen van winkel tot winkel.

Sofia-in-Bulgarije

3 Rila Monastry

Een uitstap die je moet maken als je in Sofia bent, is het bezoeken van het Rila Monastry. Dit is een oud klooster in Bulgaarse renaissance-stijl. Het is er  adembenemend omdat het middenin de bergen ligt. De inkom is gratis, tenzij je het bijhorende museum wil bezoeken. Dan betaal je 2 euro. Deze uitstap is wel 2 uur rijden vanuit Sofia maar er worden in de stad goedkope tours en shuttles naar daar voorzien. De prijs zit dan rond 29 euro voor een tour met gids en 15 euro voor enkel de shuttle. Deze uitstap is zeker de moeite waard! De natuur die je zal zien, is prachtig en ook typisch Bulgaars. Je ziet veel van het land voor een kleine prijs.

4 7 Lakes Rila

De 7 lakes is een stukje prachtige natuur die je zeker niet mag overslaan als je van wandelen houdt. Want in dit bergachtige gebied heb je ontelbaar veel leuke plekjes en uitzichten die je op niet veel andere plekken zal terugvinden. Ook hier zijn er verschillende tours te boeken, waarbij eigenlijk hetzelfde geldt als bij het Rila Monastry. Je kan de twee zelfs aan elkaar koppelen zodat je maar één keer moet rijden. Al is dit dan wel een lange en vermoeiende dag van 12 uur. Voor ons was dat net iets te veel van het goede, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk. We raden de 7 lakes enkel aan bij getrainde wandelaars of sporters.

5 Daguitstap naar Plovdiv

Er worden ook daguitstappen naar de tweede grootste stad van Bulgarije, Plovdiv, aangeboden door de plaatselijke organisaties. Deze stad is met zijn 8000-jarige geschiedenis één van de oudste steden van Europa maar volgens ons niet echt een aanrader als je op citytrip bent in Sofia. Ben je er langer dan vier dagen, dan kan je het overwegen om deze uitstap te maken.

Wat te doen in Sofia?
Muurbeschilderingen-in-Sofia

6 Vitosha-berg

Als je in Sofia rondloopt dan zie je uit bijna alle hoeken een grote berg op de achtergrond. Deze berg is de Vitosha-berg. Je kan deze bezoeken met geregelde tours of je kan je met een taxi tot de voet van de berg laten brengen en daar zelf een eindje stappen en dan de kabellift nemen, die je naar de top van de berg brengt. Als je niet weet wat te doen in Sofia, is dit zeker een aanrader!

7 Parken

Als je graag een rustig dagje in de stad beleefd, maar je hebt geen zin om lang in een wagen te zitten, dan kan je opteren om één van de vele parken in Sofia te bezoeken en te genieten van de rust en stilte. Er zijn er verschillende in Sofia te vinden. Zo heb je het Park Vrana, Park South en het Borisova Gradina. Deze parken zijn ook altijd ruim, waardoor dit in veel gevallen echt een daguitstap kan zijn.

8 Musea

Wij hebben, om eerlijk te zijn, geen musea bezocht in Sofia omdat we onze tijd anders wisten te vullen. Maar er zijn er wel een aantal te vinden waaronder het National Museum of History en  het Museum of Natural History . Of voor mensen die van kunst houden is de National Art Gallery zeker een aanrader. Kunstliefhebbers kunnen ook de vele kerken bezoeken over heel Sofia waar binnenin een rijkdom aan (schilder)kunst te vinden is!

Wat te doen in Sofia?

Dit was onze lijst van Wat te doen in Sofia. Hopelijk heb je er iets aan en ga je een leuke tijd tegemoet in Bulgarije. Laat je ons weten hoe je reis was?

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles