Travel Reasons logo

België

Deze 7 Belgische steden zijn ideaal voor shopaholics

Shoppen in België

Onze tips

Hou je van shoppen in België maar heb je het even gehad met je vertrouwde winkelketens? Wil je wel eens een andere stad bezoeken die bruist van de leuke winkels? Laat deze lijst dan een inspiratie zijn voor jouw volgende shoptrip!

Antwerpen

Antwerpen is voor mij dé plek om me helemaal te laten gaan wanneer ik zin heb om nieuwe spullen te kopen. Er zijn 100en mooie winkels te vinden. Mijn advies? Loop zeker even rond op de bekende Meir, maar ga daarna door naar de Nationalestraat. Hier bevinden zich mijn favoriete winkels. Denk aan boetiekjes, exclusievere winkels, maar ook tweedehandswinkels. Extra: je vindt er ook het Modemuseum! Je komt er door de Meir tot het einde door te lopen tot aan de Groenplaats en dan aan de Karel-De-Grote-hogeschool links om het hoekje te gaan. Veel plezier! 

shopaholics
Shoppen in België

Brussel

In Brussel is er voor ieder wat wils. Voor mij zijn het vooral de leuke vintagewinkels die mij tot Brussel als shopstad aantrekken. Vooral Think Twice op de Oude Graanmarkt is een aanrader. Natuurlijk moet je ook langs de Nieuwstraat zijn geweest wanneer je in Brussel gaat winkelen, maar hou zeker in je achterhoofd dat er ook enorm leuke tweedehandswinkels te vinden. En waarom meer betalen als je iets leuks voor een prikje kan kopen?

Gent

ent kent talloze grote winkelketens zoals H&M en Zara, maar ik ga er graag shoppen voor één van mijn favoriete winkels: & Other Stories. Ook Massimo Dutti en Bershka zijn er te vinden. Deze winkels vind je zelfs allemaal in dezelfde straat, namelijk de Veldstraat in Gent. Zeker the place to bevoor shopaholics!

Kortrijk

Misschien niet meteen de meest voor de hand liggende stad om te gaan shoppen, denk je? Think again! Kortrijk heeft er sinds een aantal jaren een gezellig winkelcentrum bij: K in Kortrijk. Je vindt het midden in het stadscentrum. Natuurlijk heb je buiten het winkelcentrum ook nog genoeg winkels om te je vermaken. Een dagje (shop)plezier verzekerd!

Mechelen

Mechelen is de stad waar ik al van toen ik kind was ga winkelen. Een aantal jaar geleden hebben ze vernieuwingen doorgevoerd in de stad en dat merk je ook aan de sfeer die er hangt. Hoe verloederd en eentonig de winkelstraten vroeger waren, zo gezellig en vernieuwend zijn ze nu. Mechelen heeft terug mijn goesting om te gaan winkelen aangewakkerd. Er zijn tal van nieuwe leuke boetiekjes bijgekomen en ook een aantal grotere ketens zoals H&M zijn vernieuwd en/of uitgebreid. Mechelen is een gezellige stad om te winkelen geworden. Mijn aanraders in Mechelen? Lily in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de gehele Bruul in Mechelen.

Lier

Wanneer ik in Lier ga winkelen, stop ik altijd eens bij de Modemakers. Je vindt er een enorm aanbod aan kledij en accessoires voor werkelijk iedereen. Verder is de Antwerpsestraat mijn favoriete winkelstraat. Je vindt er Gallerys, Atmosfaere en Yves Rocher. Het is zeker eens de moeite om te gaan snuisteren in de winkels van Lier!

Knokke

Knokke is vooral bekend voor zijn klassezaken. Uiteraard heb je genoeg keuze aan merken, boetiekjes en exclusieve kledingwinkels in Knokke. Maar eerlijk? Je vindt er ook goedkopere winkels, zoals H&M, Esprit en Twice as Nice. Deze zijn te vinden op de Lippenslaan. Natuurlijk is het wel eens leuk om ook langs de duurdere boetiekjes te wandelen, deze vind je eigenlijk overal een beetje verspreid maar vooral de Kustlaan is gekend voor zijn duurdere winkels. Denk aan Essentiel, Philipp Plein, Delvaux, Hermès, Scapa, etc. Knokke is dus zeker veelzijdiger dan je denkt!

Ik hoop dat je nu precies weet waar je volgende shoptripje met je vriendinnen naartoe gaat. Laat me zeker weten hoe het was en aanvullingen op deze lijst zijn ook zeer welkom. En nu winkelen maar!

shoppen in België

Benieuwd naar nog enkele leuke plekjes om te shoppen zoals Utrecht of Sluis bij de noorderburen bijvoorbeeld. Kan je altijd onze Facebookpagina volgen.