Travel Reasons logo

Jordanië

7 Dingen die je nog niet wist over Jordanië

Dingen die je nog niet wist

JordanIë

Jordanië is een veelzijdig land met verschillende landschappen en weersomstandigheden. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je er naartoe gaat. Verder zijn er ook een aantal dingen die je zullen verbazen. Hier zijn 7 dingen die je nog niet wist over Jordanië.

1 Gastvrijheid

Er is nog geen land ter wereld waar we als toerist zo gastvrij zijn ontvangen. Mexico kwam al in de buurt maar in Jordanië is werkelijk iedereen vriendelijk en gastvrij. Zelfs de politie langs de kant van de weg spreekt je vriendelijk aan en tijdens een van de vele controles op de weg, mag je als toerist na een babbeltje gewoon verder rijden. De bewoners zijn er ook behulpzaam. In veel restaurants of zaken zal je ook iets gratis aangeboden worden. Zo gingen wij een taartje eten in een lokale bakkerij in Madaba en kregen we er nog eentje gratis bij en zijn ze speciaal water voor ons gaan kopen omdat ze zagen dat we ook dorst hadden. Buiten de heerlijke taartjes is ook de bevolking hartelijk.

2 Duur

Je verwacht het misschien niet, maar Jordanië is een enorm duur land. Hun munteenheid, de Jordaanse Dinar, ligt hoger dan de Euro en dat merk je. De prijzen op restaurant en in de winkels zijn iets hoger dan we in België en Nederland gewend zijn. Ook de toegangstickets voor bezienswaardigheden liggen aan de hoge kant. Het is een welvarend land in het Midden-Oosten. De prijzen voor benzine zijn er dan weer minder hoog dan bij ons. En dat heeft alles te maken met buurlanden als Saoedi-Arabië die olie produceren waardoor import goedkoper is. Voor een goedkope reis moet je dus zeker niet naar Jordanië gaan. Als kan je natuurlijk een heel stuk besparen op overnachtingen.

Roadtrip Jordanië
Petra bezoeken

3 Roadtrip land

Je wist het misschien nog niet, maar Jordanië is ideaal om een roadtrip te maken. Meer dan zijn buurlanden in het Midden-Oosten is Jordanië helemaal voorzien om mooie roadtrips te maken. Van woestijn tot zee tot bergen, er zijn zoveel verschillende landschappen waar te nemen. Zorg wel dat je voldoende brandstof hebt want tankstations kom je maar om de zoveel kilometers tegen. Ook restaurants kom je niet zomaar tegen langs de kant van de weg. Die kan je meestal enkel in steden terugvinden.

4 Engelstalig

Aangezien het toerisme er nog niet volledig open bloeit, zou je denken dat de meeste inwoners gebrekkig Engels spreken. Dat is echter helemaal niet het geval. De meeste inwoners zijn perfect tweetalig (Arabisch en Engels) en soms spreken ze ook Frans en een beetje Duits. Zeker in toeristische gebieden zoals nabij Petra. Wij zijn zelfs twee inwoners tegengekomen die een mondje Nederlands spraken. Jordaniërs doen echt hun best om je zo goed mogelijk te benaderen. Je moet dus niet bang zijn om onverstaanbaar te zijn. Zelfs al zou je iemand tegenkomen die geen Engels kan, zal die je nog helpen waar mogelijk.

5 Korte vlucht

Jordanië ligt in Azië maar dat wil niet automatisch zeggen dat je ver hoeft te vliegen. Vanuit België ben je na zo’n kleine vijf uur vliegen in hoofdstad Amman. Niet veel langer dus dan naar pakweg Egypte. Maar het land heeft zoveel meer te bieden! Het loont de moeite om dus ook eens voor deze bestemming te kiezen.

Dingen niet wist Jordanië
Wadi rum camp

6 Luxueuze hotels

Wat wij zelf op voorhand niet verwacht hadden van Jordanië is het enorme aanbod aan luxueuze hotels. We hebben er gelogeerd in de mooist hotels waar we ooit al overnacht hebben. Onze favorieten? UFO Luxotel in Wadi Rum en Ma’In Resort & Spa aan de watervallen van Ma’In. Deze twee hotels zijn een ervaring op zich. De locaties zijn schitterend en ze zijn beiden ook erg stijlvol ingericht. De Jordaanse stijl is opzichtig met gouden details en prints, maar altijd klassevol en comfortabel. Je hoeft dus zeker niet in te leveren op comfort. Ook de elektrische aansluiting is zoals in België en Nederland. Je hoeft dus geen speciale wereldstekker mee te nemen als je in hotels of hostels verblijft.

7 Fauna en flora

Nog iets dat je niet verwacht van een land met een enorm stuk aan woestijn, is een uitgebreide fauna en flora. Jordanië is een klein land maar met een enorme verscheidenheid aan bomen, planten, bloemen en ook dieren. Vooral zoogdieren en vogels hebben we zelf ervaren. Nabij de watervallen en warmwaterbronnen in Ma’In is het een prachtig tafereel een zwerm vogels af en aan te zien vliegen. Dat samen met een stralende zon maken van dit beeld een paradijselijk zicht. Daarnaast vind je er heel wat vers fruit terug, waaronder granaatappels en vijgen.

7 Dingen die je nog niet wist over Jordanië

Heb jij binnenkort plannen om naar Jordanië te reizen? Lees dan ook zeker waar je op moet letten en welke route je best kan maken in het land. Wij wensen je alvast veel plezier en een mooie reis.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles