Travel Reasons logo

Jordanië

Budget voor Jordanië

Budget voor

Jordanië

Jordanië is een prachtig land dat ons hart heeft gestolen. Waarschijnlijk komt dit door het weinig aantal toeristen dat dit land heeft in vergelijking met andere bestemmingen van dezelfde soort. Tevens is de kostprijs zeker ook een reden waardoor Jordanië zo interessant is. In dit land krijg je namelijk heel wat terug voor je geld. Om een duidelijk beeld te geven over wat een reis in Jordanië kost hebben wij hieronder opgesomd wat ons budget voor Jordanië was. Hopelijk kan het jou helpen.

Voeding

Het eten in Jordanië is uitstekend met veel keuze voor vegetarische gerechten. De prijzen voor voeding vallen ook goed mee. Zo betaal je in een restaurant of bar gemiddeld 2 JOD (2,50 euro) voor frisdrank. Voor alchohol mag je al snel 5 euro rekenen. Voor een volwaardige maaltijd van drie gangen betaal je in de niet-toeristische regio’s ongeveer 8 euro. In de toeristische regio’s mag je het dubbele rekenen. 

Budget voor Jordanië
Budget Azië

Accommodatie

Een accommodatie in Jordanië maak je zo duur als je zelf wil. Zo kan je via Airbnb of in een hostel al gemakkelijk verblijven voor amper 10 euro per nacht maar je kan ook in een super luxueus hotel verblijven waar je gemakkelijk 200 euro per nacht moet betalen. De gemiddelde prijs voor een standaard hotel is 50 euro per nacht. Behalve in Wadi Rum daar betaal je gemakkelijk het driedubbele voor één van de bekende bubble hotels. Maar dat is pure luxe. Je hebt hier ook de mogelijkheid om goedkoper te verblijven in één van de tentenkampen. Bij de meeste hotels is een ontbijt mee inbegrepen. Bij ons budget voor Jordanië was dit de grootste kost.

Vervoer

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende vervoersmiddelen in Jordanië met als goedkoopste vervoersmiddel de bus en een gehuurde wagen. En de duurste manier is de taxi nemen. Afhankelijk van welk vervoer je gebruikt mag je ongeveer een bedrag tussen 8 en 30 euro per persoon per dag rekenen. Afhankelijk van hoe groot je groep is en de afstanden die je doet. Ben je bijvoorbeeld met 4 personen dan betaal je gemiddeld maar 10 euro per persoon voor een gehuurde wagen. 

Uitstapjes

Je budget voor uitstapjes in Jordanië kan je het best drukken door een Jordan pass te kopen. Met deze kaart krijg je zo toegang bij meer dan 40 archeologische sites waaronder Petra en Wadi Rum. Deze Jordan pass kost tussen de 80 en 100 euro. Afhankelijk van hoeveel dagen je in Petra wil blijven. Andere uitstapjes, zoals met een kameel rijden of een trektocht in de woestijn maken, zal tussen de 10 en 30 euro liggen. Vergelijkbaar met de Europese prijzen dus.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles