Travel Reasons logo

Algemene reistips

5 handige websites om zelf je zomervakantie te boeken

websites voor je

Zomervakantie

Het is momenteel nog geen zomer, toch is het voor veel mensen het moment om hun zomervakantie te plannen. En dat is zeker geen slecht idee want nu zijn er al een aantal dealtjes te sluiten. Natuurlijk moet je weten waar je deze kan vinden. Dat is tegenwoordig niet zo moeilijk, want er zijn heel wat handigewebsites die jou hier bij kunnen helpen. Lees hieronder welke handige websites wij ook gebruiken om onze zomervakanties te boeken.

1 Skyscanner

In deze lijst met handige websites kan Skyscanner zeker niet ontbreken. En ook wij vernoemen deze website vaak in onze berichten. Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets is dit gewoon de plek waar je moet zijn. Hier vergelijkt men alle tickets van alle luchtvaartmaatschappijen met elkaar zodat jij zeker de goedkoopste hebt. Je kan op deze website zelfs een prijsalarm instellen zodat je een e-mail krijgt als de tickets op zijn laagst zijn. 

2 Booking.com

Ook booking.com mag je in deze lijst natuurlijk niet vergeten, want als je op zoek bent naar een goedkoop hotel dan is dit wel de plek om deze te vinden. Al doe je er vaak goed aan om enkel het goedkoopste hotel te zoeken op deze website en dan rechtstreeks te bellen naar het hotel om te boeken. Zo bespaar je soms nog 10 procent op je bedrag aan commissie die booking.com aanrekent. Maar hotels vergelijken doe je dus wel best hier.

websites zomervakantie

3 Airbnb

Airbnb is misschien wel onze favoriete website om al onze reizen te plannen. Want hier kan je echt de meest goedkope, en ook goede, accommodaties boeken. Je huurt bijvoorbeeld een kamer bij mensen thuis of een heel appartement voor jouw alleen. Je boekt je verblijf dus niet bij één of ander hotel wat het natuurlijk veel goedkoper maakt. Wijzelf zijn hier altijd heel tevreden over en deze website zorgt er voor dat wij goedkoper en dus ook vaker kunnen reizen.

4 Momondo

Eigelijk kan je Momondo en Skyscanner met elkaar vergelijken omdat zij beiden eigenlijk hetzelfdedoen, namelijk prijzen van vliegtickets met elkaar vergelijken. Wijzelf zijn meer fan van Skyscanner omdat wij dit gewoon zijn en omdat Skyscanner naar ons gevoel ook iets meer luchtvaartmaatschappijen met elkaar gaat vergelijken. Het leuke aan Momondo is wel de leuke blog en inspiratie die je er kan terug vinden.

5 Tripadvisor

Op vakantie zelf gebruiken wij vaak Tripadvisor om te weten te komen wat je wel en niet moet zien. Je kan er niet alleen alle toeristische uitstappen terugvinden, je kan er ook reviews terugvinden van mensen die dit al eerder deden. Wat heel handig is, want zo weet je al snel wat wel of niet de moeite om te bezichtigen is. Niet slecht dus, al moet je dit vooral als leidraad zien. Laat het je vooral niet tegenhouden om zelf op ontdekking te gaan. Op deze website kan je ook uitstapjes boeken en dat is ook heel betrouwbaar, maar soms wel wat duur. Dat komt vooral door de hoge commissies die Tripadvisor aanrekent.

Welke handige websites voor je zomervakantie gebruik jij?

Welke handige websites voor je zomervakantie gebruik jij bij het plannen van je reis? Laat het ons gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles