Travel Reasons logo

Budget

7 tips om op reis geld te besparen

Op reis

geld besparen

Reizen kan soms duur zijn, daarom geven wij je tips om op reis geld te besparen. Vorige keer gaven we je al tips hoe je het best bespaart op je vliegtuigtickets. Helaas is dit meestal het enige waar mensen op (willen) besparen. En dat is zonde, want je kan ook op veel andere dingen tijdens je reis besparen. Vandaar deze lijst met tips om op reis geld te besparen. Laat ons zeker weten of jij iets aan deze tips had.

1 Reis in goedkopere gebieden

Misschien een tip die je zelf wel kon bedenken. Maar deze tip wordt toch weinig toegepast. Dit is nochtans de beste manier van besparen. Ga vooral opzoek naar landen waar de welvaart minder goed tot slecht is. Denk dan bijvoorbeeld aan de pareltjes Cambodja, Laos en Nicaragua, waar je heel goedkoop kunt verblijven en rondreizen. En waar de natuur prachtig is.

2 Reis langzaam

Als je langzamer reist, zie je misschien minder verschillende dingen maar de dingen die je ziet zullen veel waardevoller zijn. En je zal de lokale gebruiken en mensen dan ook beter begrijpen. Het grootste voordeel is dan nog dat je zo geld kan uitsparen. Je zal zo veel besparen op transport, wat meestal de grootste kost is. Maar denk ook aan de korting die je krijgt als je een accommodatie huurt voor langere tijd of wanneer je een meerdagenkaart kan kopen voor het openbaar vervoer in een stad.

3 Eet en drink lokaal

Onze volgende tip om op reis geld te besparen gaat over eten. Loop enkele straten weg van de toeristische plekken die je kent en je zal de lokale restaurants vinden. Deze zijn heel vaak de helft goedkoper en nog is veel lekkerder ook.  En naar onze mening leer je dan pas een land echt kennen. Wij zelf houden ervan om de lokale gerechten te ontdekken en vinden dit dus misschien wel de beste tip. Ook kan je -indien mogelijk- zelf koken. Dit zal je nog meer doen besparen.

Op reis.besparen
op reis besparen

4 Bespaar op je verblijf

Veel mensen boeken een hotel, omdat dit gewoon gemakkelijk is en leuk om te verblijven. Maar zeg nu zelf, hoe vaak zit je effectief op die mooie kamer tijdens je reis? Hopelijk niet zo vaak. Leuke alternatievenvoor een hotel zijn hostels, Airbnb en housesitting. Maar je kan zoals wij deden ook een busje of caravan verbouwen. Dit zal je in het begin wat geld kosten maar uiteindelijk toch veel geld besparen.

5 Bespaar op vervoer

Het openbaar vervoer is niet altijd de goedkoopste manier om te reizen. In sommige gevallen is een auto huren een veel goedkopere manier om van A naar B te reizen. En dan heb je nog eens het voordeel de vrijheid te hebben om te stoppen bij leuke locaties onderweg. Ga voor afstanden binnen de 5 km eens te voet, wie weet wat kom je zo allemaal tegen. Tegenwoordig heb je ook de app Uber die je enorm veel kan laten besparen op vervoer. Maar hier zijn wij eigenlijk tegen omdat deze mensen zwaar onderbetaald worden en de lokale taxi’s gaan eraan failliet.

6 Gratis activiteiten

Onderzoek de regio waar je naartoe gaat heel goed. In Frankrijk bezochten wij bijvoorbeeld een prachtige lokale markt en die was volledig gratis. Of toen we in Barcelona waren ontdekten we dat er veel musea op zondagnamiddag gratis zijn. De mooiste momenten in het leven zijn meestal gratis. Dus ga vooral zelf op avontuur en volg niet altijd die peperdure toeristische attracties.

7 Praat met de lokale bevolking

De laatste tip is zeker een belangenrijke tip. Praat met de lokale bevolking. Spreek mensen aan en ze zullen je maar al te graag helpen. De lokale bevolking kan je tips geven van leuke activiteiten die niet zo toeristisch zijn, en dus veel goedkoper. En meestal ook nog leuker omdat ze het land en de cultuur ook echt weergeven.

Heb jij nog tips om op reis geld te besparen?

Heb jij nog tips om op reis geld te besparen? Dan mag je die altijd geven in de comments. En waar bespaar jij eigenlijk het meest op tijdens je reis?

Zoek je nog meer tips om te besparen tijdens het reizen? Of zoek je gewoon algemene tips? Kijk dan zeker eens in onze categorie Tips. Je kan natuurlijk ook onze volledige reisblog eens bekijken. Volgende week dinsdag een nieuwe afspraak met meer reistips. Tot dan!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles