Travel Reasons logo

Accommodatie

4 tips om goedkoper bij Airbnb te boeken

Goedkoper boeken

Bij Airbnb

Wij maakten onlangs een reis van 3 maanden doorheen Mexico en de USA, en toen we onlangs bekend maakten wat het kostenplaatje van deze reis was, waren er een paar mensen die niet begrepen dat dit zo laag was. Het grote geheim daarvan is natuurlijk het boeken van overnachtingen met Airbnb. Met dit soort verblijfplaatsen te boeken, kan je redelijk goedkoop reizen. En als je weet dat je bij Airbnb zelf ook wat kan besparen door enkele tips toe te passen, dan is dat zeker ideaal.  Hier zijn 4 tips om nog goedkoper bij Airbnb te boeken.

1 Wekelijkse en maandelijkse korting

Bij de meeste Airbnb’s krijg je een korting bij een boeking van een week of een maand. Zo is het in veel gevallen goedkoper om 7 dagen te boeken in plaats van 6 dagen en soms zelfs 5 dagen. Dus het kan goedkoper zijn om wat langer op één locatie te verblijven, zo bleven wij op elke locatie minstens één week, wat ons toch gemakkelijk 250 euro heeft opgeleverd aan kortingen.

Goedkoper Airbnb

2 De nieuwe accomodaties

Wil je echt spotgoedkoop gaan bij airbnb’s en toch nog een super accommodatie hebben? Dan moet je op zoek gaan naar de nieuwe accommodaties. Deze zijn altijd veel goedkoper bij Airbnb omdat de verhuurders nog goede recensies moeten krijgen om zo te stijgen in de lijst van Airbnb. Akkoord dat het soms wat afschrikt dat er geen recensies staan, maar dat wil niet altijd iets zeggen. Want moest een verblijfplaats echt slecht zijn, zouden er wellicht enkele slechte recensies te lezen zijn. Deze zijn immers sneller gegeven dan een goede! Deze tip kan je soms echt op prachtige locaties brengen voor nog geen 20 euro per nacht. Als dat niet mooi is!

3 Gebruik onze korting en je vrienden

Heb je nog niet eerder bij Airbnb gehuurd? Dan kan je ook onze korting gebruiken. Die geeft je een korting van €35 euro bij je eerste boeking… mooi toch? Heb je al Airbnb geboekt? Dan kan jij je vrienden uitnodigen die nog geen lid zijn. Wanneer deze vrienden dan iets boeken via jouw link, krijg je 40 euro korting op je volgende boeking.

4 Locatie

Soms is het interessant om niet in het centrum te boeken. Zo boekten wij in New York een kamer in Brooklyn, net buiten het drukke centrum, wat 10 keer goedkoper was dan in Manhattan. En omdat wij de locatie goed bestudeerd hadden wisten we dat er een tram juist om de hoek was. Dit heeft ons veel geldbespaard en toch moesten wij hier niets voor opofferen. Een ander voorbeeld was in Playa del Carmen waar wij een huis boekten op 2 km van het centrum. Dit lijkt niet echt dichtbij, maar we hadden op deze locatie wel gratis fietsen. Hierbij bespaarden we zo’n 150 euro en we waren even snel, door te fietsen, op onze bestemming. Zoek dus goed uit wat de goedkoopste buurt is op jouw locatie en wat het jou extra kost aan vervoer en kijk dan of het verschil groot genoeg is.

Boek jij via Airbnb?

Nog een grote kost van je vakantie, is eten en drinken. We gaan graag goed uit eten op vakantie en het liefst eten we wat we gewend zijn van thuis. Dit is een slechte houding wanneer je iets wil besparen. Lekker eten hoeft niet altijd hetgeen te zijn dat we gewend zijn. Ga het avontuur aan en proef eens van de lokale keuken. Je ontdekt er niet alleen nieuwe gerechten, maar het zal je ook (veel) geld besparen aangezien lokaal eten met lokale producten zonder twijfel goedkoper zal zijn dan Westers eten. Hetzelfde geldt voor drinken. Drink een lokaal gebrouwen biertje in plaats van een Belgisch bier.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles