Travel Reasons logo

Roadtrip

7 tips om op vervoer te besparen tijdens je reis.

Vervoer

Besparen

Op vervoer besparen tijdens je reis is altijd leuk en zeker mogelijk. Wij merken vaak dat mensen sommige mensen onnodig veel betalen voor vervoer. Wijzelf maken die fout ook soms en daarom maakten we deze tips. Niet alleen om jullie te helpen maar ook zodat we ze zelf nog eens allemaal goed in ons opnemen. Hier zijn onze tips om op vervoer te besparen tijdens je reis. maar vul gerust aan in de comments.

1 Opzoekwerk

Voor je vertrekt zoek je best al een aantal dingen op. Zeker als je naar een land gaat met een vreemde munt. Zo hebben wij in Mexico eigenlijk 30 euro te veel betaald voor onze eerste taxi. Gewoon omdat we niet voorbereid waren en de juiste prijs nog niet wisten. Zoek op voorhand dus zeker op wat een taxi, bus of trein kost. En zoek ook even op wat het goedkoopst is. Want een bus of trein is in veel landen niet altijd het goedkoopste vervoersmiddel. Wat je ook kan opzoeken is of er bepaalde beurtenkaarten of kortingen zijn. Want soms ben je goedkoper af met een weekabonnement ook al heb je de bus maar 3 dagen nodig.

2 Uber

Onze tweede tip om op vervoer te besparen tijdens je reis is eigenlijk een tip waar wijzelf een dubbel gevoel bij hebben. Uber zorgt er vaak voor dat taxibedrijven failliet gaan. En je helpt er eigenlijk de lokale bevolking niet echt mee verder. Als dit voor jou geen probleem is, kan je Uber natuurlijk gewoon gebruiken maar voor ons is dit een struikelblok. De Uber-app is eigenlijk een applicatie waar gewone, niet-commerciële, mensen zich met hun auto aanbieden om jou van punt A naar punt B te brengen. En op deze manier een zakcentje willen bijverdienen. Dit is vaak aan spotgoedkope prijzen en kan je dus veel geld laten besparen op (ander) vervoer.

besparen tijdens je reis

3 Taxi delen

Een heel goede tip die wij vaak toepassen, is een taxi delen. Stel je komt een luchthaven buiten en er zijn mensen in de buurt die ook naar het centrum van de stad moeten. Dan zou het heel dom zijn om beiden een taxi te betalen, want vaak betaal je één tarief per rit (en niet per persoon). Durf mensen aanspreken om eventueel een taxi te delen. Je kan  niet alleen de rekening delen maar zo leer je ook nog nieuwe mensen kennen, wat ook altijd leuk is.

4 Liften

Een heel bekende en oude truc om geld te besparen op vervoer, is natuurlijk liften. Dit is gemakkelijk en meestal ook gratis. Je moet het natuurlijk wel durven en vaak ook wat geluk mee hebben. Want het kan soms lang duren om de juiste auto te vinden naar de juiste bestemming. Stap ook niet zomaar de eerste de beste auto in, volg altijd je gevoel! Tegenwoordig bestaan er al apps zoals Lyft die liften wel gemakkelijker maakt. Maar daarom niet veiliger.

5 Fietsen

Ben je wat sportiever dan kan je natuurlijk ook altijd een fiets huren (of vaak is dit gratis bij het hotel). Wij doen dit vaak als de afstanden bij een uitstap niet verder dan 5 km zijn. Dit bespaard je niet alleen op vervoer maar is vaak ook een gemakkelijke manier om veel van een stad te zien. Natuurlijk zoek je op voorhand wel even de afstanden. Zo hebben wij ons in Menorca een keer mispakt en was het geen 5 maar 15 km van het hotel. En in die warmte was dit vrij zwaar.

6 Reis zoals de Locals

Vaak weten de locals wel wat de het goedkoopst en het best is. Dus reis dan ook zoals hen, dit zal je vaak veel geld besparen. Zo gebruikten wij in Mexico het openbaar vervoer zoals de locals en dit koste ons voor een rit van 30 minuten amper 40 cent. Terwijl we dit zelfde traject zouden gedaan hebben met het toeristische vervoer, dit ons bijna een 1 euro meer zou kosten. En ja een euro is ook niet veel. Maar als je 4 tot 5 keer per dag de bus moet nemen tikt dit wel aan.

7 Auto huren

Een auto huren is vaak een heel goedkope manier van vervoer in een land waarbij je veel kan zien. Als je van plan bent om er niet veel op uit te trekken en vooral in de stad te blijven waar je verblijft, is dit niet zo’n goede tip. Maar als je zoals ons van plan bent om veel te zien van een land en rond te trekken van stad naar stad, is dit meestal de goedkoopste en gemakkelijkste manier. Zo hebben wij voor onze reis binnenkort naar de USA alle mogelijke manieren berekent om ons van stad naar stad te verplaatsen. En een auto huren kwam hier op veel plaatsen het beste uit. Maar je berekent dit thuis best altijd eerst even uit. Hou zeker rekening met de brandstof.

Jij nog tips op vervoer te besparen tijdens je reis?

Heb jij nog tips om op vervoer te besparen tijdens je reis? Ze zijn meer dan welkom in onze comments of op onze Facebookpagina.

Volgende week dinsdag een nieuwe afspraak met meer tips. Kan je niet wachten tot dan? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze andere reistips of bij onze reisblog.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles