Travel Reasons logo

Mexico

Beste reistijd Mexico

Beste reistijd

Mexico

Mexico is een fantastisch en mooi land waar je kan genieten van een heerlijk klimaat en een zeer rustige en ontspannende sfeer! Het is dan ook niet verrassend dat dit land ons hart gestolen heeft. Na onze reis naar dit fantastische land krijgen wij vaak de vraag wat de beste reistijd voor Mexico is. En op deze vraag geven we vandaag dan ook een duidelijk antwoord. Lees hier alles over de beste reisperiode en het klimaat in Mexico

Beste reistijd Mexico

Als je naar de beste reistijd in Mexico gaat zoeken, dan zal je al snel ontdekken dat je hier het hele jaar door warme temperaturen van rond de 30 graden Celsius hebt. Om een zonnige, warme vakantie te boeken moet je dus niet echt op dit vast staand feit af gaan. Waar je wel op moet letten is wanneer het regenseizoen valt. Dit is van mei tot en met oktober. In deze periode kan er redelijk wat neerslag vallen, ook al zijn de temperaturen aangenaam. De beste periode om Mexico te bezoeken is dus van november tot en met april.

Hoogseizoen

Hoewel het hoogseizoen voor Mexico vooral gezien wordt van november tot en met april, zijn de drukste maanden toch vooral december en januari. Dit omdat er dan veel Europese toeristen komen overwinteren. Ook de periode rond springbreak (Amerikaanse vakantieperiode voor studenten) zorgt voor extra toeristen die vooral in steden als Cancun komen feest vieren. Daarnaast is ook de periode rond Pasen druk omdat de Mexicanen dan zelf met heel de familie op vakantie gaan (Semana Santa).

Onze aanrader

De beste reistijd voor Mexico is voor iedereen anders en afhankelijk van hoe lang je wil blijven. Maar wij raden toch vooral de maanden november, februari, maart en april aan. Dit omdat het aantal toeristen dan toch wat lager ligt, waardoor ook de prijs voor een hotelkamer en vlucht lager ligt. Zoek wel altijd op wanneer springbreak valt want ook dit zorgt voor extra drukte! Alsook Pasen zorgt voor een extra toeloop van mensen. Maar door de leuke sfeer die hierdoor ontstaat op de stranden en in de straten, kan je dit ook als pluspunt zien. Het is een ervaring. Net zoals de periode van Dia de Los Muertos (in november), die je eens in je leven wil meemaken.

Beste reistijd Mexico

Leuke datums

Mexico

Mexico is een zeer kleurrijk land en ze weten hier absoluut hoe je moet feesten! Eén van de grote feestdagen meemaken kan dus een absoluut hoogtepunt zijn van jouw vakantie. Zo kan je op 1 en 2 november de wereldbefaamde feestdag Dia de los Muertos meemaken. Wat het feest van de doden is. Iedereen is dan leuk verkleed en er wordt van ’s morgens tot ’s avonds gevierd. De beste plek om Dia de los Muertos te vieren is in Mexico City. Een andere feestdag die leuk is om mee te maken is Pasen. Dit omdat dan bijna alle Mexicaanse families samen naar de kust trekken wat voor een zeer unieke maar gezellige sfeer zorgt. Wij vierden deze feestdag met enkele Mexicaanse vrienden in Puerto Vallarta en dat zorgde voor een schitterende ervaring die ons altijd zal bijblijven! Ook het bloemenfeest in Guanajuato is zeker een aanrader!

Beste Reistijd Mexico?

Naast de beste reistijd voor Mexico heb je ook nog de duur van de reis. En deze is voor iedereen anders, maar wij zijn van mening dat je minstens 2 weken in Mexico moet verblijven aangezien je al enkele dagen zal moeten wennen aan het uurverschil. En omdat het ook echt lang vliegen is. Wij raden bij een rondreis doorheen Yucatan (wat door de meeste toeristen gedaan wordt) toch een 3-tal weken aan. Zo kan je op een rustige manier alle steden en Maya-tempels bezoeken.

Speciale dieren

Sommige mensen reizen om een specifieke diersoort te spotten die je bijna nergens anders kan spotten. En in Mexico is dit de walvishaai. Deze is helaas niet het hele jaar te bewonderen en daarom moet je in de periode van mei tot september gaan. Natuurlijk is dit geen garantie op het zien van deze walvishaai. Maar het verhoogt de kans wel.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles