Travel Reasons logo

Interviews

Eva Daeleman en Stijn vertellen over hun inspirerende levensstijl

Interview

Eva Daeleman

Eva Daeleman is een creatieve duizendpoot. Naast yogi en schrijfster is ze ook ondernemer en coach. Haar levenspartner Stijn Heymans is ook ondernemer en coach. Daarnaast zijn ze samen reizigers en levensgenieters pur sang. Ze hebben elkaar gevonden zowel op privé als professioneel vlak en dat uit zich in meerdere creatieve projecten. Travel Reasons mocht hen interviewen over hun manier van leven en wat reizen voor hen betekent.

Veranderen van omgeving

Eva en Stijn ruilden begin 2019 het stadsleven van Mechelen in voor een rustiger leven aan de Belgische kust. Die keuze maakten ze bewust en daar hebben ze tot op heden geen spijt van. Naast persoonlijke redenen is het op professioneel vlak ook een goede keuze geweest om te verhuizen. De kust ervaren ze als een plaats die veel inspiratie brengt. Er is minder afleiding en ze ervaren minder (tijds)druk. Eens ze naar het binnenland trekken gaan ze een stuk efficiënter te werk. Zo kunnen ze meerdere meetings op een dag inplannen en keren ze nadien huiswaarts. Vroeger werd dat meer gespreid maar verloren ze daar ook tijd mee. Videocallsvergemakkelijken dat nu ook voor een stuk. Je kan meer doen in minder tijd want je verliest geen tijd door bijvoorbeeld in files te staan.

Ook in de omgang met mensen merken ze verschillen op. Aan zee leeft iedereen trager. Vluchtige contacten komen minder voor en als vrienden of familie hen bezoeken, zijn ze aanwezig en speciaal voor hen daar. Ze beamen beiden dat leven aan zee hun leven compleet heeft verandert. De ratrace van het leven is nu minder aanwezig en er zijn minder prikkels. Je kan gemakkelijk je eigen dingdoen. Vaak hebben mensen aan zee een andere mindset.

De Belgische kust was echter niet hun eerste keuze. Spanje en Portugal waren ook plaatsen waarover ze nadachten. Maar eigenlijk was natuur, zee en strand de essentie voor hun verhuis. En dat kunnen ze nu combineren met hun job en zien ze familie en vrienden nog regelmatig. De Belgische kust is ideaal voor Eva Daeleman en Stijn Heymans.

Eva Daeleman
Camper Reizen

Impact Corona

Eva Daeleman en Stijn Heymans maken samen podcasts over belangrijke thema’s in het leven en de lessen die je eruit kan leren. Daarnaast geven ze (online) coaching om mensen (terug) in hun kracht te zetten. En ze organiseren webinars, workshops, weekends en yogaretraites. Net omdat ze met zoveel projecten tegelijk bezig zijn heeft de coronacrisis geen reusachtige impact op hun leven. Natuurlijk voelen ze het wel. Coachingweekends die niet kunnen doorgaan of hun camperbus die letterlijk stil staat bijvoorbeeld. Maar ze kunnen nog steeds terugvallen op andere projecten. Het werk dat ze de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben, loont nu meer dan ooit. Deze crisis heeft nog maar eens aangetoond dat ze er zelf nood aan hebben om actief te blijven op zo veel mogelijk verschillende vlakken. En het online werken vanop afstand zijn ze al gewend. Daar hebben ze zich niet voor moeten aanpassen.

Privé gezien vinden Eva en Stijn de quarantaine prima. Trager leven en in je cocon kunnen blijven is iets dat ze voordien ook implementeerden in hun dagelijkse leven. De menselijke, persoonlijke contacten missen ze wel. Ze proberen het alvast positief te bekijken. Iets dat nu tijdelijk wegvalt wakkert hun verlangen terug aan. Verder denken Eva en Stijn vooral oplossingsgericht en verleggen ze hun focus indien er zich problemen voordoen. Van een creatieve mindset gesproken!

Het is belangrijk om in uw thuisplek de essentie van vakantie te integreren

Manier van leven

Elkedagvakantie is het platform waar Eva en Stijn hun podcasts boordevol levenslessen delen. Het idee erachter is dat je niet op vakantie moet om van elke dag te kunnen genieten. Je kan stukjes vakantie in je dagelijkse leven brengen. En dat kan ook in coronatijden. Een kaarsje neerzetten tijdens het diner om het restaurantgevoel te benaderen, op een zonnige dag in je tuin lunchen of een stukje in de natuur gaan wandelen. Het zijn kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken. Het “opladen” dat veel mensen zich eenmaal per jaar gunnen op vakantie, kan je elke dag doen door je mindset te veranderen. Eva en Stijn helpen bij die zoektocht via hun podcasts en coachings. 

Eva daeleman en vriend

Manier van reizen

Als we Eva en Stijn vragen naar hun favoriete manier van reizen, is er geen eenduidig antwoord. Ze houden van afwisseling. Van wintersportvakanties tot verre reizen naar Bali of gewoon een kleine roadtrip in België met de camper. Stijn vindt het leuk om avontuur op te zoeken op reis. Eva houdt ook wel van comfort. Hun camperbus, die ze “Marcel” doopten, is daarom de perfecte combinatie. Je hebt alle nodige comfort om erop uit te trekken en te starten met jouw avontuur.

Bewust reizen vinden ze een belangrijk aspect. Als ze wat verder gaan, denken ze goed na over hun reizen. Ze tonen respect voor het gastland en staan stil bij de impact op het milieu. Zij doen dat door bijvoorbeeld veganistisch te eten, ecologische zeep mee te nemen en hun afval op te ruimen. De verbinding met de natuur staat steeds centraal. Je hoeft ook niet ver weg te gaan, dichterbij kan even leuk zijn.

En dichterbij, in België, vindt het duo genoeg fijne plekjes om te vertoeven. Favoriet bij Eva is Damme nabij Brugge waar ze fijne herinneringen koestert. Of kajakken op de Ourthe. Stijn is blij als hij kan SUP’en (Stand Up Paddle) op het water. Ze zijn niet echt gehecht aan één specifieke plek maar beiden houden ze wel van de Eglegemvijver in Hombeek. Daar hebben ze elkaar immers leren kennen. Als er water is, is het meestal wel goed. Het is rustgevend om de wereld vanop het water te zien. Het brengt ook veel plezier.

Als reizen inspiratie geeft of de wereld op een andere manier toont, dan is het goed

Levenslessen reizen

Stijn vindt dat je door reizen letterlijk afstand neemt van alles. Reizen geeft ruimte. Avontuur is een belangrijk onderdeel voor hem. Uit je comfortzone treden en op zoek gaan. Door te reizen word je geïnspireerd door andere culturen. Hoe leeft iemand aan de andere kant van de wereld? Het is boeiend om dat te zien. Reizen brengt een verruiming van je eigen beperkende gedachten. Vakantie verschilt daarin met reizen. Vakantie nemen is stoppen en nadien opnieuw starten. Dat is anders bij reizen.

Eva vertelt dat reizen haar zichzelf heeft gebracht. Reizen en vakantie zijn niet hetzelfde. Vakantie is een break nemen van je leven. Reizen is jezelf ontdekken. Op reis kunnen er ook minder leuke momenten zijn, maar je leert er uit. Je leert je eigen patronen herkennen, je leert reflecteren, het brengt inspiratie en het verbindt. Met jezelf, met de wereld, met de omgeving en de natuur.

Wij kunnen bovenstaande mooie woorden zeker beamen. Reizen verandert je leven. Een van de vele redenen waarom wij zo vaak andere oorden opzoeken. Een leven leiden waarvan je niet echt een break nodig hebt, dat is pas geluk.

Categories

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles