Travel Reasons logo

Groot-Brittannië

Citytrip Londen in één dag

Citytrip Londen

In één dag

Rond de kerstperiode zijn wij een dagje naar Londen geweest. Niet enkel voor een vakantie of een lange citytrip is London ideaal, maar ook gewoon voor een dagje sightseeing en shoppen. Je hoeft niet steeds daguitstappen te maken dichtbij huis, het kan ook iets verder. Zo kan je steeds meer en meer mooie steden in de wereld bezoeken zonder dat je daar vakantie voor moet nemen. Kom nu meer te weten over een gezellig dagje naar Londen en hoe jij deze dag het beste kan invullen als je ook gaat!

Weinig tijd, veel te zien

Als je maar één dag naar een wereldstad als London gaat, heb je natuurlijk niet veel tijd om alles te bezoeken. Toch hebben wij op deze dag de belangrijkste hoogtepunten gezien en dat door een goede planning vooraf. Bedenk wat je zeker wil zien. Maak een lijstje van maximum 3 bezienswaardigheden. Deze zal je zeker op één dag kunnen zien. Al wat erbij komt, is mooi meegenomen.

Bus Londen
Citytrip Londen Stadscentrum

Vervoer

Vanuit België naar Londen geraken kan je heel gemakkelijk en snel met de Eurostar. Deze trein vertrekt vanuit Brussel en maakt dat je op zo’n twee uur in hartje Londen bent. Met de Eurostar kan je ook naar andere steden reizen zoals Amsterdam en Parijs. Let op: Niet elke bestemming kan je rechtstreeks vanuit België bereiken.

Citytrip Londen

Aangekomen in Londen merk je meteen de drukte van de stad. Recht op je doel afgaan is het beste wat je nu doet als je niet van hectische situaties houdt. Het is handig als je weet dat je meteen naar de automaten van de metro moet. Zonder de metro te nemen, geraak je bijna nergens in Londen. Of toch niet zo snel. En laat snelheid nu net zijn wat je zeker wel wil als je maar één dagje Londen gepland hebt.

Sightseeing

Wellicht heb je zelf een paar hoogtepunten die je zeker wil zien in Londen. Je eigen top 3-lijst. Zo hadden wij dit ook gemaakt. Onze top 3 bestond uit the London Eye, Covent Garden en Carnaby Street. Er zijn zo veel leuke dingen te zien en te doen in Londen, maar het is toch beter dat je een selectie maakt en daar ook van geniet. Je kan nergens lang blijven, maar Londen is daar perfect op voorzien. Bepaalde bezienswaardigheden heb je op een halfuurtje gezien en met de metro ben je overal in een paar minuten.

Als je maar één dagje Londen gepland hebt, zouden wij er niet voor kiezen om musea te doen omdat deze veel tijd in beslag nemen, je soms lang moet aanschuiven en je hierdoor ook niet het echte Londen ontdekt. Dit is natuurlijk voor iedereen anders en het is volledig aan jou om je dag zelf in te vullen.

Rode Engelse bus
Stedentrip Londen

Daguitstap

Een dagje rondstruinen in Londen was voor ons perfect om deze stad te ontdekken. We hebben eigenlijk nog meer gezien dan op onze planning stond. Eigenlijk is er best veel tijd in één dag om zo’n verre daguitstap te maken. Het is zonder twijfel vermoeiend, maar meerdere dagen London zouden dat ook geweest zijn. Natuurlijk zijn we nu geprikkeld door de stad en willen we graag nog een keertje terug. Een dagje naar Londen is dus ook meteen een goede test of deze stad iets voor jou is of niet, vooraleer je er meerdere dagen spendeert.

Ga jij ook op Citytrip in Londen?

Ben jij al eens voor één dag naar een verdere stad op citytrip geweest of kies je liever voor een langere citytrip? Laat het ons weten in de comments! Volg ons ook zeker op Facebook en Instagram voor meer reistips en -inspiratie!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles