Travel Reasons logo
Maleisië

Wat te doen in Langkawi?

Bezienswaardigheden

Langkawi

Na een bezoek aan drukke steden als Kuala Lumpur en Ipoh waren we zeer blij om aan te komen op het rustige eiland Langkawi. Deze week zou de week van de ontspanning worden voor we terug naar huis keerden. En dat werd het ook! Langkawi is de ideale plek in Maleisië om tot rust te komen. Ontdek hier wat je allemaal kan doen in Langkawi. 

1 Langkawi Sky Bridge

Eén van de plekken waar je het mooiste panorama van het eiland hebt is ongetwijfeld de Langkawi Sky Bridge. Wijzelf zagen helaas niet veel door de aanwezige wolken, maar we zagen af en toe wel een stukje van het paradijselijke beeld. Als het heel heldere lucht is, dan kan je zelfs Thailand zien, dat niet zo ver van Langkawi gelegen is. De Langkawi Bridge is te bereiken met de steilste kabelbaan ter wereld. Het beste moment om deze brug te bezoeken is om 9 uur wanneer ze pas open gaat. Daarnaast is de brug elke dag van het jaar open tenzij de weersomstandigheden te extreem zijn. 

Langkawi Sky Bridge
Wat te doen in Langkawi

2 Langkawi Mangrove

Een zeer unieke en mooie omgeving die alleen via het water te bezoeken is, is de Langkawi Mangrove. Dit beschermd natuurgebied, dat belangrijk is voor het ecosysteem van het eiland, bevat dan ook een grote diversiteit aan dieren en planten. Je kan een boottocht in de Mangrove praktisch overal in Langkawi boeken. Je kan dit niet zonder ervaren gids doen. 

3 Prachtige stranden

Naar onze mening heeft Langkawi een paar van de mooiste stranden in Maleisië. Een bezoek aan de stranden van Langkawi zou dus zeker op je lijstje ‘Wat te doen in Langkawi’ moeten staan. Twee stranden die wij aanraden zijn Teluk Datai  en Tanjung Rhu. Al moet je soms wel goed zoeken naar de stranden die openbaar zijn en stranden die eigendom van een hotel zijn. 

4 Telaga Tujuh waterval

Een andere mooie plek in Langkawi is ongetwijfeld de waterval van Telega Tujuh die je vlakbij de kabelliften naar de skybridge kan vinden. Wie de waterval wil bezoeken zal wel een stevige beklimming via honderden trappen moeten trotseren. Wij hebben nog nooit zo hard gezweet als tijdens dat moment. Let wel op! Je moet niet helemaal naar de top klimmen maar wel bij de eerste splitsing op de trappen naar links gaan. Hier vind je namelijk de mooie waterval. Bovenaan heb je de kans om te zwemmen maar loopt de waterval enkel af naar beneden en heb je geen mooi zicht. 

Telaga Tujuh waterval
Strand Langkawi

5 Pantai Cenang

Wie op zoek is naar een plek om lekker te eten of wie souvenirs wil shoppen moet naar Pantai Cenang. Dit kleine stadje, dat aan het strand gelegen is, heeft het allemaal. Het heeft een bepaalde sfeer die we op nog niet veel andere plekken in Maleisië hebben teruggevonden maar waar we wel naar op zoek waren. Pantai Cenang is zeer gezellig bij zonsondergang aangezien je enkele bars en restaurants op het strand hebt. Veel is er niet te doen, maar wel de plek bij uitstek om te eten of inkopen te doen.

6 Underwater World Langkawi

Helaas kan het zoals in heel Maleisië soms wel eens regenen. Een leuke uitstap is dan om een bezoekje aan Underwater World Langkawi te brengen. Het hoogste punt van dit aquarium is ongetwijfeld de 15 meter lange tunnel waarbij je onder het zeeleven kan wandelen. Het aquarium is elke dag open van 10 tot 18 uur en je betaalt er 43 MYR voor een volwassene en 33 MYR voor een kind. Tot welke leeftijd je nog tot de kinderen behoort, is echter nergens meegegeven. 

7 boek een mooi hotel

Langkawi is een plek waar je moet ontspannen en genieten van het goede weer en het lekkere eten. Naar onze mening de ideale plek om één van de mooie hotels die het eiland rijk is te boeken en daar dan ook enkele dagen aan niets anders denken dan rust. Wijzelf zijn voor de accommodatie Limasan Villa Langkawi gegaan waar we in een volledig ingerichte villa (Bunga Raya) met zwembad in de groene natuur van Langkawi verbleven. Deze accommodatie was ook op 10 minuten rijden van het stadscentrum gelegen. Een perfecte afsluiter voor een fantastische reis doorheen Maleisië. 

Hotel Langkawi

Vervoer in Langkawi

GRAB

De gemakkelijkste manier om jezelf te verplaatsen en deze lijst met wat te doen in Langkawi af te kunnen vinken is ongetwijfeld dankzij de applicatie GRAB. Deze applicatie werkt overal op het eiland (wat niet in heel Maleisië het geval is). Daarnaast is het zeer gemakkelijk in gebruik en hoef je je vervoer niet op voorhand in te plannen. Wijzelf hebben ook nooit meer dan 10 euro betaald voor een rit wat het naast een vlot ook nog eens een goedkoop vervoersmiddel maakt.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Maleisië

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles